Fizetési meghagyás S.O.S.

ObudaFan # 2011.08.15. 09:33

Azt mondta az egyik ismerősöm a bíróságon, hogy az egész elszámolás és követelés jogtalan, ezért kérjem a végrehajtás megszűntetést..

Ezt már párszor megbeszéltük. Én magam utoljára vagyok hajlandó leírni, hogy ezt a fizetési meghagyás jogereje kizárja. Még ha esetleg meg is kapnád a költségmentességet, ez nem mentesít az ellenfél perköltségének, így a jogi képviselője díjazására tekintettel fizetendő költség megfizetése alól.

végrehajtó1 # 2011.08.15. 09:23

Kérjél költség és illeték mentességet.Ennek az adatlapját a bíróság honlapjáról le tudod tölteni.Értelemszerűen kitöltöd csatolod az igazolásokat és beadod a kérelemmel együtt.

A bankszámlára ne utaltass addig( ha megteheted) míg ez nem rendeződik.
Nem, fog értesíteni.

Nikolett34 # 2011.08.15. 09:03

Azt mondta az egyik ismerősöm a bíróságon, hogy az egész elszámolás és követelés jogtalan, ezért kérjem a végrehajtás megszűntetést.. Kérhetek költségmentességet a megszűntetésre?
Már a hajam tépem és legszívesebben befizetném, de 50 ezer forint nekem nagy pénz most és én naívan hiszek a bírákban:)

Az a baj, hogy közben az én bankszámlám is inkasszózza a végrehajtó, vagy eseetleg zárolja, akkor nem tudok levenni róla.

Értesíteni kell, hogy inkasszózni fog, vagy mint egyetemleges adós már a párom végrehajtási lapján intézkedhetett?

Ha közben inkasszóz annyi összeget, amennyi a követelése és megszünteti a bíróság a végrehajtáso eljárást a költségekkel együtt, akkor vissza kell fizetnie a végrehajtónak és jogosultnak a pénzt nekem, ha igen milyen határidőn belül?

Köszönöm előre is: Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.15. 09:03

Azt mondta az egyik ismerősöm a bíróságon, hogy az egész elszámolás és követelés jogtalan, ezért kérjem a végrehajtás megszűntetést.. Kérhetek költségmentességet a megszűntetésre?
Már a hajam tépem és legszívesebben befizetném, de 50 ezer forint nekem nagy pénz most és én naívan hiszek a bírákban:)

Az a baj, hogy közben az én bankszámlám is inkasszózza a végrehajtó, vagy eseetleg zárolja, akkor nem tudok levenni róla.

Értesíteni kell, hogy inkasszózni fog, vagy mint egyetemleges adós már a párom végrehajtási lapján intézkedhetett?

Ha közben inkasszóz annyi összeget, amennyi a követelése és megszünteti a bíróság a végrehajtáso eljárást a költségekkel együtt, akkor vissza kell fizetnie a végrehajtónak és jogosultnak a pénzt nekem, ha igen milyen határidőn belül?

ObudaFan # 2011.08.15. 08:50

Ha banki úton fizettél, akkor nyilván tudsz kérni bizonylatot, ha meg készpénzben, akkor már megkaptad.
A vh. megszüntetési per illetékköteles, de nem hiszem, hogy erre kerülne sor, ha fizetsz.

Nikolett34 # 2011.08.15. 08:21

Szeretném még kérdezni, hogy a bank köteles nekem kiadni a befizetéseimről bizonylatot, mert most szükségem lenne rá és azt mondták, hogy csak szóban tudják ezt teljesíteni , kérjek a közös képviselőtől banki bizonylatot.. Nekem péntekig mindenféle képpen szükségem van a befizetéseim bizonyítékaira, kötelesek kiadni nekem , ha én voltam a befizető?
A végrehajtási eljárás megszűntetése illetékköteles? Ha igen, akkor kérhetek a bíróságtól költségmentességre vonatkozó nyomtatványt?

ObudaFan # 2011.08.14. 17:26

Ebben az esetben a végrehajtó nyilatkoztatja a végrehajtást kérőt, hogy nincs több követelése. Ha így nyilatkozik, megszűnik az eljárás. Ha nem, akkor indíthatsz megszüntetési pert, ahol már ő viseli a költségeket, ha tényleg megfizetted.

Nikolett34 # 2011.08.13. 09:33

Kedves ObudaFan:))

Köszönöm és nagyon sokat segítesz:)

Bemegyek hétfőn és kifizetem a 101 ezer forint tartozást, mert nem ér annyit , hogy még további intézkedéseket hozzanak, de megkérdezem, hogy miért inkasszóznának az egész összegre, vagy a bank tévedett, mert ahogy számolgattam a válaszod alapján, akkor 72500.-Ft összeget kellett volna max levonni az én befizetésemből, de már fizetésből is vontak, úgy hogy gyakorlatilag ott vagyok a tartozás befizetésénél és még 10 %-ot is elkér a végrehajtó minden inkasszó befizetés után, ezért jobban járok, ha befizetem egy összegben a követelést - tanulópénz! - és kiadatok velük olyan jegyzőkönyvet, vagy okiratot, hogy semminemű további követelése a jogosultnak és végrehajtónak nincsen velem és adóstársammal szemben.. ugye ezt köteles kiadni?

Köszönöm és látom, hogy valószínűleg hiába adtam be a vh. kifogást...

Nikolett

ObudaFan # 2011.08.12. 20:57

A végrehajtó inkasszózhat munkabér 33% levonása mellett még a más, nem jövedelem jellegű összegekből 100 % erejéig?

Nem 100%-ig azért. A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá. A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének.

Ha eredményes lenne esetlegesen a vh. kifogás, amit már én is kétlek és jövőhéten megfizetem inkább a vh. által követel összeget, akkor vissza lehet követelni - akár egy fizetési meghagyásban a nekem járó összeget a jogosulttól?

Ezt a fizetési meghagyás jogereje kizárja.

Nikolett34 # 2011.08.12. 20:32

még egy kérdés.. Egyáltalán, hogy tudom kiszámolni a kamatokat a fizetési meghagyásban követelt összegre, fel kell keresnem a jogosult jogi képvielőjét?

A társasház jogi képviselője megbízási díjat vesz fel , egyszer a fizetési meghagyás tekintetében 25 ezer forint és a vh. elindítás tekintetében 20 ezer forintot és velem viszont nem hajlandó együtt működni, mert nem tudom elérni.. Biztos nem akar részletfizetést adni, hiszen az ő pénze is benne áll.. Ha kifizettetik velem az ügyvéd megbízási díjait, akkor nem kötelessége velem egyeztetni és az okiratokat sem adta ki a férje, aki az irodában volt.. Írjak neki ajánlott levelet? Időm már nincs...

Köszönöm: Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.12. 20:27

Köszönöm a válaszokat..

A végrehajtó inkasszózhat munkabér 33% levonása mellett még a más, nem jövedelem jellegű összegekből 100 % erejéig?

Ma bementem a bankba lakástörlesztőt fizetni és első sorban a végrehajtó állt és már leemelt ugyan x összeget , de azt mondták a bankban, ha teszek pénzt a számlára, akkor azt leveszik a végrehajtónak és még mindig be kell fizetnem a lakástörlesztőre... Ez így lehetséges?

Ha eredményes lenne esetlegesen a vh. kifogás, amit már én is kétlek és jövőhéten megfizetem inkább a vh. által követel összeget, akkor vissza lehet követelni - akár egy fizetési meghagyásban a nekem járó összeget a jogosulttól?

A megbízott ügyvéd nem veszi fel a telefont, pedig egyezkedni szeretnék vele és soha nincs az irodában.. vajon miért? Ilyenkor mi a teendő??

Adóstárs vagyok, akkor adós nevében fizethetek meghatalmazás nélkül is a végrehajtónál és leírathatom velük, hogy a megfzetéssel kapcsolatban további követelésük velem szemben sincs ..?

ObudaFan # 2011.08.12. 17:58

A fizetési meghagyás jogerőre emelkedett. A kamatokkal együtt. Azt meg nem fizetted ki, tehát teljesen jogos, hogy végrehajtást kért a jogosult.
A vh. kifogást a végrehajtónál kell előterjeszteni, aki azt - a kifogásolt végrehajtói intézkedésre vonatkozó iratok másolatával együtt - 3 munkanapon belül továbbítja a végrehajtást foganatosító bíróságnak.

Nikolett34 # 2011.08.12. 10:46

...és ha most a végrehajtási kifogásban kiderül, hogy éppen 3 évvel korábbi időszakra kéri a követelést, mint jogos lenne a közös képviselő, akkor a számolás , illetve a kamatok sem megfelelőek! Ez alapján eltörölhetik az eljárást, vagy újra kell számolniuk, estlegesen, ha nem mondtam ellen a fizetési meghagyásban, akkor a végrehajtási kifogásban már hiába írtam ezt le?
Számolási hibákra, amiket most fedeztem fel nem hivatkozhatok, mert azt már korábban is láthattam?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.12. 09:58

A fizetési meghagyásban a főkövetelés nem a kamatokkal terhelt összeget jelenti?

Nem.

Nikolett34 # 2011.08.12. 08:52

...most látom, hogy az ügyvéd, aki megírta vh.kifogást, a végrehajtónak címezte és nem a bíróságnak, akkor nem is viszik át a bíróságra??

A 15 napos határidő ma jár le, akkor még egyszer kiegészítve feladhatom a végrehajtó részére?

Iratokat csatolhatok hozzá? Vagy megküldhetem a bíróságnak is közvetlenül a mellékletekkel?

Köszönettel várom a válaszokat. Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.12. 07:47

Tisztelt ObudaFan!

Én megfizettem a követelt összeget még a fizetési meghagyás kézhezvétele előtt, nem tudom egyáltalán miért került végrehajtási szakba, nem kellett volna jelezni, hogy nem megfelelő összeget fizettem be?
Tudom, hogy nem mondtam ellent, ez már a múlté és megtanultam, de most olyan összeg szerepel a végrehajtásban, amit három ügyvéd sem tud kiszámolni..
Befizettem a 37.220.-Ft követelést ( 38 ezer forintot) és a végrehajtói lapon már ehhez képest 11.174.-Ft van, ami úgy jött ki náluk, hogy a 38 ezer forint befizetés nem volt elég a főkövetelésre, hanem akkor ezek szerint 48.394.-Ft lehetett a teljes tartozás?
A fizetési meghagyásban a főkövetelés nem a kamatokkal terhelt összeget jelenti?

Tegnap bejelentette a párom, mivel az ő nevére küldte meg elsődlegesen a végrehajtó az okiratokat, a végrehajtási kifogást.. Viszont az ügyvéd azt mondta, hogy elég két példányban benyújtani a bíróságra és nem szükséges egyetemlegességnél aláírni mindkét félnek, mert majd az én beadványomban én írok alá.
A kérdésem, hogy a két pld. beadása miatt nem utasíthatják el a vh. kifogást? A mai napon jár le a határidő, akkor adjak fel még egy pld.-t?

S.o.s várom a választ és köszönöm. Nikolett

ragyasdezso # 2011.08.10. 19:07

Csak bankkártyával lehet fizetni. A rendszer rendesen működik.

Kiszi # 2011.08.10. 16:39

Frissítés :)
A végén van egy olyan fül, hogy "Fizetés átutalással", de nem adja ki, hogy mit kéne e közlemény rovatba írni. Ez még egy nem működő része a rendszernek?
Vagy hogy a rákba lehet ezt használni?

Kiszi # 2011.08.10. 16:29

Ha ügyvédként elektronikusan adok be FMH-t akkor nem lehet sima átutalással fizetni, csak dombornyomott bankkártyával? (Rég csináltam már FMH-t.) Elvileg idén márciusra ígérték azt a lehetőséget, hogy normálisan (értsd: átutalással) is lehet fizetni, de ennek nyomát sem látom. Tényleg nem lehet még "sima" átutalással csak dombornyomott bankkártyával fizetni?

ObudaFan # 2011.08.10. 15:33

A bíróságon kell leróni az illetéket és kiegészíteni az eddig előadottakat, hogy az keresetlevélnek megfeleljen. Természetesen ügyvédet meghatalmazni viszont sosem árt egy perben.

tímea78 # 2011.08.10. 15:21

Tisztelt Fórumozók!

A következőben kérnék segítséget: az adósom a fizetési meghagyás ellen ellentmondással élt, a kérdésem az lenne mi a következő lépés ügyvédet kell fogadnom vagy a bíróságra kell mennem?

ragyasdezso # 2011.08.10. 08:18

A jogosulttal bármikor megegyezhetsz!

ObudaFan # 2011.08.10. 08:16

Végrahajtási szakban már nem egyetemleges a tartozás, hanem behajtanak rajtam minden, a fizetési meghagyásban meghatározott költséget...?

Az egyetemlegesség éppen azt jelenti, hogy a jogosult azon a kötelezetten hajtja be akár az egész tartozást, amelyiken akarja.

de teljesen jogtalannak tartom, hogy elkérték a személyi igazolványom és a pénzintézet nevét is, ahol a bankszámlám vezetem., valamint rendelkezem-e ingósággal

És néhány hét múlva idejössz majd azzal, hogy milyen felháborító, hogy még rendbírságot is kaptál. Ha már nem mondtál ellen, legalább végrehajtás nélkül fizetted volna ki a teljes tartozásodat kamatokkal, költséggel. Ha már nem ezt tetted, legalább most rendeznéd minél hamarabb az egészet végrehajtási költség nélkül. De azon ne csodálkozz, hogy ha újabb végrehajtási cselekményekre kell, hogy sor kerüljön, nő a költség is.

Nikolett34 # 2011.08.10. 07:04

Köszönöm:)
Ha két fizetési meghagyást kaptunk, mint egyetemleges adósok, akkor kétszer kell megfizetnem a per- és ügyvédi költséget is?

Azt nem értem, hogy van megbízási díja az ügyvédnek a fizetési meghagyásnál, de még a végrehajtás kezdeményezésére is elkér 22.000.-Ft-ot, nem fért volna bele a 25.000.-Ft költség összegbe ezen intézkedés is..

A fizetési meghagyásban a főkövetelés összegét kell megfizetnem, vagy még pluszban a kamatokat is és azt honnan látom, én számolom ki?

Mindketten kaptunk fizetési meghagyást 37.220.-Ft összeggel és mivel 38.000.-Ft megfizetésre került , így levonták a különbözetet és így jött létre a 11.174.-Ft tartozás, ami úgy gondolom, hogy nem a főkövetelés része, hanem a további kamatok lehetnek...

Ma azt mondták a végrehajtónál, hogy nekem még nem küldték ki a végrehajtói lapot és vegyem át, persze ezt nem tettem meg, majd postázzák, ha akarják, de teljesen jogtalannak tartom, hogy elkérték a személyi igazolványom és a pénzintézet nevét is, ahol a bankszámlám vezetem., valamint rendelkezem-e ingósággal,, Ezt egy végrehajtó megteheti, hogy bemegyek a másik adóssal, akinek már kézbesítve lett a végrehajtói okirat és a fizetési letiltás és érdeklődöm , közben elkéri az adataimat?

Én nem voltam hajlandó aláírni semmit, jó hogy nem veszem át a végrehajtási lapot az irodában....

Azt mondta a végrehajtó ügyintézője, hogy nekem is ki kell fizetnem a perköltséget, ami 32 ezer forint és minden egyéb költséget, ami a páromat is terheli... Ez hihetetlen.. Úgy veszem le, hogy kizárólag a két fizetési meghagyás kibocsájtásával kapcsolatban is csak a végrehajtási díjat, tehát a végrehajtó munkaköltségét és illetékét fizetem ki, nem még egyszer minden összeget!

Miért tiltják le rögtön az egyik adóstól a fizetést, miközben , ha egyetemleges a tartozás , akkor én is lehet, hogy ki tudtam volna fizetni? Ijedjek meg, hogy nekem is minden költséget meg kell fizetnem?

Végrahajtási szakban már nem egyetemleges a tartozás, hanem behajtanak rajtam minden, a fizetési meghagyásban meghatározott költséget...?

A kérdésem az lenne, hogy nem lehet a jogosultnál hivatkozni arra, hogy jogtalan a követelés, mert nem azonos időszakra kéri a követelést?

Köszönöm előre is a sok segítséget: Nikolett

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.10. 06:26

Jó, ha megírod, de nem kötelesek figyelembe venni.