Segítséget kérek!


jozso # 2004.07.08. 10:28

kérdésem a következő lenne,a tudtom nélkül készült fénykép(ATM kamera) vagy videófelvétel felhasználható-e eljárás keretében?
sérti-e ez személyiségi jogaimat?

a választ az eamil cimemre szeretném kérni
előre is köszönöm

anaksunamon # 2004.07.06. 21:36

Köszönöm Kago a választ.
Nálunk az a helyzet áll fent amit legutoljára írtál.
Most nem is tudom örüljek e vagy sem.Sajnos nincs ingatlanunk és semmi egyéb tulajdonunk.Én lennék a legboldogabb ha lenne,bár most ebbe az esetbe ez most így a jó.
Köszi a gyors választ.

Kago (törölt felhasználó) # 2004.07.05. 06:54

Ha a multi megnyeri a pert ( Vagy a fizetési meghagyása ellentmondás hiányában jogerőre emelkedik ), és lejár a fizetési határidő, a felperes (jogosult) bírósági végrehajtást kérhet a férjeddel szemben. A vérehajtó először a férjed rendszeres jövedelméből kísérli meg behajtani a követelést. Ha nincs rendszeres jövedelme, az már le van terhelve, vagy a követelés ilyen módon való behajtása aránytalanul hosszú időt venne igénybe, akkor az adós ingóságait foglalja le, és - további nem fizetés esetén -árverést tűz ki rájuk. Nem foglalhatja azonban le a személyes használati tárgyakat, tanszereket, alapvető bútorzatot, stb. Ha a végrehajtás így sem vezet eredményre, megkísésrli az adós tulajdonában lévő ingatlanra ( ingatlan tulajdoni hányadra ) bejegyeztetni a Földhivatalnál a végrehajtási jogot. Ez után az ingatlan még eladható, de a vételárból először a hitelezőt kell kielégíteni, ( utána járul hozzá a végrehajtó az ingatlant terhelő végrehajtási jog törléséhez. ) További nem fizetés esetén egy idő után sor kerülhet az ingatlan ( ingatlan tulajdoni hányad ) árverésére. Az árverési vevő ( ha van, ) az ingatlant ( ingatlan tulajdoni hányadot ) tehermentesen szerzi meg. A vételárból levonják a végrehajtás költségeit, az egyéb költségeket, ( perköltség, stb.) a kamatokat, és a tőke tartozás összegét, a maradékot pedig kiadják az adósnak.
Ha sem a letiltás, sem az ingó, sem pedig az ingatlan végrehajtás nem vezet eredményre, ( nincs letiltható jövedelem, nincs elegendő ingóság, nincs ingatlan, -vagy az ismételt árverés is eredménytelen ) akkor a végrehajtási eljárás szünetel. A hitelező 5 éven belül még bejelentheti, ha tudomására jutott, hogy az adósnak van valamilyen végrehajtható vagyontárgya, - vagy időközben szerzett ilyent. Ennek hiányában 5 év elteltével a végrehajtó a követelést behajthatatlanság címén törli.

anaksunamon # 2004.07.01. 19:29

Sziasztok.

Én is segítséget kérek.
Nagyon összejött nekünki most minden.
A férjem büntetőpere lezárult.De jelentkezett pár multi akik polgári pert akarnak indittania férjem ellen.
Õ minimálbért keres,én gyeden vagyok,tulajdonunk nincs .
Nem tudom miért gondolják ugy a multik hogy lenne bármink is amiből előtudnánk teremteni nekeik az összeget(1.5 millió).
Mit tudnak ilyen esetben velünk tenni???
Mit vesznek el tőlünk?
A férjem fizujának 33% amugy meg az APEH vonja,még legalább 4 évig.
Valaki segítsen!!!!!
Köszönöm.

Kago (törölt felhasználó) # 2004.06.01. 10:52

Lenke, a Cégvezető az más, mint az üzletvezető. Nem szabad összekeverni. A Kft pedig nem ugyanaz, mint a Kkt, az előbbi tagja lehet Bt beltagja, az utóbbi tagja viszont nem.

vlenke # 2004.05.29. 12:10

Kago!
Igen, jól írtam: egy betéti társaságot alapíttatott a testvéreivel, ahol ő nem üzletvezető, hanem cégvezető lett. Ez tuti!!!
Tudom, hogy nem lehet beltag az, aki kft. tagja vagy egyéni vállalkozó. Csak azt nem értem, hogyan lehet cégvezető????
Ehhez kérnék segítséget!

Kago (törölt felhasználó) # 2004.05.20. 10:54

Helyesen fogalmaztál Lenke? Az üzletvezető helyett esetleg nem Kft ügyvezetőt, vagy betéti társaság képviselőjét akartál írni?
A Gt szerint egyéni vállalkozó nem lehet gazdassági társaság korlátlanul felelős tagja. ( Pl. Bt. beltagja, vagy Kkt. tagja )
A gazdasági társaság tisztségviselőire ( Bt képviselőjére, Kft ügyvezetőjére Rt igazgatóságának tagjaira ) más összeférhetetlenségi szabályok is vonatkoznak, ezeket szintén a Gazdasági Társaságokról szóló trörvény ( és speciális esetekre néhány más jogszabály is, Pl Önkormányuzati tv. Ügyvédségről szóló tv. stb. ) részletezi.

vlenke # 2004.05.18. 16:56

Ui: ha jól emlékszem, az üzletvezető nyilatkozik arról, hogy nem áll a Gt. .... §-aiban foglaltak alatt.
Kell-e nyilatkoznia arról, hogy nincs-e folyamatban ellene büntetőügy? Pl. adóeljárás, stb. Erre nem emlékszem. :(

vlenke # 2004.05.18. 16:54

És ha tartozik az APEH felé, aki már leterhelte a vállalkozói számláját?
Tehát kikerülte az APEH-ot....
Az előzőeket már olvastad. :)

the big cat # 2004.05.18. 07:20

Miért ne lehetne?

Ha van aki ennek ismeretében alkalmazza...

vlenke # 2004.05.15. 13:30

Sziasztok!

Az alábbiakban kérnék segítséget:

Lehet-e üzletvezető az, akinek van egyéni vállalkozása?

Köszönöm!