gyerektartás nem fizetése


Tatica # 2012.07.11. 08:53

Üdv!

2012 július 1-től munkabér tiltással ítéltek meg nekem gyermektartást.
Drága volt férjem júniusban kapott szabadságos bért,vagyis júniusban bérszámfejtették, és még munkabért is. Én csak a munkabér levonást kaptam meg, a szabadságos bérből nem kaptam.
Azt mondta a munkáltató nekem, hogy ha már az exemnek kiutalták, akkor én már nem tehetek semmit. Igaz ez?
Nem akarok szarrágó lenni, de 4 évet vártam a tartásdíjra, addig egy vasat nem adott.
A bírósági papíromban világosan benne van, hogy mindennek a 20%-át utalniuk kéne.
Mit tehet ilyenkor?

Kriszti72 # 2012.07.11. 04:44

Kedves ObudaFan
Mit jelent a magánindítvány? Érdemes e belevágni ha a panaszomat az illetékes hatóság elutasítja? A rendőrhatóság munkáját ki ellenőrzi, hogy valóban a gyermek érdekeit szemelőtt tartva folytatta le a nyomozást?

Ha én arra gyanakszom, hogy az apát védik a rendőrök mert biztonsági őrként rendőrségi telephelyen teljesített szolgálatot akkor mit tegyek?

ObudaFan # 2012.07.10. 10:00

ZÖLDJANIKA

A gyermektartás vonatkozásában nyilván van ítélet, így a bíróságon végrehajtást kell kérni, nem kell költséget előlegezni ehhez.
A többi kérdésben először azt kellene eldönteni, mit szeretnél.

ObudaFan # 2012.07.10. 09:21

hokyka

Ez így biztosan nem történt. Vagy apasági nyilatkozatot tett, vagy bíróság megállapította az apaságát, ezt Önnek kell tudnia.
Első körben még nem lesz ebből szabadságvesztés, de ha továbbra sem fizet, előbb-utóbb az lehet.
Ha önhibáján kívül nem tud fizetni, akkor az nem bűncselekmény, de ha lehetne munkája, akkor ott már önhiba van. A kapcsolattartás szabályozását a gyámhatóságtól lehet kérni, és akkor láthatja a gyereket.

ObudaFan # 2012.07.10. 09:18

Kriszti72

Ha elutasítják a panaszt, pótmagánváddal lehet élni.

ZÖLDJANIKA # 2012.07.10. 09:08

Az előző levél, zöldjanika névvel megbízásból írtam, tehát Hölgyről van szó!

ZÖLDJANIKA # 2012.07.10. 09:07

Segítséget kérek, az alábbiakra:
Hány forintba kerül és mennyi időbe?
1./ elváltunk, gyerektartást nem fizet az ex férj
2./ kb 2hétig külön, 2 hétig a házamban lakik, sem étkezésre, sem rezsire, sem házfenntartásra, még ráadásul kimosok rá, mosóport sem fizet, még meg sem köszöni!
3./ vállalkozásunk csődbe ment, az ingatlanra vettünk fel kölcsönt, azt is én fizetem, abban sem fizet 1 fillért sem.

Anyagilag, szellemileg, fizikailag, idegileg kiborultam!

Ha Valaki megírná, sorrendben, hol, kinél kezdjem el, hová forduljak, és mennyibe kerül?
Köszönöm
email cimem: felhasznalonev58@freemail.hu

Kriszti72 # 2012.07.10. 05:54

Üdvözlet mindenkinek.

Panasszal éltem a nyomozás megszüntetése miatt. Mire számíthatok, mi a menete? Ha nem fogadják el a panaszomat akkor hova fordulhatok még hogy az igazamért kiáljak?

Válaszokat köszönöm

hokyka # 2012.07.09. 16:53

Van egy ügyem amely tartás elmulasztásának vétsége miatt van.Elözmények:Kb 3hónapig volt egy kapcsolatom.A három hónap alatt heti 1-szer találkoztunk.Álitólag terhes lett amiröl én nem tudtam.Eltünt nem egész 1-évre ugy,hogy nem volt elérhetö.Egyszer csak kaptam töle egy mms fényképet,hogy itt a gyerekem.Kérdem én,hogy ez jogilag helyes-e?Aztán 2évre rá kaptam egy birósági levelet gyermek elhelyezés és gyermek tartás miatt.Az egész tárgyalás nem tartott 20percig.Minden bologatással történ mert a birót nem érdekelte az elözmények.Persze a gyereket akkor se láttam.Aztán 1évre rá ujra megkeresett,hogy szeretné ha a nevemre venném a gyereket mert nem szertetné ha az anya könyvi kivonatban nem szerepelne apa.segitettem neki és a nevemre vettem 2 toll vonással.Azután nem találkoztunk többet.Mostanság jött egy levél a rendörségröl,hogy feljelentett gyermek tartás elmulasztása vétsége miatt.Meg jelentem a rendörkapitányságon a kihalgatás miatt.A kihalgatás végesztével fényképet készitettek rólam.Azt mondták,hogy rabositás.Van egy ujabb kapcsolatom ami 4éves és van belöle egy kislányom aki másfél éves.Munkahelyem,ingoságom,ingatlanom nincs.Alkalmi munkábol élünk illetve a családtagok segitenek amiben és amivel csak tudnak.Pár napja jött egy ujabb levél,hogy nincs elég bizonyiték arra,hogy elkövettem a büncselekményt.A kérdésem az lenne,hogy mire számithatok/számitsak?Esetleg börtön büntetést kaphatok-e?

Panci75 # 2012.07.03. 13:44

Elég ki ábrándítónak találom a Magyar jogot mit ne mondjak itt egyáltalán nem foglalkoznak az anyákkal és a gyerekekkel. Egyedül maradtam én is 3 om gyerekkel apuka éli világát persze tartásdíjat nem fizet. Feljelentettem a bíróságon, a rendőrségen, de semmi nem történt 2 év alatt ez nevetséges tényleg és jót röhög a markába minden „apuka”mert tudják,hogy előbb utóbb megszüntetnek az ellenük kért feljelentéseket mi meg mehetünk, ahova akarunk tovább magunkra maradtunk. Ennyi nekem ez a véleményem.:(

ObudaFan # 2012.06.26. 08:54

8 napon belül a határozatot hozó rendőri szervnél.

Kriszti72 # 2012.06.26. 06:31

öszönöm a válaszokat. De igen nem tudott a munkahelyróla hónapokon keresztül, és nem vontak. Ezt a munkáltató állította. A kötelezett nem fizette meg önként és a nyomozónő megszüntette az eljárást 2 év után mert nem önhiba. Több munkahely volt eggyik se vont amikor a letiltást átvették megszünt a munkahelye. Pénzt nem kaptam, csak néha néha részöszegeket de csak akkor amikor már nem volt bejelentett munkahelye. Amikor volt akkor semmit.
Hol élhetek panasszal mert ez szerintem felháborító.

wers # 2012.06.26. 06:26

a munkahelye nem tudja hogy letiltás van munkabérre tehát nem vonja le
A letiltást a munkahely előbb tudja, mint a kötelezett, őt értesítik először. Sőt dörgedelemmel, ha nem vonja le mind a munkahely, mind a vétő alkalmazott (bérszámfejtő) a le nem vont összeg erejéig felel.
A munkahely váltáskor az előző munkahelynek a leszámoló papírra fel kell vezetnie a letiltást.

A rendőrségről no comment

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.26. 06:25

Inkább csak a megszüntetéssel szemben.

Kriszti72 # 2012.06.26. 06:18

Köszönöm szépen. Tehát akinek bejelentett munkahelye van és nem fizet az önhiba.Jól értem ? Akkor a nyomozó hatóság téved és panasszal élhetek? A nyomozó ellen is?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.26. 06:13

Egyszerű: aki tudna fizetni, de nem akar, az önhibás. Aki akarna, de nem tud, az nem. (Aki nem akar, de nem is tudna, az pedig megúszta.)

Kriszti72 # 2012.06.26. 05:29

Üdvözletem!
Segítséget kérnék. Tudnna valaki segíteni, hogy mi az önhiba fogalma tartás elmulasztás esetében.
Ha pl. a tartásra kötelezettnek munkahelye van, de önként nem fizeti meg a gyt. ,a munkahelye nem tudja hogy letiltás van munkabérre tehát nem vonja le, akkor az az illető önhibájából nem fizet?
Előző munkahelyen vontak,részmunkaidős keresetből.Új munkahely teljes munkaidős volt de nem vontak önként fizetés nem történt.

Fontos lenne mert a rendőrség azzal szüntette meg 2 év után a nyomozást, hogy nem önhibájából nem fizettet a kötelezett.
Köszönettel

ObudaFan # 2012.06.19. 08:38

Arra nem, de te átveheted a részét a becsérték 70%-áért, ha két árverésen sem megy el, és ebbe a követelésedet beszámíthatod.

kisanyu # 2012.06.18. 19:35

Segítséget szeretnék kérni. Volt férjem nem fizet a 2 kiskorú gyermeke után gyerektartást. A rendőrségen feljelentettem, büntetőeljárás lett, aminek nem tudom a végét, mert semmit nem közöltek velem, végzést nem kaptam. A bíróságon azt mondták, hogy fellebbezett, de ennek már több mint fél éve, és ismerőstől tudom, hogy nem sikerült neki, mert nem tudta kifizetni az addigi bírósági költségeket. Közben kértem végrehajtást. Elárverezték az autót, ami egykor a családé volt, de mivel nem tudták behajtani tőle a végrehajtási és bírósági illetéket, ezt is ennek az árából vonták le, tehát tőlem. Munkahelye nincs, mert egyéni vállalkozó, és nem tudnak tőle semmit behajtani. Már csak a családi házunk maradt, ami mindkettőnk nevén van. Innen sem hajlandó elmenni, pedig felajánlottam fizetségül egy 50 négyzetméteres lakást, amit nem fogad el. A végrehajtó szerint, ha eladom, kifizethetem a részét. Akkor az utcára kerül. Nem lehet valahogy kötelezni, hogy elfogadja a kisebb lakást?

ObudaFan # 2012.06.13. 20:37

A bíróságtól kell kérni.

Panci75 # 2012.06.13. 14:33

Üdvözletem!
A kérdésem az lenne,hogy mikor elváltunk a férjemtől és a gyerek tartást kértem levonatni a fizetéséből ,de idő közben a munka helye megszűnt azóta nem is fizet.Most viszont ismét dolgozik és az érdekelne,hogy elég ha be megyek a munkáltatójához,hogy vonja le és viszem a bírósági határozatott,vagy ismét a bíróságnak kell indítványoznom,hogy vonassa le a gyerek tartást.
Előre is köszönöm a választ.

belissima40 # 2012.06.01. 15:01

Üdv!Szeretnék érdeklődni hogy tehetek e valamit gyerektartás nem fizetése ügyben.Ugyanis a gyermekem apja nem fizetett gyerektartást csak a gyerek 3-éves koráig,hiába kerestettem végrehajtóval nem tudták megtalálni,további ügyintézésért fizetnem kellett volna és akkoriban nem volt rá pénzem.Fiam ma 21-éves tanult ugyan szakmát de elkellett álljon dolgozni bár szívesen tanult volna tovább!A gyerektartás összege amit a fiam nem kapott meg míg járt volna neki több száz ezer forint hacsak 3-évtől 18-évig számolom.Gondolom már semmi esélye a fiamnak hogy ezt a kieső gyerektartást megkapja egyszer.Az apja sajnos soha nem törődött vele nem látogatta soha,kapcsolatot nem tartott velünk!

bihan # 2012.06.01. 09:06

Obudafan-nak és Gina02-nek is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

ObudaFan # 2012.05.31. 20:40

Most még mindenképpen kell. Ha ez a magatartása a különélő szülő pozitív hozzáállása ellenére nem változik, akkor majd a nagykorú gyermek ellen érdemtelenségre hivatkozva megszüntetés iránt pert lehet indítani.

Ericsibe # 2012.05.31. 11:43

Üdv!

Szeretnék érdeklődni, hogy az apának kell e gyermektartásdíjat fizetnie, ha a gyermek nem akar vele sem találkozni, sem semmiféle kapcsolatot létesíteni.Ez már így megy 1 év 8 hónapja. Most még kiskorú, tanulóviszonyt folytat, de ma holnap betölti a 18-at.Válaszát előre is köszönöm.