Szaiasztok a kérdés az lenne, hogy egy házassági vagyonközösség megszüntetésében egyik fel mondjuk 1 milla megváltásért kéri az ingatlan vagyonközösség megszüntetését. Másik fel viszontkeresetben nem ellenzi de a megváltási összeg tekintetében nagyonn összegre tart igenyt mondjuk 3 millióra. Ilyenkor 3 millióra kell illetékelni a viszontkeresetet vagy csak a különbözetre (2 milla)?
viszontkereset illetéke
A különbözetre.
ok. Én is így gondoltam. de kösz a megerősítést. (mondjuk a bíróság nem így gondolta.)
És szerinted arra van lehetőség h. ne kelljen illetékelni ilyen esetben? Mondjuk nem él viszontkeresettel alperes, csak elutasítást kér arra hivatkozással, hogy a megváltási összeg nem reális?
Szerintem ehhez nem feltétlenül kell viszontkereset.
Egyetértek. Fölösleges, hiszen így is úgy is szakértő lesz belőle, ha nem egyeznek meg az árban.
Tisztelt Szakértők!
Alperesként viszontkeresetet akartunk indítani a felperes ellen. Beadványhoz csatoltuk a felragasztott a nem kevés, de szükséges mennyiségű illetékbélyeget.
A bíróság érdemi tárgyalás nélkül végzésben elutasította viszontkeresetünket hivatkozva arra, hogy a beadványunkkal a per befejezését akartuk hátráltatni (Pp. 147.§(1). Nem fellebbeztük meg a végzést, nem láttuk értelmét.
Mivel a bíróság érdemi tárgyalás nélkül utasította el a viszontkeresetünket, vissza jár-e a lerótt illeték vagy annak bizonyos része? Kérhetek e ezzel kapcsolatban újabb végzés a bíróságtól?
Köszönöm a választ.
Visszajár a 90%-a. Kérj új végzést. Szerintem egyébként kérd vissza az egészet, hátha.
Köszönöm a választ!
Új végzésben visszakaptam a 100 %-ot. :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02