adam19910716
Ha sietsz, a döntőt már az új TV-n nézheted!
adam19910716
Ha sietsz, a döntőt már az új TV-n nézheted!
„kaphatok kártérítést a csomag összege után?”
Kártérítés csak a tényleges károd és költséged után jár. Károd egyelőre nem keletkezett, és költséged is majd csak akkor, ha elmész a csomagért Almádiba, és pontos kimutatást tudsz készíteni, hogy mibe került neked a kerülőút. És ha ez után sikerült lenyugodnod, még mindig eldöntheted, hogy a sérelmedért akarsz-e bárkit is megrángatni.
Inkább menj el érte, a többit meg intézd a Vodafone-al.
A történet a következő:
2022.12.03-án rendeltem egy samsung tv-t részletfizetéssel az előfizetésemhez. A tv rendelésekor az ügyintéző kérdezte tőlem, hogy milyen címre szeretném a kiszállítást, én pedig megadtam a pécsi tartózkodási címemet(mivel itt lakom, ez a lakcímkártyámon is szerepel), mert a rendszerben az állandó lakcímem szerepelt, ami Balatonalmádi. Az ügyintéző egyébként jófej volt, még viccelődtünk is vele, hogy mekkora szívás lenne ha a balatonhoz szállítanák ki a tvmet, mivel a szüleim Spanyolországba utaztak 3 hónapra, addig a lakásuk pedig ki van adva. Minden rendben ment, 2022.12.08-án kapok egy smst, hogy a posta a mai napon kiszállítja a csomagomat, gondoltam tök jó, akkor másnap már nézhetem is rajta a vb meccseket. Viszont 12 óra előtt nem sokkal érkezett egy hívás a szüleimtől, hogy a tv-t Balatonalmádiba szállították ki, és a posta az ott lakóknak átadta a 300ezer Ft-os tvmet. Itt a posta is hibázott, mivel a csomagot csak én vehettem volna át, és ráadásul bármiféle okmány, vagy meghatalmazás nélkül átadta az albérlőknek a tvt. Bementem az Árkádba a Vodafone üzletbe, hogy ezt számon kérjem az ott dolgozókon, mivel nyilván nem szívesen utazik az ember 300 kmert, hogy elmenjen egy csomagért, amit házhoz kért, és erre még rájön a benzin díja, plusz a kocsimba se fér be egy 65 colos tv. Az ott dolgozó nem értette a problémát, hiszen a rendszerben Balatonalmádi az állandó címem, így az ő részükről minden rendben. Mikor feltettem a kérdést, hogy mégis hogyan hozzam el a tvt, és ki fogja nekem ezt kifizetni az volt a válasz, hogy ez sajnos nem az ő dolga, oldjam meg. Miközben beszéltünk odajött az a kolléga is akinél a tvt rendeltem, és meg is jegyezte nekem, hogy “huha almádiba szállîtották ki a tvt? Pedig a rendelésnél megadtuk a pécsi címet”. Tehát gyakorlatilag beismerte, hogy én a pécsi címre kértem, viszont a másik ügyintéző elintézte annyival a dolgot, hogy akkor cserébe ad 10ezer ft jóváírást, de semmit nem tud csinálni, menjek el érte hozzam el, vagy vigyem vissza a tvt a veszprémi vodafone üzletbe. Ezzel nem lettem előrébb,és vissza kellett mennem munkába, így mondtam hogy jó akkor kérem a jóváírást és eljöttem. Miközben ott ültem 4 kolléga is körénk gyűlt és végighallgatta az egészet, folyamatosan azt éreztették velem, hogy én vagyok a hülye ez teljesen jólvan így. Természetesen később telefonon leadtam ezzel az egésszel kapcsolatban egy panaszt, annak legalább van valami nyoma, viszont 30 napjuk van rá mire kivizsgálják, tehát vagy kénytelen leszek elhozni valahogy a tvt és viselni a költségeit, mert az ügyfélszolgálat is közölte velem, hogy hát a tv át lett véve, ők nem tudnak futárt kérni és elhozni. Azóta egyeztettem a postával is, ott is panaszt tettem. Kiderült, hogy az MPL futár a csomagomat egy hölgynek adta át a nyilvántartás szerint, és az illető alá is írta az átvételt. A probléma ezzel kapcsolatban annyi lenne, hogy a hölgy aki állítólag átvette az az édesanyám(feltehetőleg a postaládáról írta le a nevét), és ő jelenleg külföldön tartózkodik, tehát a kézbesítő valótlan adatokat adott meg az átvételkor, mivel a lakásunkban lakó albérlő, egy srác vette át a csomagot valójában.
Ebben az esetben mivel én nem kaptam meg a csomagot a mai napig, illetve az átvevő személye sem valós, hiszen nem is vehette volna át, mert nem tartózkodott itthon, jogosan kaphatok kártérítést a csomag összege után? Az átvételre csak én lettem volna jogosult.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |