Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne.
Vitattam egy számlát, fizetési meghagyást bocsátottak ki ellenem. FMH kézhezvétele után 3 nappal később a számlát kiállító elismerte, hogy a számla nem volt megfelelő tartalmú, ezért újat állított ki, lényegesen kevesebb összegről (mintegy 80%-kal kevesebbről). Most tartok ott, hogy reagálnom kellene valamit a fizetési meghagyásra.
- Mit kérjek a bíróságtól? Az eljárás megszüntetését? Az általam elfogadott számlát megfizettem, további követelésünk egymás felé nincs. Ha a megszüntetést kérem, mire hivatkozzak (Pp.§)?
- Az eljárásra okot szvsz nem adtam, mivel többször kértem a számla korrigálását, és a hibáját a szállító elismerte az új számla kiállításával, kérhetem-e, hogy az eljárási illetéket, illetve az ügyvédi munkadíjat a szállító (azaz az fmh-t kibocsátó) fizesse meg? (tehát, hogy ne terheljék ki rám) Esetleg itt milyen §-ra hivatozhatok?
- Van-e valami, amire különösen figyeljek a bírósághoz írt "levél" benyújtásakor (azon kívül, hogy a 15 napból ne csússzak ki)?
- A mellékleteket és a "levelet" ugye elég 1 pld-ban megküldeni a bíróság részére?
A válaszokat előre is köszönöm!