Fizetési felszólítás

entropia # 2023.07.25. 04:23

Mindenképp érdemes tisztázni, hogy a bankhoz tartozik-e a szám. Mivel ez nem titok, bárki tisztázhatja, a néni nem kell hozzá. Ha megvan a bank és a fiók, akkor ott a konkrét fiókban kell folytatni az érdeklődést. Ha nem a bankhoz, vagy nem az ADOTT bankhoz tartozik a szám, irány a rendőrség.

drbjozsef # 2023.07.25. 03:47

KBS,

A bankszámlaszám első négy számjegye a bankot, a második négy a számlanyitás fiókját azonosítja. Nekem a netbank rögtön kiírja mindkettőt, amikor elkezdem beírni a számlaszámot. Természetesen a számlatulajdonost, vagy más adatot nyilván nem.

Majordomus # 2023.07.24. 20:17

Háát,én naponta 15-25 átutalást indítok,a legkülönbözőbb bankoknak(számlákat fizetek ki). Nekem mindig kiirja a rendszer a számlaszám gazdáját és a bankot is.

Kovács_Béla_Sándor # 2023.07.24. 17:55

Dehogy adja fel! (Legfeljebb ha előzőleg mentetted.)

entropia # 2023.07.24. 16:06

Nézzetek utána, hogy a megadott bankszámlaszám kihez tartozik. Elektronikus utalásnál, ha megadod a bankszámlaszámot, feladja a bankot és a fiókot. Ha ellentmondást tapasztalsz, csaló is lehet a dolog mögött.

Majordomus # 2023.07.20. 19:59

Aki nem akarja,azon nem lehet segíteni.

Veronika13 # 2023.07.20. 12:19

Amit tudtam, mindent elmondtam neki. Szerintem demens már kicsit és nem szeretném, ha ellenséget látna bennem is,mint a boltosban, fodrászban. Remélem valóban kap egy pontos tájékoztatót és ha tartozása van meg is fogja érteni, hogy tenni kell valamit. A háza már rég a fia nevén van, övé a haszonélvezet. Legalább a lakhatása biztos. Köszönöm a segítséget, azt gondolom, ennyit tudtam tenni érte.

osztap # 2023.07.20. 09:50

A néni meghatalmazást nem ad, a bankba sem akar bemenni. Hajtogatja Ő mindent kifizetett.

Az nem lesz elég. Ha nem foglalkozik vele most, akkor előbb-utóbb jön a végrehajtó, és viszi a tévét, meg levon a nyugdíjából. Ha kell, árverezi a házát is. És ne lepődjön meg, ha utólag akar reklamálni, hogy akkor már késő.

Szerintem hívd fel erre a figyelmét. De alapvetően a szomszéd néni felnőtt ember, az ő döntése.

Veronika13 # 2023.07.20. 09:03

A néni meghatalmazást nem ad, a bankba sem akar bemenni. Hajtogatja Ő mindent kifizetett. Elmondása alapján évek óta nem látta a fiát, megharagudott, mert nem adta neki oda a spórolt pénzét. Ő azt a temetésére gyüjtögeti. Végül onnan a vezetékes telefonról felhívtam a bankot és elmondtam mi történt. Először ingerült volt az ügyintéző, hogy nem adhat felvilágosítást. Mondtam, nem is kérek de jó volna ha a néninek küldenének valamit, amiből kiderül, mivel tartozik. Azt mondta, kizártnak tartja, hogy a bank olyan fizetési felszólítást küldött,amiben semmi konkrét adat nincs. Végül megenyhült és megígérte, utánanéz és ha a néni az ügyfelük,kapni fog a egy részletes tájékoztatást . Mivel a néninek a fián kívül senki rokona nincs már, az önkormányzattól jár egy segítő minden hétköznap. Azon gondolkozom, szóljak-e neki erről a dologról,. Nem szeretnék jobban beleavatkozni.

Majordomus # 2023.07.19. 20:31

És elég költséges is a kamatokkal meg a vh költségekkel.

De miért nem a fia segít neki ha még a kölcsönét is kifizette???

osztap # 2023.07.19. 20:00

Hogyan tudok neki segíteni?

Menjetek be együtt a bankba, vagy adjon a néni két tanús meghatalmazást Neked, hogy ebben az ügyben eljárhatsz nevében és helyette.

Mindenképpen foglalkozzon vele, mert később nagyobb gond lehet belőle.

Veronika13 # 2023.07.19. 17:44

Kedves Fórumozók!

Idős szomszédomnak szeretnék segíteni de nem tudok. Ezért itt kérdezek. A mult héten kapott egy tértivevényes levelet. A borítékban egy fizetési felszólítás van, pontosabban a Tárgy: Fizetési felszólító fennálló tartozás megfizetésére. Egy banktól kapta. De sem név, sem cím, sem összeg, sem valamire hivatkozás nincs. Van számlaszám, ahová be lehet fizetni a tartozást de mint írtam nincs olyan számszerűsítve a levélben. Dátum sincs rajta, azonban alul van két név és aláírás. Kérdeztem, van-e hitele valahol de azt mondja nincs, aztán kiderült régen egyszer vett fel személyi kölcsönt a fiának, aztán Ő fizette mert kapta a felszólításokat. De szerinte ki van fizetve, mert már évek óta nem kapott semmit. Mondtam fel kell hívni a bankot de nagyot hall az nem fog menni. Bevallom elég sok fizetési felszólítást kaptam már de mindegyikben benne volt a nevem, címem, a tartozás összege. Kell foglalkozni egy ilyen felszólító levéllel? Most a néni keresgeti a régi papírokat, befizetési bizonylatokat. Hogyan tudok neki segíteni?