Fizetési meghagyás S.O.S.

ragyasdezso # 2011.08.01. 21:00

Nikolett34
Nem adnak engedményt:az egyetemlegesen tartozó házastársnak nem adják ki a végrehajtási lapot. ezt tudod megspórolni, ha gyorsan fizetsz!

Nikolett34 # 2011.08.01. 21:12

Köszi a válaszokat:))))
Akkor meglátom pénteken kapok-e kedvezmény, mert a többi minden stimmel amit válaszként adtatok:))))
Végül is legalább fizet és én is megtanultam egy-két dolgot.))

Köszönöm mindenkinek a segítséget:)))

Szép estét kívánok: Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.01. 21:13

... egyetemleges házastárs? Ha nem házastárs, csak tulajdonostárs, akkor is egyetemleges gondolom a tartozás? Köszi: Nikolett

bubuska11 # 2011.08.02. 03:40

Sziasztok!
Fizetési meghagyást kértünk januárban egy olyan személy ellen, aki külföldön él. Sok-sok pénzünk ment már az ügyvédnek az ügy kapcsán, míg végül kinyögte az ügyvéd, hogy amíg nem veszi át a fizetési meghagyásról szóló levelet valaki - bárki -, addig nem lesz jogerős. A külföldön élő fazon bejelentett magyarországi címe egy üres ház, a végrehajtó levelét természetesen senki sem vette át.
Másik probléma, hogy a fizetési meghagyásban nem fizetés esetén egy ház tulajdoni részére akartuk terheltetni az összeget. Miután ezt megtudta, a kiskorú gyerekeinek ajándékozta a ház tulajdoni hányadát.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Az összeg kb. 250 ezer forint, amiért az ügyvéd szerint perelni nem érdemes. A családom viszont fél évig azért koplalt, hogy az ő adósságait helyette kicsengessük. Az ügyvéd szerint a fedezetelvonás miatti perelés sem járható út, mert azzal is többe kerülne a leves, mint a hús.
Mit tegyünk? Az illető külföldi tartózkodási helyét, pontos címét ismerjük, bankszámlaszámát ismerjük.
MIT KELL TENNI ILYEN ROHADÉKOK ELLEN???????????!!!!!!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.02. 04:01

Van ügyvéded.

bubuska11 # 2011.08.02. 04:07

Persze, hogy van, akinek úgy tűnik, hogy eddig csak a pénzünk kellett. Eddig 80 ezer forintunk ment arra, hogy kiküldetett a végrehajtóval egy levelet, amiről ő nagyon jól tudta, hogy nincs értelme, mert senki sem veszi majd át, így ezt a pénzt is kidobtuk az ablakon.
Az elején bizonygatta, hogy be tudjuk hajtani a pénzt a körülmények ismeretében is, majd miután elindítottuk a folyamatot, befizettük neki a rengeteg pénzt, hirtelen eszébe jutott, hogy nem is volt értelme.

ObudaFan # 2011.08.02. 06:58

Ha nincs Magyarországon lakóhelye, akkor nem fmh-t lehet indítani, hanem pert. Esetleg ha az EU-n belül lakik, a lakhelyén európai fmh-t, de az már tényleg kérdés, hogy ekkora összegnél megéri-e.

bubuska11 # 2011.08.02. 07:37

Köszönöm szépen! És ha nem éri meg az egész, akkor mit csinálna egy dörzsölt ügyvéd a helyemben? Hagyná az egészet? Hadd röhögjön a másik a markába?

ObudaFan # 2011.08.02. 15:46

Nem, saját ügyemben nem hagynám. :)

Nikolett34 # 2011.08.02. 16:55

Sziasztok:)
Egy ügyvéd ismerősöm nem tudta és még nem is látott olyan végrehajtási eljárást, amiben olyan összegek vannak, hogy "készkiadás" és "egyéb költség" és ezek az összegek nincsenek részletezve és feltűnően nagy összegek a tökerészhez képest..
Tudnátok segíteni, hogy egy végrehajtói okiraton mik lehetnek ezek a tételek?
Végrehajtási kifogást terjeszthetek elő abban az esetben, ha én hamarabb befizettem a követelt összeget - igaz kamatok és egyéb költség nélkül , mint ahogy jogerőre emelkedett volna a fizetési meghagyás?
Ha nem értem a számadatokat , akkor nem vagyok köteles a végrehajtóval egyeztetni, rögtön kifogásolhatom a számomra érthetetlen összegeket?
Köszi előre is: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.02. 17:47

Kifogásolhatod, 7000 Ft illeték mellett.
Mivel a költséget és a kamatot nem fizetted meg időben, mindenképp jogos, hogy te viseled a végrehajtási költséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.02. 18:06

Az az ügyvéd ismerős a jelek szerint nem sok végrehajtást látott...

Nikolett34 # 2011.08.02. 18:10

.....Köszi a gyors választ.) Naív vagyok biztos, de van olyan Mo-on, hogy gyakorlatilag 2-3 évig nem történik semmi, tértivevényes felszólítás sem és mielőtt a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett volna én kifizettem a követelt összeget.. A közjegyzőnek egyébként nem kötelessége ráírni a követelt összeg mellé, hogy mit tartalmaz egyáltalán az összeg.. Ha mondjuk egy közösköltségről van szó szó, akkor annak a tételeit...? Jó, hogy 15 napom volt az ellentmondásra és nem tettem, ez az én hibám... Ennek ellenére nem értem a végrehajtó számolását, mert egy 40 ezer forintos tételnél 16 ezer forint készkiadás van és az egyéb illeték és munkaköltség mellett még egyéb költségként 36 ezer forint... Akármit ráírhat a végrehajtó indoklás nélkül?
Nem tudom továbbra sem elképzelni, hogy ha egy követelésről van szó, akkor nem tudom pontosan ,hogy miből adódik ez a követelés, nem kötelező a közjegyzőnek mellékletként a bizonyítékot csatolni?
Köszi előre is a választ:) Nikolett

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.02. 18:18

Nem. Fizetési meghagyás mellé semmit nem kell csatolni.

Nikolett34 # 2011.08.02. 18:23

.... a sok válaszból úgy látom kár lenne kifogást előterjeszteni.... mert még csak több költségem lesz:(
Megkérdezhetem még egyszer, hogy mi lehet a készkiadás 16 ezer forint és az egyéb költség 36 ezer forint egy 11.174.-Ft tőke követelésből és 32000. .-Ft perköltségből?
Miért mondta nekem az ügyvéd, hogy ha nem vettem át a fizetési meghagyást először és befizettem a követelt közös költség összegét, hogy nem jogos a végrehajtást beadni? Az általam befizetett összeg nem is szerepelt már ugyan a végrehajtói lapon...
Megkérdezem holnap a végrehajtót is, de szeretném , ha segítenétek... :))) Bármennyi összeget rá lehet írni egy végrehajtási okiratra?
Köszi: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.03. 15:38

.... a sok válaszból úgy látom kár lenne kifogást előterjeszteni.... mert még csak több költségem lesz:(

Látni kellene a vh. iratokat. De egyelőre nem írtál olyat, ami miatt lenne helye kifogásnak.

Megkérdezhetem még egyszer, hogy mi lehet a készkiadás 16 ezer forint és az egyéb költség 36 ezer forint egy 11.174.-Ft tőke követelésből és 32000. .-Ft perköltségből?

Attól függ, megint csak nem látjuk a vh. iratokat. Lehet a végrehajtást kérőnek, illetve a jogi képviselőjének a költsége is, de még inkább lehet végrehajtói készkiadás és költség.

Miért mondta nekem az ügyvéd, hogy ha nem vettem át a fizetési meghagyást először és befizettem a követelt közös költség összegét, hogy nem jogos a végrehajtást beadni?

Ezt tőle kérdezd meg. Hogy tévedett, az biztos.

Bármennyi összeget rá lehet írni egy végrehajtási okiratra?

Nem.

Nikolett34 # 2011.08.03. 18:31

Bírósági végrahjtói felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére c. okiratban található összegek:

( a közös költség 2011. február 17. napján be lett fizetve, az már nem szerepel tételként..)

A 32 ezer forint, ami perköltségként van feltüntetve a közjegyző eljárási illetéke és ügyvédi költsége, ami gyakorlatilag a fizetési meghagyásban is szerepelt... ( Erre nem mondtam ellent , de igazából ez a költség nem elkerülhető:(

A végrehajtási lapban a 11.174.-Ft kamatként van feltüntetve..

A tételek:

• tőke: 11.174.-Ft,
  • tőke kamatai: 384.-Ft
  • perköltség: 32.000.-Ft,
  • perköltség kamatai: 0.-Ft,
  • készkiadás: 16.500.-Ft,
  • ált.költségáltalány: 1000.-Ft
  • egyéb költség: 36.000.-Ft,
  • állami illeték: 0 Ft
  • munkadíj: 4.000.-Ft,
  • m. díj DSZ 10/11. par. szerint: 0.-Ft,
  • költségátalány: 2.000.-Ft,
  • jutalék: 7.956.-Ft,

2011.08.10. napjáig esedékes: 111.014.-Ft.

Nem tudom mi ez a sok készkiadási összeg, mert engem sem a közös képviselő, sem ügyvéd nem szólított fel...
Az egyéb költség pedig teljesen érthetetlen számomra...

Azt mondta a végrehajtó, hogy ha e hét péntekig befizetk 100.014.-ft-ot, tehát 10 ezer forinttal kevesebb összeget a követeléstől , akkor nem kapunk egy másik , akár ilyen összegű követelést, mert ez egyetemleges tartozás, ami a párom nevére jött és mivel az egyetemleges tartozás végrehajtásban külön értendő, így én is kapok még egy ilyen okiratot.. Felháborítónak tartom, hogy így ijesztgetnek .. vagy jogos a követelés?
Már megfogalmaztam a végrehajtási kifogást, de félek, hogy növelem a költségeim...
Ha látták, hogy részteljesítés történt nem kellett volna tájékoztatni a további követelésről, jogerőre emelkedett a fizetési meghagyás és az abban foglaltak szerinti kamatkövetelés is?
Kézbesítési szabályzatot nem kell követniük a feleknek?
Az lenne még a kérdésem, hogy a lakást 3 éve eladtuk, addig nem történt semmi és én el is felejtettem, hogy lehet tartozásunk, hiszem mindig a párom rendezte.. Szóban megfenyegetett a közös képviselő és ezért befizettem a tőkét, mert kamatot nem követelt.. és két nap múlva a posta ládában volt az értesítés a közjegyzőtől...
Először jobbnak láttam befizetni ezt a követelést, de eltúlzottnak látom és indokolatlannak..

Köszönöm előre is a segítséget:) Nikolett

ObudaFan # 2011.08.03. 20:39

Te is megpróbálhattál volna együttműködni a jogosulttal, ahelyett, hogy nem veszed át az fmh-t sem. Nem tudom, így mit vártál.

14/1994. (IX. 8.) IM rendelet a bírósági végrehajtói díjszabásról: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

12/1994. (IX. 8.) IM rendelet a bírósági végrehajtási eljárásban közreműködő jogi képviselő díjazásáról: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Nikolett34 # 2011.08.04. 10:18

Azzal, hogy megfizettem a szóbeli tájékoztatása alapján és pontos elszámolás nélküli összeget, szerintem együtt működtem vele, de még mindig nem tudom elhinni, hogy kézbesítési szabály nincs a társasházi törvényben, mert még a Pp-ben is van kétszeri felszólítás... vagy nem kötelező? Semmi bizonyíték nélkül egyáltalán , hogy lehet eljárást indítani?
Azt sem értem, hogy milyen jogcímen veszi el a munkadíjat, amikor én fizetem be a közös költséget a bankszámlára és még nyugtát sem kapok és egy - akár év végi - elszámolást....
Azzal, hogy túlzott követelése van a végrehajtónak a számolások tekintetében és nem egyértelmű az egyéb költség címén kért összeg nem jelenthetek be kifogást?
Egyáltalán költözés után honnan tudták meg a lakcímem? Gyorsan kiadja a hivatal? Az a gyanúm ugyanis, hogy az az ügyvéd használta fel a személyes adatainkat a végrehajtói lapon, akinél a másik lakást vettük.. Ez azért az adatvédelem megsértése lenne...
Ha kifogást nyújtok be , akkor kapok én is a nevemre egy másik végrehajtási okiratot az egyetemleges tartozás miatt?
Annak is kell vállalni a költségeit, vagy csak egyszer szükséges befizetni az egyetemleges tartozásnál ? Félek, hogy a végrehajtási költséget kétszer fogják ránk számolni...
A törvény szerinti díjazást átnéztem, de akkor is nagy az összeg , amit követel a végrehajtó..
Holnap kellene befizetnem, mert akkor másik lapot nem kapok...
A párom átvette a másodszori fizetési meghagyást, az én nevemre szólót is, de elfelejtettem ellentmondani, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen szakba jut az ügy.... és akkor már meg volt fizetve a tartozás, illetve a követelés kamatok nélkül... mivel azt szóban nem is követelt...
Köszi előre is a sok segítséget!Nikolett

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.04. 10:56

még a Pp-ben is van kétszeri felszólítás...

Hol?

ius latratus # 2011.08.04. 11:07

Nikolett34

Ptk. 344.§.(1) bek.

Nem, nem jól tudod. A Ptk. hivatkozott szakasza ugyanis azt írja, hogy két eredménytelen felszólítás után még egyet meg kell próbálni kézbesíteni, ugyanis a bíróság előtt, vagy a közjegyző előtt csak úgy van helye fmh kibocsátásának.
Tehát: három felszólítás az elvárt.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.04. 11:11

??????

Nikolett34 # 2011.08.04. 11:21

Köszönöm szépen.:)
Egy felszólítást sem kaptam és az eljáró ügyvéd szerint teljességgel elfogadott, hogy engem az iwiw közösségi oldalon tájékoztatott a közös képviselő az összegről és szóban is fenyegetőzött.. Nevetséges állítások!!
A közjegyző pedig azt mondja, hogy neki nem kötelessége megvizsgálni az összeget és a felszólító leveleket..ő ezek nélkül is intézkedhet.
Kérlek segítsetek.....
Felszólító levelet nem kaptam egyet sem és közben el is költöztem, ezért én úgy gondolom, hogy ha a régi címemre ment volna fizetési meghagyás, akkor kérniük kellett volna a lakcímnyilvántartásból a bejelentett lakcímemet, mert egyébként rögtön pert kellett volna a nyakamba varrniuk, nem?
Az, hogy pont az eljáró ügyvéd volt , aki az adásvételi szerződésben is segédkezett nem használhatja fel az adatainkat!!!
Az lenne a kérdésem, hogy az eljáró ügyvédnek kellett volna felszólítania gyakorlatilag az elmaradt tartozás és az esetleges kamatok megfizetésére?
Egyébként ha eladtuk a lakást, akkor nem először a jelenlegi tulajon kell behajtani az összeget? ( Az , hogy felszólítás nélkül kapunk egy fizetési meghagyást és azzal az eltúlzott költségeket elég furcsának tartom..) Az én hibám, hogy nem mondtam ellent, de most még a végrehajtási kifogást megtehetem, vagy már csak be fizethetem a végrehajtó követelését és perben kérhetem vissza a pénzem?
A végrehajtási kifogásba beleírhatom, hogy jogtalan volt a fizetési meghagyás kibocsátása, mert az nem megalapozott a felszólítások hiányában és eltúlzottak a végrehajtási díjak is?
Köszönöm előre is és holnap beadom a bíróságra a végrehajtási kifogást..
Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.04. 11:26

....????????

Mivel járok jobban???
Ha befizetem a követelést holnap??

111 ezer forintra kérhetek egyáltalán két havi törlesztő részletet a végrehajtónál, mert azt mondták a telefonban, hogy NEM... Milyen leegyszerűsített válasz..
Tartós beteg a kisfiam....
Megnézték valószínűleg a nyilvántartásban, hogy kitől érdemesebb először behajtani a költségeket...

Most akkor senkinek nem kell tájékoztatni egy összegszerűségről, feltételezik ,hogy én is tudhattam arról a tartozásról??? Ez így működik? Nem szükséges a felszólítás??

Egy vidéki közjegyzőt kell megbízni, nem elég egy helyi? Postázásra és fénymásolásra elszámolhat 16500.-Ft készkiadást és különböző díjakra 36 ezer forint egyéb költséget a végrehajtó... és ha nem volt per, akkor miért perköltség az eljárási illeték?

Nekem nagyon sürgős most a válaszadás, mert az okiraton augusztus 10. a befizetési határidő, viszont azt mondták, ha holnap befizetem, akkor nem kapok még egyszer egy végrehajtói okiratot ( ezt a párom kapta.)

Köszi : Nikolett
Köszi: Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.04. 11:28

Ha jelenleg külföldön tartózkodik a kötelezett, akkor kimentheti magát igazolással, vagy én is intézkedhetek az ő nevében, ha adóstárs vagyok a végrehajtói lapon?
Elfelejtettünk meghatalmazást írni:(((