„Nem jól gondolkozom?”
Nem
„Nem jól gondolkozom?”
Nem
Kérni kell a közjegyzőnél a halasztást vagy a részletfizetést.
Na jó de vitatom a követelést. CHF + forintos móka..
Illetve, erre hivatkozással, valamint meg mert tudom, hogy a faktor cég kb. 5%-on vette meg a tartozást... Több tértis levelet kaptak amiben ajánlatott tettünk, hogy a követelt 900000,-ft 50%-at barmikor kifizetnem egy összegben.. erre nem reagál a faktor cég egyszer sem.. nyilván előbb utóbb meg fog érkezni az fmh. és jo lenne tudni, hogy ha megtámadom mi történik ha úgy támadom meg, hogy nem ismerem el és peres szakaszban a bíróság elé terjesztem amit korábban a faktor cégnek is megírtam..
ha nem támadom meg simán vh-ra adhatja az ügyet.. és akkor már tényleg nem tudok mit tenni..
Nem jól gondolkozom?
Köszi!
Akkor kell megtámadni, ha részben vagy egészben vitatod a követelést, és a perben ezt bizonyítani is tudod. Az, hogy nem egy összegben akarod megfizetni, de egyébként nem vitatod a követelést, nem támadási alap.
Sziasztok, letudnátok írni mi minősül a fizetési meghagyás teljesen jogszerű megtámadásának.
Határidőket tudom, meg a részletfizetés tudom, hogy nem minősül megtámadásnak. Egy faktor cég követelése, ahol 50% egyösszegű teljesítésére tettünk ajánlatot de nem foglalkoznak vele.. perré szeretnénk alakítani az ügyet, hátha a bíróságon sikerül.
Ha teljes egészében nem ismerem el a tartozást és közjegyzőnek a díj ellenében határidőben megküldöm akkor nem tudja jogerőre emelni ugye?
Köszi a választ!
A fizetési meghagyásos eljárás nemigen tart egy évig.
Kedves Hozzászólók!
Jogi képviselőm útján 2012. áprilisában fizetési meghagyásos ügyet indítottam (szerettem volna indítani). Ehhez akkor az ügyvédtől kaptam egy sárga csekket, amit postán feladtam, és a feladószelvényt az ügyvédnek visszajuttattam. Azóta ez ügyben semmi hírem, nincs tudomásom fejleményről, érdeklődésemre az ügyvéd e-mailen mindig annyit reagál, hogy majd beszéljük meg személyesen, de a személyes találkozóra sajnos július óta nem volt alkalom.
Létezik-e az, hogy április végén, május elején elindított fizetési meghagyási ügyben a mai napig ne történjen semmi, vagy megalapozott lehet az a gyanúm, hogy az ügyvéd egyáltalán nem, vagy csak nagyon mostanában indította azt el?
Elévül-e a sárga csekk, amint az eljárás díját/illetékét fizettem meg, vagy ha nem lett elindítva az ügy, akkor azt még felhasználhatom? Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Beadott fizetési meghagyás hiánypótlására jött felszólítás, a következőről szeretnék érdeklődni:
A jogosult képviselője adatainak feltöltésénél kell-e bármilyen meghatalmazást csatolni/írni/elküldeni, ha a képviselő maga a cég tulajdonos, akinek a nevén az aláíró kártya is van?
Legelőször a hiánypótlás előtt a képviselőt úgy jelöltük meg, mint vezető tisztségviselőt, de nem fogadták el, kérnek meghatalmazást, viszont nem tudom, hogy kellene azt elküldeni.
Legutóbb, mint cégvezetőt jelöltük meg. Még ennek az elfogadására várunk.
Köszönöm a segítséget.
Köszönöm a válaszokat,de nem vettem át,mert nem vehettem át,mert ugyan az én címemre jött,de nem az én nevemre.Nem is ismerem azt a nevet ami rajta volt.Csak az a parám,hogy nekem akarták címezni csak eltévesztették a nevet ,vagy jó a név ,csak a címet szúrták el....
...igen, de az is érdekes, hogy:
A tértivevényen érdekes lesz még, hogy nem az a név szerepel rajta, ami az fmh-n volt. (ami azért előfordulhat kézbesítési meghatalmazott, vagy családtag esetén, de hát itt ilyenről nincs szó)Igaz az is, hogy a kézbesítés megtörtént.
Tisztelt Hatos78!
Javaslom, hogy hívja fel közjegyzőt, vagy a helyettesét. Nézze meg az fmh-n, hogy ki mit követel, akkor el tudja dönteni, hogy szólhat-e Önnek vagy sem.
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy ha ma kaptam egy a címemre a mokk.tól egy levelet ,de nem az én nevemre akkor ott miben tévedett a mokk?A nevet tévesztette és nekem akarta,vagy a címet szúrta el s csak véletlen jött a címemre?Kérem aki teheti s tud válszoljon!Előre is köszönöm s mindenkinek szép napot:)
Nagyon köszönöm a nagy segítséget!!!!
Fmhtv. 21. § (1) A kérelem a kötelezett ellen fennálló több követelés tekintetében, valamint több kötelezett ellen fennálló azonos követelés tekintetében együttesen is előterjeszthető, a Pp. 51. § c) pontját azonban nem lehet alkalmazni. Több kötelezett ellen fennálló követelés esetében az egyes kötelezetteket terhelő összegeket határozottan meg kell jelölni, egyetemleges kötelezettség esetében pedig a kérelemben ennek tényét kell feltüntetni. E rendelkezéseket megfelelően kell alkalmazni arra az esetre, ha a kérelmet több jogosult terjeszti elő.
Állítólag ez járható út....Valaki jogszabályi hivatkozással tudna segíteni? Állítólag kifogásolható az egyetemlegesség :(
"...Érdeklődnék, hogy ha egy ingatlannak mondjuk van 3 tulajdonosa, akkor a közös költség tartozásra 3 fizetési meghagyást kell beadni? Nem lehet esetleg 1 fizetési meghagyáson belül mind a 3 tulajdonost megjelölni (nincs egyetemlegesség?) Így iszonyat magasak az egyéb költségek.....
köszönöm előre is a választ..."
Kedves ObudaFan!
Esetleg van jogi háttere,leírt tájékoztató, akármi amivel hivatkozni tudnék, hogy az egy ingatlanhoz tartozó tulajdonosokat egy fmh-n is be lehet adni közös költség tartozás esetén?
KÖszönöm
Lehet.
Érdeklődnék, hogy ha egy ingatlannak mondjuk van 3 tulajdonosa, akkor a közös költség tartozásra 3 fizetési meghagyást kell beadni? Nem lehet esetleg 1 fizetési meghagyáson belül mind a 3 tulajdonost megjelölni (nincs egyetemlegesség?) Így iszonyat magasak az egyéb költségek.....
köszönöm előre is a választ
Lehetne részletfizetést kérni. De akkor a részleteket fizetni is kell.
Hogy mit tegyél, nos ezt neked kell eldönteni.
A rehab összegből nem tudnak vonni, de előbb-utóbb el kell menned dolgozni, akkor utolérnek.
Jó napot, kérdésem lenne.A MOKK-tól kaptam fizetési meghagyást, melynek összegét nem vitatom, de évek óta rehabilitációs ellátáson vagyok, a 27000 Ft-ból pedig nem tudom a kért összeget kifizetni.Tulajdonnal nem rendelkezem, mi ilyenkor a teendő????
Nagyszerű... Akkor lehet pereskedni ezek szerint... Szép...
Már nem. Régebben lehetett.
Fizetési meghagyást lehet benyújtani tárgyak visszaszolgáltatására is? Ha igen, akkor hol lehet ezt megtenni, közjegyzőnél, vagy a bíróságon. 200 ezer fölött van az érték, több kisebb értékű tárgy értékéből adódik, egy volt barátság keretében kapta az illető kölcsön, illetve egy részét a dolgoknak ajándékba. az átadás tényét igazolni tudom.
Nem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02