Mindenképp érdemes tisztázni, hogy a bankhoz tartozik-e a szám. Mivel ez nem titok, bárki tisztázhatja, a néni nem kell hozzá. Ha megvan a bank és a fiók, akkor ott a konkrét fiókban kell folytatni az érdeklődést. Ha nem a bankhoz, vagy nem az ADOTT bankhoz tartozik a szám, irány a rendőrség.
Fizetési felszólítás
KBS,
A bankszámlaszám első négy számjegye a bankot, a második négy a számlanyitás fiókját azonosítja. Nekem a netbank rögtön kiírja mindkettőt, amikor elkezdem beírni a számlaszámot. Természetesen a számlatulajdonost, vagy más adatot nyilván nem.
Háát,én naponta 15-25 átutalást indítok,a legkülönbözőbb bankoknak(számlákat fizetek ki). Nekem mindig kiirja a rendszer a számlaszám gazdáját és a bankot is.
Dehogy adja fel! (Legfeljebb ha előzőleg mentetted.)
Nézzetek utána, hogy a megadott bankszámlaszám kihez tartozik. Elektronikus utalásnál, ha megadod a bankszámlaszámot, feladja a bankot és a fiókot. Ha ellentmondást tapasztalsz, csaló is lehet a dolog mögött.
Aki nem akarja,azon nem lehet segíteni.
Amit tudtam, mindent elmondtam neki. Szerintem demens már kicsit és nem szeretném, ha ellenséget látna bennem is,mint a boltosban, fodrászban. Remélem valóban kap egy pontos tájékoztatót és ha tartozása van meg is fogja érteni, hogy tenni kell valamit. A háza már rég a fia nevén van, övé a haszonélvezet. Legalább a lakhatása biztos. Köszönöm a segítséget, azt gondolom, ennyit tudtam tenni érte.
„A néni meghatalmazást nem ad, a bankba sem akar bemenni. Hajtogatja Ő mindent kifizetett. ”
Az nem lesz elég. Ha nem foglalkozik vele most, akkor előbb-utóbb jön a végrehajtó, és viszi a tévét, meg levon a nyugdíjából. Ha kell, árverezi a házát is. És ne lepődjön meg, ha utólag akar reklamálni, hogy akkor már késő.
Szerintem hívd fel erre a figyelmét. De alapvetően a szomszéd néni felnőtt ember, az ő döntése.
A néni meghatalmazást nem ad, a bankba sem akar bemenni. Hajtogatja Ő mindent kifizetett. Elmondása alapján évek óta nem látta a fiát, megharagudott, mert nem adta neki oda a spórolt pénzét. Ő azt a temetésére gyüjtögeti. Végül onnan a vezetékes telefonról felhívtam a bankot és elmondtam mi történt. Először ingerült volt az ügyintéző, hogy nem adhat felvilágosítást. Mondtam, nem is kérek de jó volna ha a néninek küldenének valamit, amiből kiderül, mivel tartozik. Azt mondta, kizártnak tartja, hogy a bank olyan fizetési felszólítást küldött,amiben semmi konkrét adat nincs. Végül megenyhült és megígérte, utánanéz és ha a néni az ügyfelük,kapni fog a egy részletes tájékoztatást . Mivel a néninek a fián kívül senki rokona nincs már, az önkormányzattól jár egy segítő minden hétköznap. Azon gondolkozom, szóljak-e neki erről a dologról,. Nem szeretnék jobban beleavatkozni.
És elég költséges is a kamatokkal meg a vh költségekkel.
De miért nem a fia segít neki ha még a kölcsönét is kifizette???
„Hogyan tudok neki segíteni?”
Menjetek be együtt a bankba, vagy adjon a néni két tanús meghatalmazást Neked, hogy ebben az ügyben eljárhatsz nevében és helyette.
Mindenképpen foglalkozzon vele, mert később nagyobb gond lehet belőle.
Kedves Fórumozók!
Idős szomszédomnak szeretnék segíteni de nem tudok. Ezért itt kérdezek. A mult héten kapott egy tértivevényes levelet. A borítékban egy fizetési felszólítás van, pontosabban a Tárgy: Fizetési felszólító fennálló tartozás megfizetésére. Egy banktól kapta. De sem név, sem cím, sem összeg, sem valamire hivatkozás nincs. Van számlaszám, ahová be lehet fizetni a tartozást de mint írtam nincs olyan számszerűsítve a levélben. Dátum sincs rajta, azonban alul van két név és aláírás. Kérdeztem, van-e hitele valahol de azt mondja nincs, aztán kiderült régen egyszer vett fel személyi kölcsönt a fiának, aztán Ő fizette mert kapta a felszólításokat. De szerinte ki van fizetve, mert már évek óta nem kapott semmit. Mondtam fel kell hívni a bankot de nagyot hall az nem fog menni. Bevallom elég sok fizetési felszólítást kaptam már de mindegyikben benne volt a nevem, címem, a tartozás összege. Kell foglalkozni egy ilyen felszólító levéllel? Most a néni keresgeti a régi papírokat, befizetési bizonylatokat. Hogyan tudok neki segíteni?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02