birtok védelem


Bea # 2022.08.03. 20:58

Üdv, tudom, tipikus tyúkper, de mégse, japán csirkék (?? törpe csirkék??) kergetnek az őrületbe, amelyek a kerítések tetején átrepülve közlekednek, és rongálják a méregdrágán megtermelt gyümölcsöket. Akié, az egyszerűen letagadja. Fészkük házuk nincs, fán laknak, teljesen vadak. Nyílván nincs értelme birtokvédelmi eljárásnak, kiröhög a tulaj, mert én állítom, hogy az ővéi, ő meg tagadja. Mit lehet tenni szerintetek?

Zoltanuss # 2022.08.01. 12:45

Ja .
az itt egymilliószor leírt felmondás+lakáskiűrítési per a mód

Ami nem müködik.
Viszont ez le lett írva :

Bérlő vagyok, már hónapok óta tartozom, lejárt a bérleti szerződésem, este félrészegen hazamegyek,” nagyjából 3 hónapja.
Agyal a bérbeadó azon is megemeli a lakbért, vagy un. többlethasználati díjat kér. Ha lakbért emel,akkor elismeri a bérlő jogát. Többlethasználati díj ?

Nos lenne az úgy a volt labér 1,5 xrese. Elmaradt lakbér, többlethasználati díj, nem befizetett közműtartozások, némi rongálás. Úgy 600 eft -nál érdemes e fizetési meghagyást kibocsátatni, majd azt végrehajtatni ?
Mondjuk a közjegyző és a végrehajtó díja legyen 100 - 100 ezer ft.

drbjozsef # 2022.08.01. 06:51

Hát igen. :)

Zoltanuss,

Egyszerűbb a lüke kérdések helyett a bérbeadónak egyszerűen eldöntenie : a jogszerű úton megy, vagy a nem jogszerűn. Ha az előbbi, akkor az itt egymilliószor leírt felmondás+lakáskiűrítési per a mód (ha van közjegyző előtti szerződés, akkor közjegyzői felmondás+végrehajtás), semmi más. Nem a birtokvédelem, nem a rendőrség, nem a közművek felmondása.

Ha a nem jogszerű módszert választja, akkor meg nem kell lacafacázni, meg trükkös kis "szürkezónás" kérdéseket feltenni. Ki kell dobni az embert, beleköltözni a lakásba, vigyázni rá, és várni, hogy majd ő perel-e vajon vagy feljelent.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.08.01. 04:49

:)
(És a bérbeadó egy szót nem szólhat, hiszen azt mondja, nem ő cserélte le a zárat.)

drbjozsef # 2022.08.01. 04:31

Bérlő vagyok, már hónapok óta tartozom, lejárt a bérleti szerződésem, este félrészegen hazamegyek, nem tudom a zárat kinyitni...

Feltöröm az ajtót, másnap megcsináltatom, lakok tovább.

Zoltanuss # 2022.08.01. 02:26

Birtok védelem. Egyik rokonom bérbe ad lakást. Mostanában fordult elő, hogy rendszeresen nem fizet - fizetget a bérlő.
A legutóbb én is jelen voltam mint segítő asszintes - kisérő. Csak úgy mellékesen megjegyeztem, hogy itt valami rongy emberek laknak.

Az anyuka aki már hónapok óta fedezi a felnőtt fiacskája lakásköltségeit.... felhúzta magát.
Aztán mit tesz a sors amint szaldunk a bérbeadó pénze után az anyuka élettársa a mostahapapa megjegyzi, hogy elege/elegük van a Mátéból... egy semmirekelő alak.

Közben a bérbeadó azon rugózik, hogy lecseréli a zárat. Mondom az birtok háborítás csak bő büntetés jár érte.
De mi van ha aki lecserélte azt mondja semmi köze hozzá. A bérlő elvesztette a kulcsot, pl. mert pl. részeg volt.
Vagy a hatóság bemondásra mindent elhisz ?

Hogy van ez ?

Bérlő vagyok, már hónapok óta tartozom, lejárt a bérleti szerződésem, este félrészegen hazamegyek, nem tudom a zárat kinyitni... birtokvédelmet kérek a jegyzőtől, az meg minden meghallgatás nélkül büntet ?

Bizonyítás ?

Majordomus # 2022.07.01. 20:59

A Jegyző el fogja utasitani.

hideg gabor # 2022.07.01. 17:30

Köszönöm.

drbjozsef # 2022.07.01. 16:22

hideg gabor,

Ha a saját telkeden áll teljes egészében, akkor nincs köze hozzá. Beszéld meg vele, hogy szívesen lebontod, de vagy csinálja meg rendesen, vagy írja alá, hogy övé a felelősség, ha a - szerinte - karbantartott kerítésén mégis átmennek a kutyák.

Építse meg beljebb, ha így nem jó neki.

hideg gabor # 2022.07.01. 15:02

Szomszédunknak kerítése mellé felhúztunk 10 cm-rel egy lemezkerítést 160cm magas. 2 kutyusunk van és szomszédé lécekből van átférnének a réseken ezért volt rá szükség.7m hosszú .Birtok védelmi eljárást indított ellenünk.Le szeretné bontatni mert ő így nem tudja karbantartani a sajátját.Mire számíthatok?