szerződés felmondása

kovjan # 2016.11.05. 17:22

T. forúmozók!

A következőkbben kérnék segítséget. Naplilap előfizetésem volt negyed éves díjfizetéssel. Ez év második negyedéves díjjal elmaradásba estem (05.01-07.31 időszakra). Kaptam a Kiadói Trsaságtól egy értesítőt az elmaradásról. Az elmaradt díjjat véletlenül a párom átutalta, én meg a mellékelt csekken feladtam. Így a negyedéves díj kétszer lett kifizetve. Közben a szolgáltató a naplilap kézbesítését 07.01-vel felfüggesztette. 08.15-én írtam egy tértis levelet a megyei kirendeltséghez, mivel nem küldik a napliapot akkor felmondom a szerződést 07.01- vel és a töbletbefizetés kérem utalják vissza. Erre a levelemre nem kaptam választ ezért panaszt tettem a Kiadói Társaság központjánál 09.30-án, mivel sem választ sem pénzt nem kaptam vissza.
Jött is a válasz 10.06-án a megyei kirendeltségtől, hogy ők csak panaszlevelet kapták meg 10.05-én kapták meg a pénz visszajár nekünk és nem tehetnek arról, hogy a központba ilyen lassú az ügymenet, Ők pedig beírták egy táblázatba és elküldték a központba, hogy visszafizetés jár nekünk. Írták a napokban meg is kapjuk a pénzt.
Most 11.05-van és még pénzt nem kaptunk.

Hova tudnék fordulni a továbbiakban, hogy motíválva legyen a kiadói társaság a fizetésre.

ObudaFan # 2016.11.05. 13:37

Írd össze a követeléseidet, aztán nem árt szerintem megkeresni egy ügyvédet.

Tomiqhs001 # 2016.11.03. 18:19

2016. márciusában, előzetes, közel fél éves egyeztetés után építési szerződést kötöttünk egy vállalkozóval, aki a hatályos jogszabályok alapján 5%-os ÁFA kulccsal építette volna fel a házunkat. Majd, mivel az általunk fogadott műszaki ellenőrrel folyamatosan konfrontálódott, az első szóbeli egyeztetést követően, felmondta az építési szerződést, holott szóbeli egyeztetésünk alkalmával a folytatásban állapodtunk meg. Fel is töltötte az enaplóba a felmondást, oly módon, hogy közös megegyezés – holott csak ő írta ezt alá, és levélben értesített minket a későbbiekben erről. Természetesen az alapokig jutottunk, innen folytatnunk kellett az építést, de már nem tudtuk vállalkozóval az 5%-os kulccsal építeni, így jelentős többletköltséggel kellett folytatnunk az építkezést. Ez után küldött nekem egy elszámolást, miszerint x összeggel tartozom felé. Kérdésem, mit reagáljak erre? Én is küldjek egy elszámolást az én hozzáadott költségeimről, amelyek az építés során keletkeznek? Köszönöm a tanácsot.

Hjanos # 2016.10.25. 13:51

Ha bemásolnám a megállapodást a felekkel kitakarva az segítene pontosabban rálátni a kérdésre?

ObudaFan # 2016.10.25. 13:36

Ha igazolható, hogy elfogadták reális időben, érvényes, ha meg nem, akkor te sem vállaltál semmilyen kötelezettséget ezzel.

Hjanos # 2016.10.25. 13:15

Kicsit azért reménykedtem, hogy ha őfelőlük nem érkezik aláírt példány, akkor azzal lehet kezdeni valamit.
Ilyesmi nem létezik, hogy megtévesztő magatartás? Lényegében ők elhitették, hogy "békés" úton kívánják rendezni az ügyet, körítettek egy szép megállapodást, én aláírtam, most meg úgy néz ki, hogy tesznek az egészre.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.25. 12:46

A szerződés az ajánlat elfogadásával érvényesen létrejön.

Hjanos # 2016.10.25. 12:07

Tiszteletem!

Remélem elfér itt a kérdésem, talán a témába vág. Egy cég felé kártérítési igénnyel fordultam, ők ezt visszaigazolták, hogy rendezni kívánják békés úton. Küldtek egy megállapodást emailben, én ezt aláírtam és visszaküldtem, ennek lassan 3 hónapja, nem kaptam vissza őfelőlük az aláírt megállapodást, se a kártérítési összeget, kérdésemre nagyjából az volt a válasz, hogy még jóvá kell hagyatni a belső rendszerükben és ehhez idő kell.
A megállapodásban voltak olyan részek, hogy ha elfogadom a feltételek, akkor nem perelhetem őket a későbbiekben sem, csak a követelt összegig, még akkor se, ha egy fityinget sem fizetnek.
Nos megítélésem szerint ők csak szerettek volna tőlem egy aláírt papírt, aztán ha van kedvem pereskedjek, ők akkor is csak a követelt összegig kötelesek fizetni.
Érvényes e az a megállapodás, ha őfelőlük nem kaptam vissza semmi aláírt dokumentáció ezidáig?
Esetleg jeleznem kellene feléjük, hogy mivel ezidáig nem reagáltak a megállapodás részemről érvénytelen?

wers # 2016.05.21. 14:16

:)) megtaláltam, valami jó minden napban van

ius latratus # 2016.05.21. 14:08

Devizahitelszerződés megtámadása ptk 210

wers # 2016.05.21. 13:33

Kompromisszumék válaszoltak sherlocknak” Melyik topik? Én is akarok nevetni. Nem találom.

wers # 2016.05.21. 13:29

Kutyás kérdésedre itt válaszolok. Most nincs még másik.
Megértem

ius latratus # 2016.05.21. 13:25

Off

wers

Kutyás kérdésedre itt válaszolok. Most nincs még másik.
Kompromisszumék válaszoltak sherlocknak, de olyan bitang keményen, hogy sherlock talán azóta is a hasát fogja a röhögéstől.
Nem hittem volna, hogy van ez a mélység. S ez a gyönyörű magyarság.

On

wers # 2016.05.21. 13:24

Na, ma játszós kedvemben vagyok, és kipróbáltam ezt a "jelentem" bizét erre a járványra. Csak annyit kérdezett vissza, hogy biztosan akarom-e. Megfontoltam, biztosan. Azt írták vissza, majd kivizsgálják.

wers # 2016.05.21. 13:14

ez valami járvány?

Nusy # 2016.05.07. 11:51

Köszönöm válaszát!! Figyelni fogjuk, és ellent mondunk!! Ügyfélszolgálaton történt bejelentésünknek a hanganyaga meg van, amit felhasználtak az eljárásban. A telefonbeszélgetésben elhangzottaknak eleget tettünk , leigazoltuk email üzenetben a befizetéseket, kérelmünket mind írásban mind telefonon rögzítették. Békéltető Testületi határozatunk még nincs. A legfőbb kérdésem az lett volna, hogy jogilag bonthattak e szerződést, ha folyamatban vagy egy eljárás.?? Mert ha nem, akkor panasszal szeretnék élni, vagy a fogyasztóvédelemhez fordulni ha lehetséges.

ObudaFan # 2016.05.07. 11:30

Nusy

Látni kellene a szerződést és jó lenne látni a Békéltető Testület állásfoglalását, de a leírtak alapján valószínűleg nem volt jogosult. Figyeljetek arra, hogy a majd megérkező fizetési meghagyással szemben - elektronikus úton, határidőben - az ellentmondást adjátok be.

Nusy # 2016.05.07. 11:05

Szép napot!!

Segítséget szeretnék kérni.. Egyik telefonos szolgáltatóval 2 évre kötött hűségidős szerződésünk van céges flotta telefonra. Szerettük volna kérni a fél éves szüneteltetést, ami a szerződésünkben benne van, hogy lehetséges. Minden jogi feltételnek eleget tettünk, nem volt lejárt tartozásunk , kértük a szüneteltetést de a szolgáltató mégsem tett eleget kérésünknek, tovább számlázta a díjakat. Mi nem fizettünk, panasszal éltünk a szolgáltatóval szemben. Panaszunkat elutasították. Békéltető Testületi eljárást kezdeményeztünk, ahol a Szolgáltató nem jelent meg. A Testület nekünk adott igazat, mivel mindent tudtunk bizonyítani. Határozatot még nem kaptunk, de folyamatban van az eljárás. A szolgáltató ez idő alatt szerződést bontott velünk, és kötbérrel terhelte meg az elmaradásunkat. Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen jogi procedúra alatt, bonthat e szerződést a szolgáltató??Mit tehetek???Köszönöm a segítségeket!Éva

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.06. 03:23

Semmi "ha". Elnézést.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.06. 03:22

Ha nyolc napon belül elállhatnak. Az előleget nem azért nem fogják visszakapni, mert nem jár vissza (visszajár), hanem azért, mert nem lesz kin és miből behajtani.
Tanulópénz.

Felhőcske25 # 2016.05.05. 22:12

Tisztelt Asszonyom, Uram!

Azután szeretnék érdeklődni, h szüleimet felkereste egy társasházak felújítását vállaló "közvetítő"
Végig a nyílászárók cseréjéről beszélt, szüleim, rá is kérdeztek, h CSERE, ennyi pénzért? Ő állította, hogy igen. Kifizették neki az előleget, a számlát rátette a szerződés tetejére, így nem látszott, h mit írnak alá, majd miután elment utána olvasták el, h az már a szerződés, és nem csere, hanem csak a szigetelésről van szó. A nagyon apróbetűs részben pedig benne van, hogy amennyiben elállnak, az előleg elveszik.
Lehet vmit tenni ilyen esetben? Tudják h hibáztak, mert úgy írták alá, h nem olvasták el, de a "közvetítő" meg is tévesztette őket, mert cseréről beszélt végig, nem a nyílászárók szigetelésének felújításáról!
Esetleg lehet vmi jogszabállyal érvelni, hogy visszakapják a pénzüket?

Segítő válaszát előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.05. 15:01

Annyit fizess, amennyit szerinted a hatályos szerződés szerint kell. (És viseld az esetleges tévedés következményeit.)

bacizone # 2016.05.05. 14:44

Köszönöm.

Tehát bár megvan a (telefonon tett) beleegyező szerződési nyilatkozat részemről, de az nem (orvosolható) érvénytelenségi ok hogy a szerződésben foglalt díjcsökkentést nem érvényesítik a számlákban?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.05. 11:05

Nem.

bacizone # 2016.05.05. 09:28

Üdv,

Invitel-nél van internet előfizetésem, amit 2106 márciusban a megkeresésükre hosszabbítottam meg újra 2 évre, kedvezőbb árral.

A díjcsökkentést viszont a számlázás hibája miatt eddig egyszer sem érvényesítették, tehát a korábbi magasabb árat fizettem.

Erre hivatkozva felmondhatom az új 2 éves szerződést a kötbér+egyéb hűségidős kötelezettségek kifizetése nélkül?

Ha igen, milyen PTK szakaszra hivatkozhatok?

köszi,
B.