Tarsasásház tulajdonrész - leválás


Gabor345 # 2021.04.04. 19:33

Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy társasháznak minősített sorhazi lakásunk ami úgy társasház, hogy egy falszomszédunk van, az udvarunk el van választva a szomszédtól kerítéssel kb 30 éve. A miénk a legszélső ház, a legnagyobb körbekerített udvarral, a tobbieknek egységes nagyságú udvara van a lakásuk előtti és mögötti résszel. ( ez egy normális utca, minden házhoz külön bejáróval, kapuval stb.)

A terület a többi 10 ház tulajjal osztatlan közös. Az épületünk külön helyrajzi számon van, az udvarunk papìron osztatlan közös, valósagban mindenki lekeritette mar ősidők óta a maga kis udvar részét.

A kérdésem az lenne, hogy mivel a mi házunk mindenkori tulajdonosa használta a házunkhoz tartozo lekerített földterületett, ki tudnánk e lépni ebből az osztatlan közos tulajdon viszonyból arra hivatkozva, hogy már régóta ezen ház tulaja használja az ide tartozó lekerített földterületet? egyáltalán hogy lehet kilépni a társasházbol? minden közmű teljesen külön van bekötve. most elég nagy beruházásra készülünk, térkövezünk, kerítést csináltatunk a leválasztott területünkön, de így, hogy "papíron" nem is a miénk, nem szívesen.