fizetési meghagyás elutasitása a közjegyzö hibájábol.

eulimen # 2025.04.08. 15:01

@nosmo_king

amik valoszinuleg már jol vannak kitöltve” vs. „kitalált olyan hibákat amik biztos hogy kamuk
Valami azt súgja, hogy te másodszor is pórul járnál (nemcsak ennél a közjegyzőnél, bármelyik másiknál is).

most tényleg elbuktam az illetéket?
Igen.
De nem most, hanem még akkor, amikor a szlovák bíróság az eredménytelen hiánypótlásra tett végzéssel visszadobta az EUMFH rendelet 11. cikk (2) bekezdése alapján.

nem az én saram volt hogy nem jol lett kitöltve a papir.
Dehogynem.
Még mindig nem érted, hogy az eljárás illetéke nem szolgáltatási díj, hanem magának az eljárásnak a díja.
A közjegyző pedig nem szolgáltató, hanem kvázi hatóság. Pontosan azt és úgy juttatja el az ügyben eljáró szervhez, ahogy megkapja. Nem tesz hozzá semmit és nem vesz el belőle semmit. A jogszabály alapján a közjegyzőnek nem kötelessége tartalmi vizsgálatot végezni a beadványon, tanácsot adni meg pláne nem.
Ha szolgáltatást szeretnél (azaz, valaki nézze át, hogy rendben legyen, és időben kaparja össze a hiánypótlást ha mégis szükség lenne rá), akkor vásárolj szolgáltatást. De ne közjegyzőtől, mert tőle nem tudsz. Hanem mondjuk egy ügyvédtől.

nosmo_king # 2025.04.08. 16:50

a közjegyzönek az volt a legföbb kifogása hogy munkabér tartozást nem lehet igy behajtani. oszt miért nem? aztán ha a közjegyzö csak disznek van akkor meg minek van? és ha csak papir átvevö akkor nyugodtan lehetne helyette egy ügyintézö kis csaj az okmányirodában is. nem azt mondom hogy ö irja meg de mint "szakember" neki kellett volna átnézni és rámutatni a hibákra és a hiányosságokra. de ha fingja sincs semmiröl akkor mi a fasznak van ott. és ha emiatt (meg a két honap faszverés bocs pinavakarás miatt) lett bukva az ügy akkor legalább be lehessen adni ujra.

Szomorú örökös # 2025.04.08. 18:15

nosmo_king

nem azt mondom hogy ö irja meg de mint "szakember" neki kellett volna átnézni
és rámutatni a hibákra és a hiányosságokra.....de ha fingja sincs semmiröl akkor mi a fasznak van ott

Pont ezt magyarázták már el páran. Nem, nem „kellett volna átnéznie”, ő egy államilag kinevezett, megbízott végrehajtó szerv, aki befogadja ezeket, neki csakis ez a dolga, semmi több. Nincs neki joga a hátterét megvizsgálni. Bárki azt mondhatja, hogy Jóska Pista tartozik neki ennyivel meg annyival, és fizetési meghagyást szeretne ellene kibocsátani. Ezt akkor ő megcsinálja, mert ez a dolga, ahhoz viszont nincs joga, hogy ezt háttér szempontjából vizsgálja. De nem is értem, hogy tanácsokat, segítséget miért is vársz tőle?
Ehhez egy ügyvéd kell. Ja, hogy annak esetleg külön kéne még fizetni? Hát ez egy ilyen világ.

drbjozsef # 2025.04.08. 18:54

nosmo_king,

Nem ismerem az európai fizetési meghagyás szabályait, de Magyarországon főszabály szerint a munkaviszonnyal kapcsolatos követelések NEM érvényesíthetőek FMH-val (néhány speciális kivételtől eltekintve, Fmhtv.3.§(2) és (5)).

Nem lennék meglepve, ha az európai fizetési meghagyásnál is így lenne.
Ez esetben a közjegyző felhívta erre a figyelmedet, de mivel te jobban tudtad és - főleg ha hasonló stílusban - okoskodtál neki, akkor megvonta a vállát, és azt gondolta, hogy jóvan paraszt, add csak be, nekem lesz belőle pénzem, te meg pofára esel.

nosmo_king # 2025.04.09. 09:57

"Bárki azt mondhatja, hogy Jóska Pista tartozik neki ennyivel meg annyival, és fizetési meghagyást szeretne ellene kibocsátani. Ezt akkor ő megcsinálja, mert ez a dolga, "
hát pont erröl lett volna szo. én is ezt akartam. és ha ezt jol megcsinálta volna akkor most mindenki boldog lenne.
egy kérdés: van olyan közjegyzö aki jártas ebben a témában? adott már ki ilyen eu s fizetési meghagyást sikeresen? akihez akár én is beadhatnám? hogy eljusson oda ahová kell. név? cim?

Szomorú örökös # 2025.04.09. 10:37

nosmo_king

van olyan közjegyzö aki jártas ebben a témában?

Mindegyik jártas ebben a témában, ugyanis ez a dolguk. Viszont azt ne várd el tőlük, hogy majd segíteni is fognak a sikered érdekében. Ezt már párszor leírták előttem is. Inkább előtte ügyvédhez menj el!