ide írj, ez a topicja ennek a szennyes akárminek:
Fizetési meghagyás S.O.S.
Sziasztok, itt már olvasgattam tavaly,de most ismét ide futottam,mert ma ugyanis egy Dr.Szabó Lajos jogtanácsosnak mondja magát pecsét és dátum nélküli, fizetési felszólitást küldött csekkel együtt, 120.300 HUF-ról,ha nem fizetem meg, akkor 233.382Ft-t fognak végrehajtatni rajtam egyéb járulékokkal egyött 5 napon belül. Ugyanis hirdettem és 30 napon belül le is regiztem magam,majd küldtek mélben egy csekk másolatot, ami 4800.-Ft-ról szólt. Majd amikor a cimet firtattam,és a számlaszámot, nem irt senki és hallgattak,mig nem rendőrséghez fordultam, feljelentvén őket, előkeritették a cimet, mely a Shelles szigetekre szól,és ezen mondjuk felkaptam a vizet. Szóval Experient Enterteiment lTD. szl.a számára feladtam a pénzt, és megirtam,hogy kész ennyi volt a hirdetés. De ők nem válaszoltak,hogy töröltek. Majd most megjött a felszólitó levél, és semmi hitelességet nem találok, mert egy fizetési felszólitás nem igy néz ki, ennek alaki hibái vannak. Kérdezem, mit kezdjek ezzel? Lécci sürgősen válaszoljatok,k öszönöm
lehet kérni fizetési haladékot
417.000 Ft-ról,ebben már benne van a közjegyzői díj és a végrehajtás kézbe tési díj is...
Mind a kettő lehetséges. Mekkora összegről van szó?
A mai napon kaptunk egy közjegyzői fizetési meghagyást,amit már a megbízott Végrehajtó cég dolgozói hoztak ki.
A meghagyásban 15 napos fizetési határidő szerepel,valamint szintén 15 napos ellentmondási lehetőség.
Kérdésünk a következők lennének:
1.Lehetséges-e ilyen esetben részletfizetést kérni,ha igen kb. mennyi idő az általánosan elfogadott ilyen esetekben?
2.Vagy ha ez nem lehetséges,akkor lehet-e kérni fizetési idő meghosszabbítást?
A választ előre is köszönöm
Mázlicsek
Rendben, ha nem történik semmi, akkor ezt fogom tenni. Köszönöm az értékes tanácsokat!
Fáradj el egy számodra szimpatikus közjegyzőhöz, és kérd fizetési meghagyás kibocsátását.
Én viszont nem értek a joghoz. :) Lényeg a lényeg elküldtem neki tegnap, de úgyse fog reagálni abszolute semmit. A következő lépésem mi is legyen pontosan?
OFF
Momentán értek hozzá - legalábbis Java scripteket képes vagyok írni.
ON
Kissé félre tetszettél érteni. Mea culpa.
Értem, utána olvastam a fizetési meghagyásnak, így már érhetőbbek a dolgok. Köszönöm a segítséget!
Persze, írjál fizetési felszólítást és tájékoztasd a levélben a kötelezettet, hogy bepereled. Utána a belátásodra bízom, hogy adol-e be FMH-t vagy hagyod a pénzed futni...
Akkor kérlek irányíts a megfelelő rovatba! Használtam a keresőt évek óta fórum moderátor vagyok nem egy helyen. Teszem fel te sem értesz az objektumorientált programozáshoz, ha jogot tanultál.
Jó rovatban kérdezel. Ha'szójjon!
Sziasztok!
Egy mondhatni egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok, akik jobban otthon vagyok jogi kérdésekben. Adott egy cég akivel szerződést kötöttem, hogy egy adott szolgáltatást elvégzek és azért nem egy nagy összeget mindösszesen tizenhatezer forintot fizet majd. De természetesen minden pénz számít. Én a munkát elvégeztem a számlát kiállítottam. A számla fizetési határideje augusztus első napjaiban lejárt. Azóta természetesen felvettem vele a kapcsolatot, hogy megkapta e a számlát. Ő azt mondta meg, de hogy ő nagyon szívesen visszaküldi a számlát, mert ezért ő nem fizet. A szolgáltatásban nem azért mert én szolgáltattam, de tényleg egyáltalán nincs hiba. Ilyen esetben mik a hivatalos lépések, amelyeket meg kell tennem, hogy pénzemhez jussak? Értem ez alatt fizetési felszólítást kell írnom? Van értelem ekkora összegnél ügyet csinálni? Azért kérdezem, mert mostanában ezzel egyre többen visszaélnek és a sok kisebb összegből már elég szép összeg alakul ki.
Remélem tudtok tanácsot adni nekem ezzel kapcsolatban!
Mindenki segítségét előre is nagyon köszönöm!
Szép napot!
Hűha, melyikbe? Annyira pontosan azért nem tudom hol van! Nem vagyok otthonos az ilyen dolgokban. Megkapja a levelet egyáltalán? Mi van, ha az utolsó ismert címére megy a levél? Ha nem veszi át, nem is lesz jogerős?
A BV intézet címére.
Tiszteletem!
Hogyan lehet fizetési meghagyást küldeni annak, aki börtönben van?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!
Elévül egy év alatt. Megszakítja bármilyen írásos felszólítás, más kérdés, hogy ha vitatod, hogy kaptál ilyet, nem feltétlenül fogja tudni azt igazolni a UPC.
na még1:)
ezt az elévülést csak tértivevényes ajánlott fizetési felszólítás szakítja meg, amelyet én igazolhatóan átvettem, vagy bármely postaládába bedobott papírfecni is?
bocsánat, ha esetleg kicsit érthetetlen, a lényeg az utolsó mondat - tényleg elévül-e 1 év alatt az UPC követelése?
(nehéz így lóhalálában leírni egy ilyen több éve húzodó folytatásos melodráma lényegét)
egy máshol olvasott hozzászólásból idéznék
„"Az UPC internet, kábeltelevíziós és telefonos szolgáltatása hírközlési szolgáltatásnak minősül, ennek megfelelően a hírközlési törvény hatálya alá tartozik.
A 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről idézete:
143. § (1) Az előfizetői szerződések késedelmes vagy hibás teljesítése esetében az
elektronikus hírközlési szolgáltató a felhasználó vagyonában okozott kárt köteles
megtéríteni, az elmaradt haszon kivételével.
(2) Az előfizetői szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el, amelyet az (1)
bekezdés szerinti esetekben a késedelem, illetve a hibás teljesítés bekövetkezésétől kell
számítani.
(3) Az előfizetői szerződés megszegése esetén az elektronikus hírközlési szolgáltató a
külön jogszabályban meghatározott mértékű kötbért köteles fizetni.
A fentiek alapján a hírközlési szolgáltatók előfizetői szerződésből eredő igényei nem a polgárjogban ismert általános elévülés szerint, hanem EGY ÉV alatt évülnek el az utolsó megkeresést követően. Amennyiben állami kényszerrel végrehajtható határozatot hoztak már (pl. jogerősítési záradékkal ellátott fizetési meghagyás), úgy az elévülést csak a végrehajtás foganatosítására vonatkozó cselekmény szakítja meg. (Egy egyszerű fizetési felszólítás már nem)”"
ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
2009 elején romlott meg a viszonunk az UPC-vel. tartozás miatt (bőven 60napon belül) lekorlátozták a netemet. de csak papíron, műszakilag ez valamiért nem valósult meg, én ebből ezért nem is vettem észre semmit. jött is a számla, amin az állt:
chello bronze korlát ....havi díj 1800Ft
a korlát kitétel fel se tűnt, mivel a netem nem volt lekorlátozva. így annival kisebb lett a havi számla, hogy a következő hónapban kaptam egy számlát -2000Ft-ról. számla alján az áll: ALÁÍRÁS NÉLKÜL IS HITELES stb stb.
akkoriban mentek orrba szájba a reklámok, hogy ennyivel olcsóbb, annyival olcsóbb, tehát elkönyveltem, hogy végre a konkurencia árához igazítják a dolgot. és lévén befizettem egy bizonyos összeget, a -2000-ből és a havi számlából ítélve úgy gondoltam, hogy akkor befizettem a következő 3 hónapot is.
ment is a dolog rendese, aztán 2-3 hónap múlva fizikailag is lekorlátozták a netet. felhívtam őket, és még ők kérdezik tőlem, hogy mióta is volt lekorlátozva a netem?
na mind1, kaptam egy számlát visszamenőleg, hogy fizessem ki az elmúlt 3 hónapot mégicsak teljes áron, mivel véletlenül mégsem korlátozták le a netem. azaz én fizessek az alkalmazottaik hibájából eredően? arra sem voltak hajlandóak, hogy a visszakapcsolási díjat elengedjék, és mivel kellett a net, befizettem.
DE.
én akkor 8000Ft-t fizettem a 2mbites(később 4re emelt) netért. HŰSÉG nincs. ugyanakkor 4500-ért árulták ezt a csomagot, szintén hűség nélkül.
én nem értem rá, és idős családttag intézte a dolgot.
meggyőzték őt, hogy nekünk nem lehet 4500-ért kapnunk, mert mi nem új előfizetők vagyunk, és nem kisebb csomagból váltunk nagyobba. ez a listaár mondták, de listaáron senki sem tudott hozzájutni ehhez, mivel a legutosó utcáról beeső illető is 4500ért kapta hűség nélkül.
mikor a családtag kérdezte, hogy mi a különbség a két csomag között, ez volt a válasz: " CSAK AZ ÁR".
akkor váltsunk nagyobb csomagba, 10mbit-re 6000-ért.
azt nem lehet, mert a nagyobb csomag nem a tartalomra, hanem az árra vonatkozik. tehát szerintük én a 8000Ft-os 2(4)mbites netről max a 15mbit-esre válthattam volna, mert csak az volt drágább.
mikor ezt itthon elmesélték, egyből felhívtam őket. kérdeztem, hogy ha egy csomag ára csökken, akkor nem kéne automatikusan átállítani az enyémet is? a listaár nem csökkent, ez akció. akciós hűség és feltételek nélkül? jó trükk.
20-30 perc óbégatás, NHH majd konkurenciához való távozás belebegtetése után -amikor már a felettes felettesével beszéltem- mindjárt jöttek, hogy jéé tényleg jár nekem az. sőt, nem is az alap 4500-ös, hanem a 4050-es, ami csak telefonnal együtt járt volna, de nekem olyanom nem volt.
a probléma az, hogy ha nekem -ahogy ők állították- ez járt, akkor már járt volna azóta, hogy a csomag ára hűség nélkül 4500Ft-ra csökkent. (kb 3 hónap azt hiszem). ők jöttek azzal, hogy csak a szerződésmódosítás dátumától él a dolog, de hát milyen szerződésmósodítás? ugyanazt kaptam ezután is, mint előtte, csak olcsóbban, ahogy az 'járt'.
tehát rám verték a kollégák hibájából eredő kárukat is (most az mind1, hogy én közben igénybe vettem a szolgáltatást, mert ők engem megtévesztettek egy olyan hiteles számlával, amire az van írva, hogy a valóságot tükrözi.) és a simliskedésüket bár elismerték, de visszamenőlegesen nem akartak jóváírni semmit.
ekkor már elhatároztam, hogy szakítunk, NHH-hoz is fordultam, aminek hatására 1 hónapnyi előfizetési díjat elengedtek.
2010 február végén lemondtam a szolgáltatást,és közöltem, hogy a fennmaradó kb 12e Ft-t nem fizetem ki, mert t.képpen még ők tartoznának nekem így is, de ettől én eltekintek, hagyjuk egymást békén.
2010 nyarán aztán jött az intrum justicia, hogy behajtanák. kérdeztem tőlük, hogy az UPC tájékoztatta őket az ügy részleteiről, az én követeléseimről, az NHH viszgálatról?
hopp nem is jött több levél tőlük, mégsem akartak már bíróságra menni.
erre most augusztusban elkezd zaklatni egy másik cég u.ezzel. gondolom UPC őket sem tájékozatta rendesen az ügy hátteréről.
ha perre vinnék a dolgot,és kifogással élnék, akkor a fentieken kívül, hivatkozhatom-e a 2003. évi C törvény idézett paragrafusára, hogy már régen elmúlt az 1 év? (egészen pontosan 2011. márciusában, és az UPC júniusban engedményezte azt az említett cég felé)
Az a baj, hogy nem járt le az ellentmondás határideje 07. 29-én, mert július 15-től augusztus 20-ig a törvény szerinti törvénykezési szünet időtartamát a határidőbe nem lehet beszámítani. Mostanra persze már lejárt, és legalább az erre rendszeresített elektronikus postafiókban már biztosan utána lehet nézni, hogy áll az ügy.
Kedves Fórumozók!
Határidővel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Ügyvédet bíztam meg fizetési meghagyás beadásával 2011.07.07-én. Azt mondta 2011.07.14-én a fizetési meghagyás kiküldésre került, ami 07.29-én lejárt. Augusztus 11-én érdeklődtem a fejleményekről, amikor is azt a választ kaptam, hogy a közjegyző még nem tájékoztatta és amint információt kap azt továbbítja nekem. Azóta nem kerestem, de a mai napig nem tudom, hogy éltek-e ellentmondással. Kérdésem, hogy a közjegyzőnek mennyi időn belül kell tájékoztatást adni?
Köszönettel!
Péter
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02