Nem MÁV hanem TSZ lakótelep, a magáncég szarvasmarhákat tart de még nekik is túl drága a kút ( +100m3 hidroglóbusz) fenntartása.
A probléma hogy 250 méter mélyen van víz, lakossági 100 ezres mosogatócsöves kutak itt nem játszanak így nincs senkinek saját kútja.
Egyszer leégett a szivattyú, több hónapos vízszünet után lett rá összedobva az ára pedig az megállt fél misi alatt.
De a kút szűrőzése átszakadt, javítására 14 misis árajánlatot mondtak aztán vagy sikerül vagy sem. De amíg nem jó a szűrő addig homokol erősen ami szintén tönkreteszi a szivattyút továbbá megtölti a hidroglóbuszt amit senki nem takarít.
De mivelhogy az egész cserés, vízcsövek horganyzott acélcsövek, több mint 50 évesek tehát a hivatalos élettartam is túl lett már teljesítve, kút rossz, 250 méteres kút fúratása több 10 millió Ft, 100m3-es víztorony javítása gépészettel együtt az is sokmisi így marad az hogy működik amíg működik aztán jön a lajtoskocsi.
Sem a cégnek sem a pár lakónak nincs pénze a javításra, pláne úgy hogy közösek a csövek, a nemfizetőket meg fizikailag sem tudjuk sem kizárni sem FMH-ztatni.
Mikor hosszabb üzemszünet volt az önkormányzat küldött lajtoskocsit.
De sem a kút üzemeltetését sem semmit senki nem volt hajlandó átvenni pedig a cég odaadná.
Holott a víz erősen arzénos, fertőtlenítés nélkül gyakran büdös tehát fertőzött valamivel, a nagy homoktartalma és a rozsdás csövek miatt fémdarabos is így a berendezéseket is tönkreteszi, mosógép szűrője eldugul, egykaros csapok szerkezete szétkopik stb.
Erre hivatkozva nemfizet a lakó, nem ivóvíz akkor nem is fizet érte...
Szóval engem is érdekelne a megoldás.... de már talán kérdeztem is hogy hogyan lehetne lepasszolni valakinek, pl viziközmű céget alapítani amit köteles átvenni az állam. De javítani, működtetni is köteles??
Ha eladnám a lakást akkor utólag perelhet az újtulaj ha eltitkoltam hogy ez nem ivóvíz és nem is stabil a szolgáltatás? :-) :-)
Vagy az nem a lakás rejtett hibája hogy látszólag van vezetékes víz, gyakorlatban meg lehet holnaptól már nemlesz? :-)