Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


szomszéd általi zaklatás - feljelentés lehetőségei

drbjozsef #   2021.03.02. 08:08

tmisi024,

Ja, hogy nem jogi kérdés.

Alapvetően, ha nem akarnak kiköltözni, akkor arra még ne számíts, hogy idén beköltözhetsz. Talán még jövőre sem, a vészhelyzettől is függ. Úgyhogy ráérsz még problémázni.

De én nem hinném, hogy ez probléma lenne, nem fognak ott táborozni, az unalmas. Vagy agyonvernek, vagy elmennek.

Jogi szempontból igen, ha zaklatnak, feljelentést tehetsz a rendőrségen.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

tmisi024 # e-mail 2021.03.02. 07:20

1/1 ház tehermentes, beköltözhető, a kiköltöztetést értem, hogy működik csak az a része érdekelne, hogy aki járt már igy, hogy utána a nyakukra jártak meg zaklatták őket mit tudott csinálni. Itt sajna nagyon úgy nêzki, hogy a ház elé fognak táborozni és ha majd rájuk hivom 1-2x a rendőröket nem hiszem, hogy az megoldaná ezért keresnék alternatív dolgokat amiket ti tapasztalatok alapján szereztetek

drbjozsef #   2021.03.02. 06:26

tmisi024,

Kérni kell a végrehajtótól megfelelő időben az ingatlan átadását a Vht. szerint.

Vagy nem erre gondoltál?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

tmisi024 # e-mail 2021.03.01. 18:58

Sziasztok! Nyertem egy árverési licitet még 20 nap mire jogerőre emelkedik és cigányok lakják ugye akik állandóan fenyegetnek a szokásos meghalsz stb szöveggel, de ezt már jeleztem a végrehajtónak. Olyan kérdésem lenne, hogy aki jártasabb nálam ilyen téren mit szokott csinálni vagy hogy oldja meg az ilyet. Oda szeretnék költözni míg felújítom, de csak addig. Amugy normálisabb fél cigányokra kell gondolni csak állitolag a barátok rokonok ahogy ők fogalmaztak kannibál cigányok. Remélem nem off topik, előre is köszönöm a válaszokat

Szomorú örökös #   2021.03.01. 18:01

Anonim Kovacs Istvan

rettegünk, hogy reagálna bármilyen panasz tételre

Hát pl. lehet, hogy utána már nem köszönne udvariasan a lépcsőházban...

drbjozsef #   2021.03.01. 14:27

Albérlet?

Akkor mi a gond? Huss.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Anonim Kovacs Istvan # e-mail 2021.03.01. 14:13

Segítség kérés, az újépítésű papírvékony fal túloldalán erőszakosan tomboló szomszéd kezeléséhez

Frissen költöztünk új albérletbe, bár tudtuk, hogy kockázatos szomszédok és a papír vékony gipszkarton és itong falak miatt, de a megtekintésekkor csend volt és a lakás is álomszerű. Beköltözés után sajnos azonnal ki is derült, hogy az egyik szomszéd bérlő bizony több mint problémás. Külsőre nagyjából 2m magas 120kg, afféle focista ultravezér karakter, annak minden sztereotíp jellemzőjével, aki barátnőjével és annak gyerekével él együtt, ijesztő termete ellenére udvariasan köszön a lépcsőházban. A falakon keresztül azonban napról napra szóról szóra tökéletesen hallhatóan erőszakos. Mindamellett, hogy termetéből fakadóan az alap beszéd hangereje is felér egy átlagos ember üvöltésével, időről időre halljuk ahogy 20-30 percen keresztül torkaszakadtából üvölt a barátnőjével, „Megöllek bmeg, te mocskos kva!”, „Kussoljál mert szétverlek, bmeg!” illetve a gyerekkel is, miszerint „Anyád egy XYZ helység ge nyelő rinca!”, és ezek variációi, De hallottunk már „Hol a fzban van a kva árú bmeg?”. (Párat ezekből a dühkitörésekből könnyedén fel is tudtuk venni a fal másik oldaláról.)

Teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy mi tévők legyünk! Mivel bármit lépünk, (főbérlőjének szólunk, cetlit hagyunk az ajtaja előtt, vagy rendőrt hívunk rá), mivel mi vagyunk az új beköltözők teljesen egyértelmű, hogy a panasztevők mi vagyunk, már csak azért is, mert bár a házvezetőtől tudjuk, hogy a szembe szomszédok, sőt még a kettővel alatta levő lakók életét is megkeseríti, csak nekünk van közös falunk velük, így ilyenformában (pláne a hallottak alapján) rettegünk, hogy reagálna bármilyen panasz tételre, (széttöri az autóm, barátnőmet, engem, a lakást)...

Sajnos még a nevét sem tudtuk kideríteni, (hogy esetleg utána kérdezzünk a rendőrségen), mert a bérleti szerződést, egy hasonlóan rossz alkatú ismerősének cégén keresztül kötötte (kb fél éve, egy évre), hogy el tudják számolni a bérleti díjat.

Kérem, ha van valami ötletük hogyan lehet egy ilyen helyzetet kezelni úgy, hogy ne rajtunk csattanjon az ostor, segítsenek! Mindamellett, hogy csodálatos álom otthonunk (amibe amúgy nem kevés pénzt is öltünk), így gyakorlatilag élhetetlen, az elmúlt hetekben már a korábban betartott házirendben leírt este 8-tól reggel 8-ig tartó csendes időszakot sem tartják be és a nappali tombolások mellett, már késő este, illetve a hajnali órákban esetenként 5-6kor, is elkezdődtek az üvöltözések és csapkodások, amivel így már az élethez szükséges minimális alvástól is elkezdett minket megvonni!

Köszönöm segítségüket!

Avila # e-mail 2021.01.15. 13:02

Tanácsot szeretnék kérni.
A szomszédos telek tulajdonosával egy jogsértő határozat miatt bírósági keresetet nyújtottunk be. Egyelőre várjuk a fejleményeket. Amennyiben a bíróság azt jóváhagyja, nem kezdheti el azt a jogsértő tevékenységet, amit szeretne. Ezért úgy gondolta, hogy változatos módon keseríti meg az életünket. Kerítés mellé telepített baromfiudvar (védőtávolságon belül), a házunk előtti füves rész módszeres kijárása autóval, hogy aztán majd a sárgödörből rácsaphassa a sarat a falra, a ház előtt járkál fütyörészve fel-alá, zseblámpával bevilágít az ablakon az utcáról, kiszúrta az autónk gumiját, fel rakott egy feliratot jól látható helyre, nekünk címezve, vasárnap reggel 6-tól döngöli a földet, stb.
Mit tudunk tenni? Ha feljelentem zaklatásért, legfeljebb azt mondják a rendőrök, hogy nincs bizonyíték. Egyszer már kihívtam őket, amikor itt ólálkodott, de csak rászóltak, hogy húzzon el, nyilván azt kiröhögi, mert azóta se áll le, de a rendőrök se mondtak semmit mit csináljak, pedig elmondtam nekik mi a helyzet. Mit lehet ilyenkor tenni?

gerbera317 # e-mail 2021.01.12. 13:29

ha még egyszer ki kell jönniük, akkor feljelentést tesznek
Ez azért hihetetlen, mert a rendőrség még a családi verekedésbe se avatkozik bele, nemhogy egy állítólagos bútortologatásba. Itt valaki nagyon túlspilázza a dolgokat.

drbjozsef #   2021.01.12. 07:07

Ha azt akarod, hogy ne legyen alaptalan a feljelentés, akkor kezdjetek el bútorokat húzogatni.

Ha azt akarod, hogy ne jelentsenek fel, azért nem tehetsz semmit. Feljelentést tenni nem tilos.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Dreenn # e-mail 2021.01.11. 21:35

Jó napot!
Egy panel lakásban lakunk (saját tulajdon), az elmúlt kb 1-1,5évben nem lakott senki a lakásban, egészen decemberig, amikor a párommal beköltöztünk.
Az alattunk lakó már kétszer hívta ki ránk a rendőrséget, hogy egész nap bútorokat húzogatunk, és nem tud tőlünk aludni/pihenni.
Hozzá tenném, hogy semmi ilyen tevékenységet nem folytattunk, még a falra sem merünk felfúrni semmit hétvégén (vitrin/polc), nehogy ez legyen a probléma.
A rendőrség a tegnapi napon azt mondta, hogy ha még egyszer ki kell jönniük, akkor feljelentést tesznek ellenem.
Mit tudok tenni ilyen ügyben, ha tényleg semmi hangos tevékenységet nem folytatunk, csak alaptalanul vádaskodnak?

rigoz # e-mail 2020.12.14. 11:10

Ja, jól van! ????

wers #   2020.12.14. 10:51

A mosolyom, hogy tanulékony vagy, nem vársz gerberára

rigoz # e-mail 2020.12.14. 10:50

Mert kinek címezze, Kis Pistának? Wers... :) :O

wers #   2020.12.14. 10:45

renőrkapitányságnak címezve

:D

rigoz # e-mail 2020.12.14. 10:34
  • renőrkapitányságnak címezve és megküldve, mielőtt Gerbera kínjában ezzel szórakozna megint...
rigoz # e-mail 2020.12.14. 08:54

@Sándor0510: Feljelentést lehet tenni írásban az elkövetés helye szerint illetékes rendőrkapitányság felé garázdaság, illetve testi épség elleni cselekménnyel fenyegetéssel elkövetett zaklatás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja, illetve rongálás vétsége (illetve tulajdon elleni szabálysértés) elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Javasolt, hogy valamennyi sértett írja alá azt. És azt írásban, tértivevényes levélben vagy - ha van Ügyfélkapuu regisztrációja - az ún. Innova-portálon (ugyintezes.police.hu) tegyék meg!

Illetve kérjék a személyes adataik - nevükre is kiterjedő - zárt kezelését, illetve lehet kérni ezzel egyidejűleg távoltartás elrendelését és személyi védelem biztosítását.

A rendőri intézkedés ellen pedig - 30 napon belül - az alapvető jogok biztosához vagy az intézkedő rendőröket alkalmazó rendőrkapitányság vezetőjéhez címzett és benyújtható panasznak van helye.

Sándor0510 # e-mail 2020.12.14. 08:06

Jó napot!
Segítséget szeretnék kérni.
És társasház egyik lakásában élünk. Saját tulajdon.
A közvetlen szomszédban egy fiatalember lakik a barátnőjével és a gyermekükkel.
A fiatalember, legyen Béla, rendszeresen részeg vagy éppen drogozik.
Eddig csak kiabált a párját bántalmazta. Viszont az utóbbi hetekben elkezdett minket is zaklatni.
Üti a két lakás közti falat, rúgdossa a bejárati ajtónkat, és fenyegetőzik,hogy "meg fog ülni minket és a többi szomszédot is. 2 nappal ezelőtt megrongálta a virágainkat is.
Nem tudunk már tőle aludni, a saját otthonunk kényelmét nem tudjuk kihasználni a folyamatos zajok és zaklatások miatt.
A barátnőm retteg,mikor nem vagyok otthon már a villanyt alig meri felkapcsolni, nehogy a szomszéd észrevegye, hogy otthon van.
Többször is kihívtuk rá a rendőrséget,de sosem történik semmi. " Amíg nem történik fizikai erőszak addig nem vihetik el."
Mi a teendő ilyenkor?

Evelin89 # e-mail 2020.08.09. 16:20

Kedves Tagok, szíves segítségeteket kérném a szakdolgozatomhoz a kérdőívem kitöltésével https://docs.google.com/…P5YKJKg/edit

Tina35 # e-mail 2019.02.07. 15:57

Sziasztok!Segitség vagy tanácsra lenne szükségem.Kb.4 éve lakom saját tulajdonu lakásban.Amióta itt lakom,azóta néha néha felzörög a szomszéd,hogy magassarkuba mászkálok.Meg hangosan megyek a lakásban.De viszont van egy 1 éves babám aki már jár és a játékaival zörög,esetenként leejti a kezéből.Úgyis hallja hogy szőnyeg van a szobában.De úgyebár ezt egy picinek nem lehet még elmagyarázni,de este 8 után nem is engedjül hogy (hangos) legyen.Tegnap este párom lement hozzá,és a szomszédasszony volt ügyvédnél is.Azt hozzá kell tennem,hogy csak engem és a fiam hallja hogy zörgünk,a párom s a kutyát abszolút nem hallja.

Szomorú örökös #   2018.12.09. 13:38

drbjozsef

De elég csekély az esélye, hogy ettől bármi is változna a szomszédban.

Én mindig azon mosolygok, amikor valaki „távoltartási végzést” kér valakivel szemben. Márpedig az sohasem fogja meggátolni, hogy az illető onnan kezdve távol is tartsa magát.

drbjozsef #   2018.12.09. 12:42

Érdemes-e?
Ki tudja. Meg lehet próbálni. De elég csekély az esélye, hogy ettől bármi is változna a szomszédban.

Joga van kihívni a rendőrt.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Geza1987 # e-mail 2018.12.09. 10:01

Tisztelt Fórumozók!

A következő szituációban szeretnék segítséget, tanácsot kérni:

Húgom sajnos nagyon rossz viszonyt ápol a társasházi szomszédjával. A szomszéd hölgy tegnap hívta ki húgomra 9 vagy 10. alkalommal a rendőrséget csendháborítás miatt, de teljesen indokolatlanul. Sőt egyszer történt hogy a húgom nevében is kihívta a rendőrséget, ő meg csak meglepődve tapasztalta hogy miért jöttek ki. A testvérem valóban nem hangoskodik, nincs hi-fije, nem tart bulit. Egyszer én is nála voltam mikor történt egy ilyen eset, hogy megérkeztek a rendőrök, tényleg csak normális hangerővel beszélgettünk, szólt a tv, de egyáltalán nem hangosan. Úgy gondoltuk, hogy bepereljük a szomszéd hölgyet zaklatásért, mert ez már tűrhetetlen. Emiatt húgom úgy döntött hogy szeretné elkérni a kiérkező rendőr jelvényszámát hogy vissza lehessen keresni hogy már sokadik alkalommal nem tapasztaltak semmit. Ezt sajnos a rendőr nem vette jó néven, és megbüntette a testvéremet. Nem tudom mi tévők legyünk. A hölgy egyébként a társasház több tagjával is hasonlóan rossz viszonyban áll, bár ott rendőri intézkedés nem történt, de konfliktusok voltak, hogy nem a saját parkolóját használja és hasonló szituációk. Szeretnék érdeklődni, hogy érdemes lehet-e beperelni a hölgyet zaklatásért, vagy hogy lehetne védekezni ellene? Vagy hogy lehetne megoldani a problémát? Sajnos az értelmes megbeszélésen túl vagyunk. Ő és a 8 éves gyermeke furcsa módon képtelen elviselni azt hogy a szomszédban nem néma csend van, a testvéremhez pedig időnként nyilván átmegyünk beszélgetni.
Köszönöm a segítséget!

drbjozsef #   2018.11.05. 18:07

Megteheti hogy bizonyíték nélkül tönkretesz minket?

Megpróbálhatja. Aztán majd valamelyik hatóság eldönti mi legyen.

Általában azért szokott kellene valami bizonyíték is.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Lacus85 # e-mail 2018.11.05. 18:05

Szép napot kívánok mindenkinek. Kötekedő szomszéd ellen mit lehet tenni? Minden évben van valami problémája velünk de most túl messzire ment. A kerítés alatt átmászott a kutyánk és összeragadt a fajtiszta vizslájukkal és az orvosi költséget velünk fizettetnék meg, holott az ő kerítés részük alatt tudott átlógni. Ezzel egyidejűleg koholt vádakat vágott a fejünkhöz mellyel a 4 gyermekünket vetetné el tőlünk. Megteheti hogy bizonyíték nélkül tönkretesz minket?