Lakásfelújjítás


Zöldövezeti11 # 2021.03.25. 09:46

Mennyi előleget adtál ? 50 ezret ?

A sok nullánál betűvel is ki kellé írni az összeget.

megkötöttük a szerződést 2021. február 13.-án, majd egy részletes szerződést is febr. 27.-én.

Csak holnapután lesz 1 hónapja. Én a Vízművekkel 9 hónapja vagyok szerződéses kapcsolatban. 4 elzáró és 2 mérő felszerelésére... 62 eft ért, jó ha majd 3 hónap múlva készen lesz.

tazsy # 2021.03.24. 15:48

Családi házunk tetőszerkezeti munkálataihoz kerestünk kivitelezőt. Végül a sokadik vállalkozóval megállapodtunk, megkötöttük a szerződést 2021. február 13.-án, majd egy részletes szerződést is febr. 27.-én.
A vállalkozó elkezdte a munkálatokat, majd a tető eltüntetése után jöttek a "problémák".Végül is előre kifizettünk 5000000 ft.ot. Sajnos. Tető nem volt, kihasználta szorult helyzetünket és mi bedőltünk. A munkálatokat azért lassan folytatta, de még utána is próbált pénzt kicsikarni, de már nem voltunk hajlandóak fizetni, legyen meg az elvégzett munka, utána, ha van többletköltség, azt megtérítjük. A vállalt határidő márc. 8.-volt. Most a mai napig, március 24.ig, eljutott a kivitelezés 65%.-ig.Már vissza is kellett egyszer bontani az egész tetőszerkezetet,annyira használhatatlan volt. Rengeteg kárt okozott az ingatlanban. A szerződés tartalmaz a késedelem esetére kötbért,ez napi 5%.
Március 27.-ig kapott haladékot, ha addig befejezi a munkát, semmi esély rá, akkor eltekintettünk volna a kötbér kifizetésétől.
Számlát kaptunk, de nem tudom vajon érvényes e?
Már egy másik vállalkozóval is tárgyalunk, aki befejezné, de ettől a vállalkozótól szeretnénk visszakapni, a kötbért és a nem teljesített kivitelezés különbözetét is. Rendőrségi feljelentés, Közjegyzői eljárás? Mi lenne a megoldás?