Ha külön költözött az anyjától akkor valószínűleg önállóan fenntart egy lakást(albérlet?). Talán már nem szorul rá a gyermektartásra.
De fogadd meg drb.. tanácsát. Azzal kell elindulni.
Ha külön költözött az anyjától akkor valószínűleg önállóan fenntart egy lakást(albérlet?). Talán már nem szorul rá a gyermektartásra.
De fogadd meg drb.. tanácsát. Azzal kell elindulni.
Tisztelt Fórum!
Az alábbi kérdésben kérnék segítséget.
Írásos megegyezést (szerződést) kötöttem gyerektartásdíjra a volt feleségemmel aki a tartásdíjra már nem jogosult, mert a gyerek elmúlt 20 éves, de még középiskolában tanul. Szeptembertől a második szakmáját. Kötelezettséget vállaltam, hogy fizetem a gyerektartásdíjat amennyiben kéri a gyerektartásdíj végrehajtásának megszüntetését. Kötelezettséget vállalat a végrehajtás megszüntetésére, de a megszüntetést nem kérte. A tartásdíjat továbbra is letiltással vonják a fizetésemből. Szeretném a végrehajtást megszüntetni.
Mit tudok tenni? Elállhatok a szerződéstől szerződésszegés miatt? Úgytudom ezt a Ptk. nem engedi meg. Kértem a végrehajtás megszüntetését de a bíróság a megállapodásra hivatkozva elutasította. Milyen lehetőségeim maradtak?
Köszönöm!
Szerintem ugyanazok, mint a másik nickeden.
Ez tévedés
kisgergo456
Kérni kell a gyerektartásíj fizetési kötelezettség megváltoztatását/ megszüntetését indokolva, hogy a megállapodás a szerződésszegés miatt nem hatályosult.
kisgergo456,
Valóban? Meglepődnék.
De hát ha tévedés, akkor tévedés, ez esetben olvasd el az "öröklés és családjog" fórumcsoportban a "gyermektartásdíj fizetési kötelezettség megszüntetése" topik utolsó kb. 3 oldalát időrendben.
Habár a legutolsó téma félbeszakad, mert az agyatlan kérdező nem tudta kivárni hogy kibogozzuk rendesen, hogy mi történt valójában, ö maga meg képtelen volt érthetően előadni. Ezért nem találtuk meg, mit rontott el, s azt hogyan lehetne rendbe hozni.
Nem vagytok beszélőviszonyban?
Egy kérdés telefonon?
"miért nem tetted meg amit vállaltál?"
Tisztelt Fórum!
Fiam 22 éves, egyetem nappali tagozatán alapképzésre jár. Tervei szerint a BSc után egyből szeretne folytatni tanulmányait az MSc megszerzése érdekében.
Kérdésem, hogy az BSc oklevél megszerzése után is köteles vagyok tartásdíjat fizetni?
Amennyiben tovább is fizetnem kell, akkor itt érvényes a 25 éves korhatár? Vagy addig kell fizetni, ameddig az MSc oklevelét megszerzi?
Köszönöm!
Tisztelt Fórum!
A fiam nagykorú, februárban tölti a 19. évét. Szakközépiskolába jár, most a második osztályba. Tanulmánya nem egy sikertörténet, mert bár az agya jó, egyáltalán nem tanul, ami az eredményeiben is tükröződik. Ha a huszadik életévét betöltötte, kell fizetnem gyerektartást akkor is,
ha az első szakma megszerzésétől még fényévek választják el? Én szeretem a gyerekemet, de a henyélését nem akarom még évekig finanszírozni. Köszönettel: László
Richard:
(De ez főszabályszerint értendő, vannak kivételek.)
Laczza: főszabályként igen.
Hozzátenném : a Ptk. 4:220.§ (3) "b" pont alapján, ha annyira "henyél" a gyerek, akkor mentesülhetsz a főszabály, vagyis a tartási kötelezettség alól.
„4:220. § (3) A szülő nem köteles nagykorú, továbbtanuló gyermekét eltartani, ha
...
Ez a mentesség kérhető középiskolai hanyagság, bukdácsolás esetén is?
laczza1,
Nincs korlátozás az iskola tekintetében. Ha nagykorú, akkor kérhető. Azért azt érdemes tudni, hogy ez is csak egy szempont, minden körülményt megvizsgálnak, de ha többször fordult elő a vizsgakötelezettség nem teljesítése, és nem igazolja, hogy ez önhibáján kívüli okból következett be, akkor jó esélyed van a tartási kötelezettség megszüntetésének.
Van lehetőség arra, hogy egy családjogásszal akár Skype-n privát fogadóórán beszéljek? Van ugyanis több kérdésem is
Nem tudom.
De nem hinném.
De családjogi ügyvéddel minden további nélkül..
Köszönöm a kiigazítást...
Elég sok pénzről van szó...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |