Segítség kérés


Lawnicki # 2021.08.18. 10:53

Kedves Szakértők!
Remélem itt jó helyen lesz a segítség kérésem. Ha mégsem, írjátok meg hová írjam. Vagy írjátok meg legyetek kedvesek hol keressek német szakjogászt.
Németországban örököltünk egy házat. 10 örökös van. Németországi örökösök (3) meghatalmaztak egy ügyvédnőt a ház eladására. A németek által meghatalmazott magyar ügyvédnő kérte, hogy mi is hatalmazzuk meg őket, ha egyetértünk a ház eladásával. Mind a 10 örökös meghatalmazta a Németországban (30) éve élő magyar ügyvédnőt. Közjegyző előtt elkészült az adás-vételi szerződés, amit a Német Konzulátus előtt hitelesítettünk. A házat 2021. február 03-án adtuk el. A konzuli hitelesítés a covid miatt csak 2021 április 14-én történt. A közjegyzői szerződés szerint a vételárat az ügyvédnő, mint az örökösök kedvezményezettje letéti számlájára fizeti a vevő. Június 01 -én az ügyvédnő levelet írt, hogy számítása szerint két héten belül megérkezik a pénz a számlájára, és közli hogy az örökhagyónak több bankban is van pénze. Majd vártunk a vételár ránk eső részére és azóta is várunk.
Többször "zaklattuk" az ügyvédnőt, mikor érkezik a vételár a számlánkra. Mindig kitalált valamit, hogy miért nem volt ideje elutalni a pénzt az örökösök részére. igérte július 26-30 közötti hétre. Majd mikor felhívtuk, igérte, hogy2021. 08. 02-án utalja. 2021. 08. 02-án este azt állította, már elutalta és postázta a számláját költségeiről is, amit már le is vont a vételárból. Azelőtt több örökösnek azt állította, hogy a bankban annyi pénz van, hogy bőven fedezi majd az összes költséget. Időközben azt is közölte, hogy a német rokonok fejenként 2000 eurót kérnek, a ház gondozásáért. A ház -50.000 euroval kevesebbért kelt el, mert 1m magasan vizesek voltak a falak, a közművek ki voltak kapcsolva, és hová is tűntek a bútorok? Mondtam az ügyvédnőnek, a vételárból ne vonjon le semmit, főleg a rokon által kért többletet, mert ahhoz nincs joga. A német örökösök külön perben érvényesíthetik jogaikat.
A mai napig 2021. 08. 17. sem vételár nem érkezett, sem számla a költségekről, de időközben megérkezett a földhivatali nyilvántartás, miszerint az örökölt ház a vevők nevére került.
Kedves szakértők, segítsetek, milyen lépéseket kell tennünk, hogy hozzájussunk a vételár ránk eső részéhez, illetve a bankban lévő örökös ránk eső részéhez?
Előre is köszönöm saját és magyarországi örököstársaim nevében!

Kovács_Béla_Sándor # 2021.08.16. 08:01

Eleve meg van hosszabbítva őszig.

K.Sandor # 2021.08.16. 07:54

Kérdésem van.
2021.08.17 én lejár a B kategóriás jogsim.
Az orvosi vizsgálatra 08.24 ére kaptam időpontot.
A Kormányablakba pedig 27 ére.
Kell e tartanom büntetéstől,ha a rendőr igazoltat autóval közlekedés közben?

Botanicus # 2021.08.15. 13:26

Prudentia

Szerintem, Tértis levél az ügyvédnek amiben kifejezetten nevesíted és összegszerűsíted a károd, (az ügyvédnek kell legyen felelősség biztosítása) aztán ügyvédi kamara -ott úgyis elhajtanak - de kinyitnak pár ajtót aztán besétálsz a bíróságra ahol (nem ügyvédek) megírják neked a kártérítési keresetet vigyél magaddal minden iratot és bizonyítékot a keresetbe írasd bele, hogy nem kéred tárgyalás tartását viszont minden költséged megtérítését igen. Fizesd be az illetéket vagy ha jogosult vagy kérj költség és illeték feljegyzést akkor nem kell semmit fizetned induláskor. De csak akkor ha teljesen biztos vagy benne, hogy az ügyvéd mulasztott és te mindent megtettél ami esetedben általában elvárható.

drbjozsef # 2021.08.03. 08:13

palio66,

A szerződés szerinti címére küldj egy tértis, ajánlott levelet, hogy a szerződéstől elállsz a többszöri késedelme miatt, az átadott anyagdíj összegét 8 napon belül utalja át erre és erre a számlaszámra. Ha nem teszi, feljelented a rendőrségen, fizetési meghagyást indítasz ellene, és végső esetben pert indítasz, ha nem teszi meg.

Határidő után feljelentheted a rendőrségen csalás miatt. Neked kellene igazolni, hogy nem is volt szándékában soha kaput készítenie neked, szóval ettől sokat ne várj, de legalább érezheti a törődést, illetve elballaghatsz egy közjegyzőhöz, és küldheted neki a FMH-t.

Zöldövezeti11 # 2021.08.02. 18:22

Mit tehetek? A rendőrségen tegyek feljelentést?

Kérdezi palio66.
Mind a kettőt, de előtte KBS tanácsát is vedd figyelembe.

Habár a 265 eft az nagyon vékony összeg... na nem neked, hanem egy prócedúrához.

További tanács. Csak olyan vállalkozóval köss szerződést akinek telephelye van. Akinek nincs, azzal is lehet. Pl. kéri az előleget, rákérdezel mire mester ? Ja vas anyagra ... nem gond mire hozzákezd itt lesz. A szélhámos nagy valószínűséggel felszívódik.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.08.02. 14:17

Van egy ilyen érdekes emberek, akik ilyesmikkel foglalkoznak. Olyan furcsak neve van... valami ügyvéd?

palio66 # 2021.08.02. 13:10

Tisztelt Jogi Fórum.!
Segítségüket kérem, milyen irányba induljak el?
Egyéni vállalkozóval kötöttem 2020.februárban szerződést kapu készítésére, melynek során 265.eFt előleget adtam anyagbeszerzésre.
A kapu nem készült el, viszont szeretném megkapni az előlegen vásárolt anyagot vagy az előleget visszakapni. A vállalkozóval telefonon többször egyeztettünk, amiben megigérte, hogy elhozza az anyagokat. Ez a mai napig nem történt meg. Azóta kiderült, hogy idén májusban megszüntette a vállakozását. Megkerestem a megyei iparkamara békéltető testületét, akik elutasítottáék a panaszomat, mivel az egyéni vállalkozói státusza megszűnt.
Mit tehetek? A rendőrségen tegyek feljelentést?
Köszönettel.

Prudentia # 2021.01.21. 12:38

Helyesbítek: "(rosszul adott be és fél év késedelemmel dokumentumot , egy másikat elveszített , ezt a részét nem RAGOZOM jobban)

Helyileg Budapest vagy Zala megye.

(telefonon nehezen olvasom a mütyüri betűket, ezért nem olvastam vissza)

Említette volt egy az ügyben érdekelt ügyvéd, hogy "holló a hollónak nem....."

Nem hiszem el hogy nincs olyan ügyvéd aki a tisztességet tartja mindenekelőtt.....

Prudentia # 2021.01.21. 12:29

Üdvözöllek Benneteket!

Segítségét szeretnék kérni hogy abban az esetben ha a megbízott és adásvételi szerződés ügyében eljáró ügyvéd 2 mulasztást is elkövetett egyazon ügyben és emiatt 2 végrehajtó megkeresett tetemes összeget követelve hogyan tudom az ügyvédet nem csak felelősségre vonni, hanem a tetemes anyagi követeléseket elhárítani?
A nyilvánvaló felelőssége alól ki akar bújni de 100% hogy ő mulasztott. (rosszul adott be és fél év késedelemmel dokumentumot , egy másikat elveszített , ezt a részét nem távozom jobban)
Lényeg hogy egyáltalán találok-e olyan ügyvédet aki jelen ügyben segít nekem, vállalja a képviseletemet?
Ha igen, akkor kit keressek?

Én számtalan alkalommal megpróbáltam az ügyvédet udvariasan rávezetni hogy rendezze még végrehajtás előtt az ügyet de mivel az az ő felelősségének az elismerésével jár és nyilván anyagiakkal is, ezért többféle trükkel próbálja kikerülni.

/telefonról írok, ezért túl sokat visszaolvasni nem tudok/

Nagyon szépen köszönök előre is minden segítséget!

Én nem szerettem volna konfrontálódni de úgy látszik elkerülhetetlen.

Tehát van-e ügyvéd aki ilyen feladatot vállal?
/nem ártana ha kiszűrnék maguk közül a pelyvát.../

Üdvözlettel Prudentia