Fizetési meghagyás S.O.S.

ObudaFan # 2011.08.23. 10:39

Az abban foglaltak jogerősek, mert nem éltél ellentmondással.

Nikolett34 # 2011.08.23. 09:49

... közjegyző bocsájtotta ki a fizetési meghagyást, nem bíróság...így akkor az abban foglaltakkal szemben a közjegyző székhelye szerinti megyei bíróság az illetékes?

Köszi és üdv: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.23. 08:44

Szeretném kérdezni, hogy ha a végrehajtási lapon szereplő ügyvédi munkaköltség eltúlzott ( 25 ezer forint) , akkor azt a végrehajtási kifogásban nem veszik figyelembe, kizárólag a közjegyző székhelyének megfelelő megyei bírósághoz fellebbezhetek?

Figyelembe veszik. Közjegyző az meg hogy jönne itt képbe?

A bíróság újra számolhatja egy új bizonyíték alapján a végrehajtási kifogás alapján az egész követelést?

Legfeljebb perújítás alapján, ahol, amint azt már sokszor leírtuk, az is kell, hogy az adós igazolja, hogy az alapügyben az új bizonyíték becsatolása olyan okból maradt el, amiért nem felelős, vagyis leginkább hogy az ellentmondásig nyitva álló időben a bizonyíték nem lett volna beszerezhető.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.23. 08:44

[Zokog]

Nikolett34 # 2011.08.23. 07:58

Szeretném kérdezni, hogy ha a végrehajtási lapon szereplő ügyvédi munkaköltség eltúlzott ( 25 ezer forint) , akkor azt a végrehajtási kifogásban nem veszik figyelembe, kizárólag a közjegyző székhelyének megfelelő megyei bírósághoz fellebbezhetek?

A bíróság újra számolhatja egy új bizonyíték alapján a végrehajtási kifogás alapján az egész követelést?

Köszönöm előre is: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.20. 14:02

Nem lehet kimenteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.20. 13:42

És ez hogy jön ebbe a rovatba? (Egyébként is elég egyszer.)

Szegednapfény # 2011.08.20. 13:30

Kedves Fórumozók !

Egy cég székhelye megegyezik a magánszemélyek lakcímével. A cég ügyvezetői akik magánszemélyek is elmennek üdülni 2 hétre. Eközben érkezik egy hivatalos levél, amit természetesen így nem tudnak átvenni, és így ez "nem kereste" érkezik vissza a közigazgatásnak, aki megállapítja, hogy beállt a kézbesítési vélelem, ami a cégnek súlyos joghátránnyal jár.
Lehet valami teendő a kimentés érdekében, hiszen nem magánszemélynek, hanem a cégnek érkezett a hivatalos küldemény, aminek kézbesítését kétszer megkísérelték ?

ObudaFan # 2011.08.16. 21:31

Nincs mit.

Nikolett34 # 2011.08.16. 20:29

KÖSZÖNÖM SZÉPEN.)))

ObudaFan # 2011.08.16. 09:37

Ha a végrehajtási kifogásban a bíróság megállapítja, hogy a végrehajtási költséget túlfizetted, a túlfizetést vissza tudod követelni.
Az igénypernek ahhoz, amit írsz a világon semmi köze nincs.

Nikolett34 # 2011.08.16. 09:20

Köszönöm.... tudom a fizetési meghagyás jogerőre emelkedést, csak kérdés volt, hogy nem 1/2-1/2 tulajdoni hányad arányban kellett volna kiadni a fizetési meghagyást.. pusztán kíváncsiság arról, hogy az ügyvéd helyesen járt-e el?

A végrehajtási kifogást már a párom benyújtotta és mivel két fiz.meghagyás volt és két végrehajtási lap, így a költségek tekintetében én ma vettem át a végrehajtói lapot és holnap postázom a végrehajtó felé a kifogásom...

Azt azért nem tudom elhinni, hogy a törvényt megkerülve kössön a közös képviselő és a megbízott ügyvédje megállapodást... pl. a végrehajtási szakban is csak több, mint 60 ezer forint az ügyvédi munkaköltség-követelés...

Kíváncsi leszek, hogy a bíróság, hogy dönt, mert a végrehajtási költségek tekintetében remélem gyorsan döntenek...

Így , hogy kifizettük és kiderül, hogy eltúlzottak a költségek, hogyan tudom visszakérni a befizetett összegeket a jogosult képviselőjétől?

Igénypert sem tudok kezdeményezni, mert a fizetési meghagyás ugyan jogerőre emelkedett, de az abban foglaltak nem helyesek... ez már nem támadható meg és ne is foglalkozzak vele már? Jobban figyelhettem volna és ezért is remélem sokan olvassák és legalább tanulnak belőle, mekkora ára van, ha jogtalan követelésre nem mondanak ellent..(((

ObudaFan # 2011.08.16. 08:39

A jogerős fizetési meghagyásban szereplő valamennyi tétel csak perújítás vagy igazolási kérelem útján lenne támadható, ezeknek meg a leírtak alapján sok alapja nem lenne. De ezt is már sokszor leírtuk. Kifejezetten a végrehajtási eljárásra felszámolt ügyvédi munkadíj az még támadható, ha a közléstől a 15 napból nem csúsztál ki.

Nikolett34 # 2011.08.16. 08:33

...még egy -szerintem jogos kérdés- , ha két fizetési meghagyást adtak ki ellenünk, akkor miért nem a tulajdoni hányad szerinti - 1/2-1/2 - részben feltüntetett költség szerepelt követelt összegként?

Ha felszólítom ajánlott tértivevényes levélben a közös képviselőt az elszámolások és a követelt összeg tényleges elszámolására, akkor kötelesek nekem megküldeni minden költség nélkül?

Létezhet egyáltalán, hogy semmiféle elszámolást nem küld meg a közös képviselő? Ezt törvény nem szabályozza?

Nem találok a végrehajtói lapon tartozás kezedeti időpontját.. Annyi van megjelölve: "Jogviszony kezdete".. , amire tegnap azt mondta telefonban ( soha nincs érdekes mód ideje a személyes találkozóra ), hogy a jogviszony kezdete nem a tartozás kezdetét jelenti, hanem a közös képviselő jogviszony létesítését a társasházzal.. Érdekes... Vége viszont van az időpontnak....

Azért fizettük be, mert tartós beteg a gyermekünk és a lakásunkon is banki jelzálogjog van és féltünk, hogy az szgk-t kivonják a forgalomból, a bank pedig egy esetleges vh. jelzálogjog bejegyzés terhe mellett felmondja a hitel szerződésünk:((

Az lenne a kérdésem. hogy a leírtak alapján van reális esélye, hogy az eltúlzott, megbízott jogi képviselő munkadíjai és költségei tekintetében visszafizetést kapjunk?

ObudaFan # 2011.08.16. 08:30

Biztos én vesztem el a sok hozzászólásod között, de mire is akarod alapozni az igénypert?

Nikolett34 # 2011.08.16. 07:55

Befizettük....

Még 21500.Ft volt fejenként az, hogy a közös képviselő ügyvéd útján átvitte az 50 méterre lévő ügyvédi irodából a végrehajtó irodába a végrehajtói lapot ( ez a készkiadás?).

Szóval minden megengedett, ha már a fizetési meghagyást nem a bíróság, hanem a közjegyző állítja ki?

Csak az ügyvéd díja volt cal. 100 ezer forint a kettőnk részére.. Ez nem jogtalan haszonszerzés???

Én bizonyára tartós beteg gyerekkel ( gyes-en vagyok) megkapom a költségmentességet és igényperrel fogok élni az adott bizonyítékok mellett... , vagy mi a javaslat, ha tudnátok nekem segíteni?

A végrehajtási kifogás a párom részéről beadva, az hogy befizettük továbbra is fent áll az eltúlzott költségek tekintetében... és én is beadom a holnapi napon.

Egy társasház képviselője és megbízott ügyvédje köthetnek olyan megállapodást, amelyben egy 30 ezer forintos tartozásra munkadíjként rátelhelnek több, mint 100 ezer forintot?

Köszönöm előre is : Nikolett

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.16. 05:10

A végrehajtási eljárásban is eltérhet a megállapodás szerinti ügyvédi mmunkadíj a rendelet szerinti mértéktől. Szvsz bruttó 20 000,- Ft nem kirívóan magas.

ObudaFan # 2011.08.15. 20:51

Nem értem, hogy egy ügyvéd , hogy térhet el a 12/1994. IM rendelet 3-9 §. szerintiektől, amely szerint nem 20.000.-Ft ügyvédi munkadíjat ír elő a végrehajtó lapnál, hanem 1000.-Ft-ot...

Ott van is esélyed a vh. kifogással.

de a végrehajtó lap már más dátumokat soroltat fel.. az nem térhet el a fizetési meghagyásban követeltektől, nem?

A kezdő dátumban nyilván nem. A végdátumban nyilván eltérhet, ha a tőkét az fmh. kiállítása után fizetted meg.

Nikolett34 # 2011.08.15. 17:54

Igen , tudom, hogy a fizetési meghagyás sajnos jogerőre emelkedett és az abban foglaltak szerinti ügyvédi munkadíjat is ki kell fizetnem, de én azt írtam, vagy próbáltam megfogalmazni, hogy a végrahajtói lap kiállításáért is 20000.-Ft díjazást kér a társasház megbízott ügyvédje és készkiadást 2000.-Ft-ot.. ez már egy végrehajtási kifogással eltúlzott költségként megjelöltem...
Nem értem, hogy egy ügyvéd , hogy térhet el a 12/1994. IM rendelet 3-9 §. szerintiektől, amely szerint nem 20.000.-Ft ügyvédi munkadíjat ír elő a végrehajtó lapnál, hanem 1000.-Ft-ot...

A fizetési meghagyásban szereplő költségeket meg kell fizetnem... habár ott sem értem még mindig , hogy a kamatszámítás mi alapján kérik, mert nem volt melléklete a fizetési meghagyásnak a kamatköveteléssel kapcsolatban és a jogviszony kezdete a közös képviselő belépésének időpontja a fiz. meghagyásban, viszont egyáltalán nem látszik a főkövetelés mely időszakra terjed ki ( ez csak egy megjegyzés volt, ami ellen már nem tehetek, de a végrehajtó lap már más dátumokat soroltat fel.. az nem térhet el a fizetési meghagyásban követeltektől, nem?)

Köszi előre is. Nikolett

ObudaFan # 2011.08.15. 16:57

Nem lett volna közösköltségnél elég az egyetemleges adóstársaknál egy fizetési meghagyás?

Már megbeszéltük, hogy az ellentmondás hiányában jogerőre emelkedett. Egyébként elég lett volna.

Nikolett34 # 2011.08.15. 15:23

....a jogi képviselő rendelet szerinti munkadíját....
ami nem vh. laponként 20.000.-Ft.
Az egyéb költség még a társasház részéről egy végrehajtási lapon 36.000.-Ft, akkor ezt kétszer kell megfizetnem... és még a végrehajtónak is a munkadíja...
Már egy végrehajtási kifogás bent van a bíróságon és részemről is megy egy az eltúlzott munkadíjak tekintetében..
A végrehajtói lapot úgy gondolom a törvény szerinti 1000.-Ft-ért kellett volna kiállítania a jogi képviselőnek, nem pedig a 20x díjon..
Egyetemleges tartozásnál az én részem miért nem a végrehajtó illetéke, miért kell még a jogi képviselő munkadíját is megfizetnem, ami ebben az esetben a végrehajtásnál 2X36 ezer...
Nem lett volna közösköltségnél elég az egyetemleges adóstársaknál egy fizetési meghagyás?

Hihetetlen számomra, hogy a végrahajtói lapot 11.174.-Ft tartozásra adják ki és ezzel kapcsolatosan két vh. lapot adnak ki és így 150 ezer forint mindkettőnk költsége... Ez így lehet?

Köszi és üdv: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.15. 13:35

A fizetési meghagyás költségeit nem tudom, már megint miért kevered ide, annak ellenére, hogy az már jogerős határozatba van foglalva, nem vitatható. A végrehajtási eljárásban pedig adósonként kell vh. lapot kiállítani, és egyes költségeket pedig vh. laponként kell számolni (pl. a végrehajtást kérő jogi képviselőjének a rendelet szerinti munkadíját.)

Nikolett34 # 2011.08.15. 13:28

... a perköltség sem, vagyis azzal, hogy egyetemleges a tartozás, úgy gondolom, hogy hiába adtak ki két fizetési meghagyást, az ezzel járó költségeket is kérhetik kétszer a végrehajtónál? Van a társasház képviselőjének a végrehajtási lapon 20.000.-Ft eljárási díja, akkor azt is kétszer kell megfizetni??
Ez elég durva lenne...
Az egyetemlegesség már a végrehajtónál nem az? Tehát, ha két fizetési meghagyás van és ezáltal két végrehajtói lap, akkor is egyetemlegesség van, nem?

11.174.-Ft költségből csináltak egyszer 111.000.-Ft és még az én költségem is lesz vagy 50.000.-Ft? Ez így lehetséges?

Köszi előre is: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.15. 10:33

Mivel két vh. lapot kellett kiállítani, kétszeres a költség is. A kamat nyilván nem.

Nikolett34 # 2011.08.15. 10:21

Köszi:))
Holnap kifizetem reggel a vh. költségeket... mert növelem tovább ezeket az összegeket..

Mindenki mást mond, de nekem is ez az ésszerű, hogy kifizessem..

Még annyi kérdésem lenne, hogy ha nekem is kiállítottak végrehajtói lapot és egyetemleges a tartozás, de még azt nem vettem át hivatalosan, így kérhetem, hogy mint egyetemleges adós azt én részemről követelt összeget ne fizettessék ki velem?

Ilyenkor kétszer kell a végreahajtásnál megfizetni a kamatkövetelést és a végrehajtási költségeket? Végrahajtásnál már nincs egyetemlegesség, ha kétszer adták ki a fizetési meghagyást és erre a végrehajtói lapokat, akkor az ügyvédi megbízási díj ( ami 20 ezer forint volt - társasház jogi képv. által kért összeg) és végrehajtási illetékek ez külön értendő?

Ha külön értendő és én csak a párom nevében tudom megfizetni holnap a költségeket és a tőlem állítólagosan követelt további költségeket nem, akkor, mint adóstárs az én részemnél is intézkedhetneek a párom nevén lévő szgk-ra, nem oldják fel az inkasszót, amíg minden költség nincs kifizetve..mint adóstárs ingó vagyonára?

Köszönöm a sok segítséget: Nikolett