Előkészítő irat

végrehajtó1 # 2010.06.03. 12:04

Komolyabb ügyvédek egy ilyen megmozdulásra azonnal vissza is adják a megbízást.

Így igaz de ez az ügyvéd komolytalannak tünik...

Én páros lábbal kirugnám...

balobaa # 2010.06.03. 11:45

Köszönöm szépen a válaszokat, akkor eszerint fogok cselekedni...

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.03. 10:57

[bólogat]
Komolyabb ügyvédek egy ilyen megmozdulásra azonnal vissza is adják a megbízást.

Kacsa1111 # 2010.06.03. 10:54

Kedves balobaa,

ha van ügyvéded, akkor inkább ne pattogj.
ha nem érzed úgy, hogy az ügyvédednél jó kézben vannak a dolgaid, akkor inkább válts.
de sose küldj be valamit a bíróságra az ügyvéded háta mögött!

Kacsa11

Mikla # 2010.06.03. 10:42

Kedves balobaa,

bár laikus vagyok, de erre merek válaszolni neked, jártam én is hasonló cípőbe jó sokáig....

1.) Írd úgy, hogy "a felperes ....-i keltezésű előkészítő iratára az alábbi észrevételeket teszem". Gondolom lehet előkészítő irat is a neve, én mindig észrevételnek tituláltam, és jó volt. Amúgy sem az elnevezése számít az iratnak, hanem a tartalma.

2.) Beadhatod te is, attól hogy van jogi képviselőd, csak vigyázz mit írsz le, gondolom nem véletlenül van ügyvéded. Én anno azt csináltam, hogy megírtam a beadványt majd imélen átküldtem az ügyvédnek hogy nézze át és nyújtsa be, ez neked biztosabb, neki gyorsabb, mindenki jól jár. :-)

balobaa # 2010.06.03. 09:31

Kedves Fórumozók!

Épp egy polgári per közepén vagyok, mint alperes. A felperes az egyik tárgyalást követően előkészítő iratot adott be a bíróságra. Ügyvédem mostanában kissé elfoglalt..., így szeretném kézbe venni dolgaimat, és már megfogalmaztam egy választ a felperes által benyújtott előkészítő iratra. Két kérdésem van ezzel kapcsolatban:

1. Mi az előkészítő iratra válaszként megfogalmazott irat? (szintén előkészítő irat?)
  2. Feladhatom én is a választ a bíróságra, vagy érdemes megvárni, míg az ügyvédem ráér, és neki kell elküldenie?

Köszönöm szépen mindenkinek a választ!