Volt már olyan is, hogy üres dobozt hozott a futár.
Eső után köpönyeg, de fel kell venni videora a csomag felbontását a futár jelenlétében...
Vaterás csalás, mit tegyek? S.O.S
- 1
- 2
Szeretnék érdeklődni,hogy mi van akkor ha egy terméket /buszos /árubemutaton megrendeltem,de meggondoltam magamat, s nem kérem.S.O.S
Mi történne?
Elállási jogod van. Nem veszed át, írsz egy levelet, felhívod őket (válaszd ki), s közlöd, hogy nem tartasz igényt a termékre.
Olvasd át a szerződést. Valószínűleg 8 munkanapon belül felmondhatod. Postázzad, faxoljad, a telefont letagadhatják
A linket tekintve jó látni hogy alapos melót végeztek :)
Szép napot mindenkinek! Vaterás vásárlással kapcsolatban szeretnék tanácsot. Szőnyeget vásároltam fix áras aukcióban 8.000 Ft-ért. Csalódott vagyok, mert élőben már nem tetszik (más a színe, mint a képekről tűnt, és így már nem illik a nappalimba, ahová szántam.) A Fogyasztóvédelemmel beszéltem, azt mondták, hogy nem számítok fogyasztónak, mert magánember vásárolt magánembertől. Javasolták, hogy forduljak inkább bírósághoz. Bevallom félek ettől, mert biztosan nem 2 fillér, másrészt pedig hogy döntenének egyáltalán? Olyan valakitől kérnék tanácsot, aki ügyvéd. Köszönöm előre is. Üdv.
Még annyival egészíteném ki, hogy az átvétel napján e-mailben jeleztem az eladónak, hogy elállnék a vásárlástól, de ő ettől teljesen elzárkózik. Azt írja, hogy en is küldjem vissza, mert nem veszi át.
Nem látom, mi lenne ebben a csalás? Az egy dolog, hogy nem tetszik élőben. De.... nem tudom egyáltalán rákérdeztél-e az eladótól, hogy mennyire valósak a színek a képen amit feltett a szőnyegről.
Javaslom próbálj meg túladni rajta, (akár némi engedménnyel is) de tanulva az esetből olyan fotókat készíts, amelyről hűen kivehető a szín!
Üdvözlöm a fórumozókat!
A problémám a következő:
Vaterán 40.000,-Ft-ért vásároltam egy terméket,amiről átvételkor derült ki,hogy nem felel meg a leírtaknak.
Az áru mellé számla másolatot kaptam,amelyből kiderült,hogy a terméket nem egy magánszemélytől,hanem egy internetes kereskedelemmel foglalkozó cégtől vettem meg.
Azonnal jeleztem a problémát,jeleztem,hogy visszaküldöm a terméket és élnék elállási jogommal,kérném visszautalni a pénzemet. - A terméket azonnal vissza is küldtem.
Az eladó viszont egyértelműen kijelentette,hogy én a terméket a Vaterán vettem meg tőle,ezért nem téríti vissza a pénzem.
"elállási jogot a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. Kormányrendelet szabályozza, de az árverésen kötött szerződésekre nem terjed ki a rendelet hatálya (ld. 1. § (3) f) pont).
Ez azt jelenti, hogy a Vaterán vásárolt termékekre nem él a 8 (munka!) napos elállási jog."
Viszont honnan tudhatnám egy fantázianévvel kialkudott ár után,hogy magánszemély vagy cég áll-e mögötte?
Valóban értékesíthetnek így cégek áll néven,garanciát,visszafizetést nem vállalva, csak mert a Vaterán keresztül teszik?
Akkor mégis hogyan adóznak?
Hová fordulhatnék segítségért? Mert jelenleg a pénzem is oda, a termék is náluk.
Köszönök minden észrevételt,segítséget!
Üdv.
Üdv!
Nekem is hasonló a problémám. Engem "csak" 6000 forinttal húzott le egy bizonyos Sütő Ramón "HardverPartner". Állítólag veszprémi.
E-mailekre volt hajlandó időt szakítani és "majd küldöm" dumával elintézte.
A kérdésem az lenne,hogy a rendőrség milyen aktív volt eddig mások szerint?
Illetékes a feljelentés és valóban nem tudnak mit kezdeni vagy csak le akartak rázni a Gödöllői zsaruk?
Köszönöm!
Üdvözlök mindenkit.
Szintén vaterás aukciós csalás áldozata lettem,mivel az eladó meghirdetett 9db azonos terméket,én rátaláltam,fix áras volt,megvettem,sikeres licitként lezáródott automatice az aukció,nekem küldte a vatera az értesítőt,hogy sikeres volt a licitem 2015 02 26-án.
Az eladó nem jelentkezett két napig,akkor odaírtam a sikeres licithez kérdezzen az eladótól rovatba,hogy örömmel várom az utalás és szállítás részleteire vonatkozó mailt,ez az eladó levelesládikájában landolt.A sikeres licit lapon láttam,hogy az eladó újra fölrakta ugyan azt a 9 db-os aukciót másnap,majd néhány óra múlva lezárta.Majd március másodikán írt jellemtelen levelet,miszerint írt már nekem nem kaptam meg?címmel,majd fölkínálta a kevesebb darabot,vagy a kb.két hét múlva meglesz című verziót.
A vaterának elküldtem minden részlettel a részletes leírást,simán lepasszolta az ügyet,egyezzek meg az eladóval címen,ő nem tehet semmit,vagy a fogyasztóvédelem.
Csupán egy csaláshoz aszisztál a vatera,de nem tehet semmit.
Nem kérek tanácsot ez ügyben,csupán példaként szánom,okuljon mindenki a más kárán ha tud :-)
Janszi
Sziasztok,
kérdésem nem teljesen idevág, csak annyiban, hogy Vaterával kapcsolatos. Feltettem már a vh fórumban, de ott nem kaptam választ, remélve, hogy itt kapok leírom újból:
Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy megbízási szerződés esetén tényleg az a szabály, hogy ha én befizettem a megbízónak a tartozásom, akkor a behajtó cég már nem kérheti tőlem a utalékát? Vaterának késve fizettem be majdnem 400 Ftnyi összeget (dec 5-én fizettem be, de ők állítólag dec 2-án kiadták egy adósságkezelőnek, de erről csak utólag értesültem, amikor hívtak ettől a cégtől, mert én a Vatera honlapján keresztül fizettem be a 387 Ft-ot). Jogos, hogy 6000 ft-ot követelnek, plusz azt is amit már befizettem a Vaterának? Lécci írjátok meg, mert most már mindennap hívogatnak ettől a cégtől! 1-2 ezret lehet be is fizetnék de 6000 ezret nagyon soknak tartok főleg, hogy semmit nem csináltak, hiszen rendezni tudtam még a Vaterával....
Másik kérdésem: valóban nincs jogom a számlán kívül semmi egyéb papírt (meghatalmazás, engedményezési szerződés vagy valami) megkapni, ettől a cégtől, azért, hogy igazolja, hogy mikor vette át behajtásra és hogy valóban átvette-e?
Bízva válaszotokban, köszönettel, Niki
„valóban nincs jogom a számlán kívül semmi egyéb papírt (meghatalmazás, engedményezési szerződés vagy valami) megkapni, ettől a cégtől, azért, hogy igazolja, hogy mikor vette át behajtásra és hogy valóban átvette-e?”
Tulajdonképpen nincs jogod, viszont amíg ő nem igazolja hitelt érdemlően, hogy neki tartozol, addig nem vagy köteles teljesíteni.
Amíg hitelt érdemlően nem igazolják, addig az eredeti jogosultnak kell fizetned, tehát jól csináltad.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Köszi! :) Mi a hitelt érdemlő? Ők arra hivatkoznak, hogy kérdezzem meg a Vaterát, hogy nekik adta-e ki, ezt én nem érzem normális dolognak.
Amúgy azt is szeretném látni, hogy mikor vették át behajtásra, hiszen a Vatera honlapján az szerepel, hogy ha kiadják behajtásra, akkor feléjük már NEM TUDOM rendezni a tartozást, ehhez képest, nem voltam letiltva, befizettem, majd ez a cég 3 nap múlva keresett meg, hogy átadták nekik, és emailben küldött egy számlát, amin a 6000 Ft és a 387 Ft is szerepel.
Szóval ha a Vatera befogadta a pénzt, miközben esetleg már kiadta behajtásra, akkor is jár a cégnek az adminisztrációs díj? Hiszen nem csinált semmit! Vagy a Vaterának intézkednie kellett volna, hogy felé már ne fizethessek? Nekem azt mondták (de nem jogász), hogy ha megbízás van és a megbízó befogadja a tartozás teljesítését, akkor a megbízónak a megbízottal kell elszámolnia és tőlem nem követelhetnek). Bocsi, hosszú lett! Köszönöm előre is ha megtiszteltek a válaszotokkal!
nickik
Bocs hogy bele vau,de ha lejárt a tartozásod,és ez esetben átadja a vatera behajtó cégnek,azaz megbízza a pénz behajtással,akkor azért pénzt számol fel a behajtó cég,ami valós,élő követelés,tehát hiába fogadta be szerinted a vatera a pénzed,nem tudja visszavonni a behajtótól a megbízást,mert az már megtörtént.
A pénz befizetésére a határidő lejárt,olyan ez,mint a nav-nál,ha lejárt a bevallás beküldési határidő,akkor fizetsz.
Hacsak nem indoklod hitelt érdemlően.
Sherlock jól beszél,kell lennie a behajtótól kapott mailon utalásnak arra vonatkozóan,hogy mire fel követel tőled pénzt.Ennek hiányában ismeretlen is kéregethetne számla ellenében tőled is,és mástól is némi aprót.
Nem vagyok jogi szakértő.
Üdvözlök mindenkit.
Lentebb említett vaterás csalással kapcsolatban írom,hogy mégis működik a vatera problémakezelő stábja,tényekkel támasztottam alá az eladó hibáját,miszerint nem is rendelkezett a termékekkel,2015,02,26 tól 2015,03,19-ig vártam türelemmel az eladó által beígért kb.két hét múlva meglesz kijelentésre,majd 2015,03,18-án észrevettem,hogy az eladó újra fölrakta a 9db-os terméket(2015,03,14-én),ugyan azért a pénzért,ekkor odaírtam a kérdezzen az eladótól mezőbe,hogy amennyiben nem teljesíti az általam megvásárolt aukcióval kapcsolatos kötelezettségét,úgy negatívval értékelem.Ezt kitöröltette,majd írt magánban,hogy mit képzelek,ne zaklassam.Értékeltem a sikertelen adásvételt,amire az eladó is visszaértékelt negatívval,minősíthetetlen módon.Sajnos nem vezetett egyezségre a meghirdetett termékkel nem rendelkező eladóval való kommunikáció,mi több,jogtalan negatívval értékelt,kértem a kifogásolható tartalom miatt is a negatív értékelés törlését,valótlan állítások és jellemzés szerepelt benne okfejtés helyett.El is távolította a vatera csapat a jogtalan negatív értékelést,bár ez nem garancia a következő elkövetés megakadályozására sajnos.Ha hibázok és elismerem,jóváteszem,azt maximálisan tolerálja a társadalom is,a btk is,esetemben ez is hiányzott.Köszönöm a figyelmet.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02