A Digi Kábelnél voltunk előfizetők, a lakásunkat eladtuk és elkövettük azt a hibát, hogy javasoltuk az új tulajdonosoknak a céget.
A szerződés így át lett írva az új tulajdonos nevére szeptember elején. A bankban mi lemondtuk a csoportos beszedési megbízást, de annak feldolgozása csúszott. A Digi-nél pedig szintén elnézték, hogy már nem vagyunk előfizetők és szeptember közepén leemelték az előfizetési díjat.
Gondoltam ez rutin eljárás lesz... Az ügyfélszolgálaton azt mondták hozzam be a banki papírt, amellyel igazolom a levonást és ki kell tölteni egy visszautalási kérelmet, 1-2 hét és utalják. A kérelem elbírálási ideje 1 hónap, én jó 1.5 hónap után érdeklődtem. A rendszerben nyoma nem volt a kérelemnek, telefonban azt mondták irány az ügyfélszolgálat... Az ügyfélszolgálaton azt mondták nem fizetik vissza, kérjem az új tulajdonostól a pénzt. Viszont szerintem nem az új tulajdonos emelte le hibásan a pénzt a számlánkról.
Próbálkoztam az ügyfélszolgálaton kifüggesztett helyek felhívásával az ügyben, az egyik hírközlési cégekre szakosodott hatóságnál mondták, hogy egyeztetnek a Digi-vel és majd keresnek, azóta is keresnek. Írtam a Digi-hez is panaszt, a válaszuk ismét a korábbi lett:
„Illetékes kollégáink információi alapján tájékoztatjuk, hogy visszautalásra nincsen leheto"ség,
mivel túlfizetés nem történt, így nincsen többlet befizetés ami visszautalható lenne.
Kérjük, hogy a befizetett összeggel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a jelenlegi Elo"fizeto"vel.
A kellmetlenségekért szíves elnézését kérjük.”
Nem igazán értem milyen túlfizetésről beszélnek, amikor tőlünk levonták a pénzt, akkor velem már elszámoltak, semmilyen tartozásom nem volt feléjük és akkor még nekik sem felém.
Most már a a listáról, ahol panasszal élhetek a Gazdasági Versenyhivatal maradt.
Mivel nem egy nagy összegről van szó, ezért fogalmam sincs, hogy a bíróság foglalkozna-e az üggyel. Tehetek az ügyben a rendőrségen feljelentést? Valószínűleg bennem van a hiba, de a Digi ezen eljárása erősen ütközik az elveimmel. A javaslataikat előre is nagyon köszönöm!