Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Mr.Chapel # 2013.03.01. 14:41

Dr.Attika # e-mail 2013.02.28. 12:31

A cegjegyzek.hu

Rá kell keresni az adott cégre. Ott virít a képviseletre jogosultaknál, hogy "önálló" vagy "együttes" a cégjegyzési joguk.

Nem talált adatot az általad megadott Céginfó, mert az ELLA már nem létezik, törölték a nevet…AXA Fióktelep van, de abból nem derül ki, hogy amikor még ELLA volt kb 5 évvel ezelőtt, kik voltak a képviseletre jogosultak..

Ilyenkor hol lehet utána nézni ki volt az "illetékes elvtárs" anno 2007 ben például??

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

rokonfajta # 2013.02.28. 20:22
Mr.Chapel # 2013.02.28. 16:17

Mr.Chapel
Délelőtt módosult az állás. Dantesz Péter : AXA 3:1 :-D
Majd Kábées kikeresi azt amiben ők nyertek

Kifogja emiatt egy percig se félj, mert KBS igenis tud olvasni, ergó nem diszlexiás, pusztán a helyes szövegértelmezési készséggel akadnak problémák.

Hidd el végig olvasta már ezt az ítéletet is, törpöl rajta 1-2 napig, aztán jobb híján előrukkol azzal, hogy Dr Kiss Szilvia is a TV-ben kíván majd szerepelni ezzel az ítélettel..

ERGÓ

Valamelyik TV csatornán, már lassan indulhat egy kvíz jellegű műsor, ahol kerestetnek a legnépszerűbb BÍRÓK
Gyűlik a névsor!!!:):)

Úgyhogy a Bírók most már egyre FRAPPÁNSABB ítéleteket hoznak, hogy előkelő helyen végezhessenek majd a NÉPSZERŰSÉGI listán

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

apocalypto # 2013.02.28. 15:27

Felhívás Minden Magyarhoz!

Az ígérgetések ideje lejárt!

Teljes mértékben beigazolódott, hogy a jelenlegi parlamenti pártok és a politikusok ideje lejárt, ők nem a Magyar Nemzetet képviselik!
Gyermekeink éheznek, a Magyarok teljes mértékben eladósodtak a külföldi bankoknak, akik családokat tesznek utcára a végrehajtók segítségével.

A nemzeti vagyon semmivé vált, a munkahelyek megszűntek, vállalkozásokat, mezőgazdaságot és az ipart tönkretették. Egészségügyet és az oktatási rendszert reformjaikkal tönkretették, az időseket, a hátrányos helyzetű embereket ellehetetlenítették.
Teljes létbizonytalanságban élünk, halottainknak már a végtisztességet sem tudjuk megadni.

A Nemzetnek elege van a jelenlegi rendszerből és a politikusokból!
A fentiekkel részben vagy egészben egyetértő Magyarokat hívjuk, ahhoz a civilek által szervezett rendszerváltó összefogáshoz, melynek követelései a következők:

1. Biztos MEGÉLHETÉST, létbiztonságot követelünk minden Magyarnak!

2. Teljes RENDSZERVÁLTÁST, az eredeti történelmi alkotmány visszaállítását követeljük!

3. Nemzetünk érdekében, a kilakoltatások, az árverések azonnali leállítását, a végrehajtók felelősségre vonását követeljük!

4. FÜGGETLEN Nemzeti Bank működtetését, valamint a külföldi bankok száműzését követeljük!

5. Valós ELSZÁMOLTATÁST követelünk, az elmúlt évek bűneiért, a nemzeti vagyon kiárusításáért!

Addig maradunk, amíg követeléseinket be nem váltjuk, a szenvedésnek, éhezésnek véget kell vetni!
Aki a felhívással egyetért, az 2013. február 28-án, 07:00 órai kezdettel bejelentett, a fővárosban és az egész országra kiterjesztett demonstrációnkat támogassa jelenlétével, egyetértő részvételével.
Független Magyarok
(se nem jobb, se nem bal, egyszerűen MAGYAR)

Link : https://www.facebook.com/…660609450103

apocalypto # 2013.02.28. 15:23

Minden devizacsalásban érintett, és nem érintett MAGYAR Honfitársamat felszólítom, hogy CSATLAKOZZON!

Aki érdemben is tenni akar, annak itt az alkalom, hogy bizonyítson!

MEGA GYÜLEKEZŐ - VÉGKÉPP ELTÖRÖLNI!

Link : http://kaslerarpad.hu/?…

Totom # 2013.02.28. 15:03

Wers

Tényleg szöszi vagy :) (nehogy bántásnak vedd, imádom a szőkéket, csak Te írtad korábban :))

Te most fizetsz a banknak X forintot havonta. Na ezt teszed félre amig a biróság eldönti ki tartozik kinek és mennyivel.

A normálisabb bank pedig relatív. Szerinted mivel jársz jobban? Nekem feleződik a tartozásom durván, a felére fizetni 10-12%-ot, vagy vagy a duplájára 8-at szerintem nem mindegy. Pláne ha részben vagy teljesen elő akarsz törleszteni...

Én ma hajlandó lennék peren kívül 10%-os forint hitellel kiváltani az eredeti HUF mínusz amit befizettem egyenlegét. Es mindezt csak azért, hogy ne kelljen évekig pereskedni, hanem zárjuk le ezt a helyzetet.

Ycal # 2013.02.28. 14:39

wers:

Mi történt veled?

"A pénzt, amit most már szerződés nélkül folyosított a bank, vissza kell adni."

Már szerinted is a "folyósított összeget" kell visszadnod?

Neked mit folyósított a bank?

Azt hittem ezt az egyösszegű kifizetést már átrágtuk....

Legjobb tudpomásom szerint a bíróság döntésével nem lehetetlenítheti el az adóst, ha részletfizetési lehetőséget kér....

wers # 2013.02.28. 14:27

körülnéztem a bankok terén, és megállapítást nyert, hogy én bankom a normálisabbak közé tartozik, ugyhogy csak rosszabbul járhatnék.

De az is biztos, hogy sokkal nehezebb hitelhez jutni és rosszabb feltételekkel

wers # 2013.02.28. 14:25

félreteszed és lekötöd a pénzt kamatra
Milyen pnénz tomtom? Én tartozom neki, amit ő aditt nekem 2006-ban, azt elköltöttem a házikómra.

Ha semmis a szerződés, akkor vissza kell állítani a z eredeti állapotot, azaz nekem nincs pénzem, és nincs házam, neki van pénze.

Totom # 2013.02.28. 14:07

Wers

Akkor majd beperel. Mert vitatod a kamatot példaul.
Te meg szépen félreteszed és lekötöd a pénzt kamatra, majd amikor a T. Bíróság sok-sok hónap/év múlva megállapítja, hogy csúnya-csúnya wers nem fizetett ezért most jegybanki alapkamatostul tartozik x Ft-al, te szépen közlöd, hogy fejet hajtasz a döntés előtt és kifizeted egyben.

Egyébként miért is akarsz te újra szerződni a mostani bankoddal? Annyi más megoldás, pénzintézet létezik.

wers # 2013.02.28. 13:59

az ingatlant pedig eladhatom (nem akaraom) terhelten is, csak igaz, macerásabb

wers # 2013.02.28. 13:53

este = esett (ugrálnak a billntyűk)

wers # 2013.02.28. 13:53

onnantól a bank biztosan megegyezik veled a fennmaradó összeg rendezésében.

Na a másik félelem. Hogy megegyezik-e.

Új hitelbírálat, ingatlan értékbecslés, ő sajnálom asszonyom, de nagyot este az ingatlan árak, az Ön ingatlana már nem elég fedezet, és a párjával kevévésnek bizonyulnak, kérem hozzon kezest. (más banknál gondolom hasonló)

Ez volt a jobbik verzió, B varáns, nem kockáztatja meg, hogy a renitens ügyféllel újra szerződjön, és öt év múlva ismét a bíróságon legyenek.

Totom # 2013.02.28. 13:46

Dr.Kago

Jogerős és nem jogerős semmisségre is van pár példa, utóbbira ma reggeli a legfrissebb.

Totom # 2013.02.28. 13:42

Wers

Ptk 301

Kétszeres alapkamat esetünkben nincs, hacsak nem vagy jogi személy, mint hitelt felvevő.
A kezelési költség milyen jogcímen jár szerinted? Az véletlen nem abban a szerződésben van benne ami semmis?
A biztosítási díj valóban meg kavarja a dolgokat, itt is van azonban kérdés, hogy az része-e a szerződésnek, ebben nem tudok még okoskodni sem, pláne látatlanul.

Ha egy megállapítási keresetet nyújtasz be, akkor ott csak megállapítják, hogy semmis a szerződésed. Már miért is kellene elszámolni rögtön? Majd ha arról is dönt a biróság egy másik ítéletben. Vagy ha peren kívül megegyeztek.
Minden esetre a jelzálogjogot leveteted az ingatlanról, esetleg el is adod, onnantól a bank biztosan megegyezik veled a fennmaradó összeg rendezésében.

Dr.Kago # 2013.02.28. 13:36

Köszönöm a segítségeteket.

Elsődlegesen a semmisség megállapítását, másodlagosan pedig (ha az elsődkleges kérés nem teljesíthető) a vételi és az eladási árfolyam különbözetének a visszatérítését kérném a bíróságtól (Ez utóbbira azt hiszem van már jogerős precedens.)

A semmisségre hivatkoztással kapcsolatosan tudnátok küldeni keresetlevél mintát a kalocsai@nyirsegviz.hu címre? Köszönettel venném.

wers # 2013.02.28. 13:27

Kamat alatt jegybanki alapkamatot értek
Én a kétszeresét

wers # 2013.02.28. 13:26

Követem a gondolat menetet, ami néhány ponton feltételez. Nem hiszem, hogy a biztosítási díjakat be lehetne számolni, mivel azt aláírtam, és valóban biztosítva voltam.
A kezelési költség csücskös, szerintem az elszámolás napjáig a bank jogosultan számolta fel a kezelési költséget, hacsak a bíróság ki nem mondja, hogy jogtalan volt.

A kamat dolog a stimmt, csakhogy én a szerződés szerint bírtam 4% körül, most is csa k4,7% kamatot fizettem, de a jegybanki alapkamat kétszerese jóval magasabb. a befizetéseim a folyószámlára érkeznek, nem lettek külön szerződésben lekötve meghatározott időre, így arra bír járni jelen esetben 0,9%.
Úgyhogy nekem az jön le, hogy az elszámolás végén elég sokkal tartoznék, és lenne rá 8 napom, hogy teljesítsem.
Szerintem ez "a rohamosan csökken a tőke" kicsit labilis.

De legyen igazad, akkor most én tartoznék kb. 3 millával (mai árfolyamon kb 4 lenne)

De nem tudok elővarázsolni ennyi pénz, és számomra itt kezdődik a rémálom, végrehajtás, árverezés, megállapított érték alatt 20-30%-on kikáltják, másodszorra a kikiáltás 50%-ér vihető.

Totom # 2013.02.28. 12:56

Kamat alatt jegybanki alapkamatot értek.

Totom # 2013.02.28. 12:55

Ha semmis a szerződés, akkor az eredeti állapotot kell helyreállítani. Ha Ft-ot kaptál, akkor az forint (kivéve KBS).
Ha semmis a szerződés akkor maximum késedelmi kamatot kell fizetni (Ptk 301), egymásnak (kivéve KBS, neki nem jár). Ha van kamat, akkor ez gyakorlatban azt jelenti, hogy ha kaptál mondjuk 10 millió forintot 2006 január 1-én, akkor attól a naptól kezdve fizetsz kamatot az elszámolás napjáig. Ha rá egy hónapra február 1-én fizettél 100ezret a banknak, akkor a bank február 1-től fizet neked kamatot az elszámolás napjáig, és ez igaz minden egyes forint tranzakciódra.

Mivel a bank devizához köti a forint hiteledet, ezért te már nem is 10 millióval tartozol szerintük, hanem tízen sokkal (árfolyamtól, kezelési költségtől, árfolyamkülönbözetet költségétől, stb. függően). Erre te sokkal többet kell fizess. Mivel sokkal többet fizetsz, ráadásul a fizetendő kamat jelen állás szerint 5,75%, júliustól 5,25 (ha addig nem lesz újabb változás +/-) ezért a forint tartozásod rohamos tempóban csökken, szemben ha a bank számítása alapján a tizensok millióból mai arfolyamon számítják át a befizetéseidet.
Ha nem voltam világos kérdezz vissza!

Egyébként vannak jogászok (KBS nem ilyen) akik még a kamatot is vitatják, talán (esetleg, nem biztos /dislexiásoknak magyarázzátok el, több szinonimája nem jut eszembe most) igazuk is van, ha bizonyítani tudják a bank tisztessegtelenségét.
Ha nem lenne kamat, akkor kaptál 10 milliót, fizettél eddig 9,5 millót, tehát tartozol még fél millióval.

Azt felejtsd el, hogy a frank mai árfolyama alapján áll helyre az eredeti állapot, hacsak te nem frankot kaptál. A bank magyarázata szerint azért vételi árfolyamon számoltak a frankot forintra, mert megvették tőled. Ha mégis nekik (és KBS-nek) lenne igaza (nincs), akkor az eredeti állapot az kellene legyen, hogy a bank vissza adja a frankodat.

wers # 2013.02.28. 12:35

miért 5 év múlva, és miért jegybanki alapkamatostól?

Totom # 2013.02.28. 12:30

Wers

Igen, vissza kell adni, mese nincs. A lényeg benne az, hogy ha semmis a szerződés, akkor esetemben 5 év múlva (jegybanki alapkamatostul) visszafizették mindent, ha meg tovább megy, akkor 20 év múlva.

Mivel az első esetben az eredeti Ft összegre jön a kamat, míg a másodikban a bank gondoskodik arról, hogy te végig fizesd, erre van kitalálva a sok költség befolyásoló elem a szerződésben, amit az elmúlt évek gyakorlata alapján bármikor gátlástalanul megemeltek.

Totom # 2013.02.28. 12:26

Mr.Chapel

Délelőtt módosult az állás. Dantesz Péter : AXA 3:1 :-D

Majd Kábées kikeresi azt amiben ők nyertek

wers # 2013.02.28. 12:24

Ez már maga megér egy egyszerű semmisségi ítéletet
Erről, mármint, hogy ez a hitel felvevőnek pénzügyileg nagy öröm és nyereség lesz a vége nem tudott még senki meggyőzni.
A pénzt, amit most már szerződés nélkül folyosított a bank, vissza kall adni.

Totom # 2013.02.28. 12:17

KBS

"Töltsétek már föl azt a többszáz íteletet is, ahol buktatok. Vagy az nem számít?"

Szerintem töltsd fel te azt a többszázat ahol nyertetek...