Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Dr.Attika # 2013.02.28. 12:04

Nem csak az Béla!
Semmis szerződés esetében az azt biztosító mellékkötelezettség is semmis. Ha jogerős lesz, akkor lehet masírozni a földhivatalba a zálogjog törlése érdekében. Semmis a kezesi szerződés stb. Ez már maga megér egy egyszerű semmisségi ítéletet.

Mr.Chapel # 2013.02.28. 11:53

Dr.Attika

KÖSZÖNÖM AZ INFÓT!!!!!!!

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

Mr.Chapel # 2013.02.28. 11:52

YCAl

Fájó szívvel konstatálom, hogy
Akkor csak elv-társak vagyunk,..:)

sorstársak pedig csak a „Dev alapú ügyletnek csúfolt „ történet kapcsán, annyi kitétellel, hogy más és más az érintett „Banki versenyző”..:):)

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

Dr.Attika # 2013.02.28. 11:31

A cegjegyzek.hu
Rá kell keresni az adott cégre. Ott virít a képviseletre jogosultaknál, hogy "önálló" vagy "együttes" a cégjegyzési joguk.

Ycal # 2013.02.28. 11:19

Chapel,

Nem én nem AXA-s vagyok csak az áthallás miatt ismerem... :-)

Mr.Chapel # 2013.02.28. 11:04

Ycal

Ehhez idéznék egy AXA-s válaszlevélből:
A bank, a nyilvántartásában szereplő technikai hitelelszámolási számlán bocsátott az adós
rendelkezésre a CHF-et... melyről nem készült külön szerződést a megnyitását a szerződés tartalmazza...

Nem mondod, hogy TE IS AXA-s ( ELLÁS vagy) :):)

Mr.Chapel # 2013.02.28. 11:01

Dr.Attika

A felperes cégjegyzéke szerint 3 vezető tisztségviselő együttes aláírása szükséges a jognyilatkozat érvényességéhez.Jelen esetben csak kettő írta alá. Bemutattam a cégjegyzék kivonatot és a bírói is akceptálta a dolgot és felhívta a felperest az e témában kapcsolatos nyilatkozat megtételére,kereset elutasítása

Attika azt honnan lehet megtudni, hogy egy adott Pénzintézet részéről hány aláíró kell 2 vagy 3 stb???

Ycal # 2013.02.28. 10:54

KBS:

"Az egyik, hogy sokkal kisebb lenne az ítélet marketinghatása, ha az is benne lenne, hogy a kölcsönbe kapott svájci frankot a jelenlegni napi árfolyamon számítva, a törvényes késedelmi kamattal egyösszegben kell visszafizetni."

Már amennyiben a bank hiteltérdemlően bizonyítja, hogy az adós svájci frankot kapott kölcsönbe.....

Ehez idéznék egy AXA-s válaszlevélből:

A bank, a nyilvántartásában szereplő technikai hitelelszámolási számlán bocsátott az adós rendelkezésre a CHF-et... melyről nem készült külön szerződést a megnyitását a szerződés tartalmazza...
(ami ugye semmis)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.28. 09:34

Ez formális jogértelmezés, nem bono et equo. Ebből kifolyólag hibás is. Álláspontom szerint a formai hibára az hivatkozhat, akit emiatt hátrány ért. De annak, hogy az adós számára nem várt mértékben terhessé vált a szerződés, semmi köze annak, hogy ki írt alá a bank részéről.

Egyebekben is ravasz volt a jogi képviselő. Nem kérte a semmisség jogkövetkezményeinek érvényesítését. Így nem is mondott erről semmit a bíróság. A trükknek két előnye van az ő számára. Az egyik, hogy sokkal kisebb lenne az ítélet marketinghatása, ha az is benne lenne, hogy a kölcsönbe kapott svájci frankot a jelenlegni napi árfolyamon számítva, a törvényes késedelmi kamattal egyösszegben kell visszafizetni. Másrészt borítékolható a következő per, hiszen a felek nem fognak megegyezésre jutni a jogkövetkezményeket illetően. Dupla honor - egy ügyért.

Dr.Attika # 2013.02.28. 08:47

Viszont annyiban "mérföldkő", hogy végre vizsgálják a pénzintézetek képviseleti meghatalmazásait a kölcsön ügyletek megkötésére vonatkozóan is.
A "Dicsőséges 133 nap" kezdetének évfordulóján várok ítéletet e témakörben. A felperes cégjegyzéke szerint 3 vezető tisztségviselő együttes aláírása szükséges a jognyilatkozat érvényességéhez.Jelen esetben csak kettő írta alá. Bemutattam a cégjegyzék kivonatot és a bírói is akceptálta a dolgot és felhívta a felperest az e témában kapcsolatos nyilatkozat megtételére,kereset elutasítása terhe mellett.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.28. 08:32

Töltsétek már föl azt a többszáz íteletet is, ahol buktatok. Vagy az nem számít?

Ycal # 2013.02.28. 07:49

Egy tegnapi AXA bukás elsőfokon....

Mivel nem a THM és a költség témakör miatt lett semmis, ezért talán még KBS is elhiszi majd amit olvas.

"A Hpt 47 §. és Ptk 217 §-ába ütközés miatt semmis."

Ha valóban megálla a dolgo másodfokon is és miért ne állna, akkor az AXA-ra csúnya világ jöhet.... :-)

http://www.hitelesmagyar.com/…onhoz-semmis

Tician # 2013.02.27. 18:55

Nade azt honnan lehet tudni?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.27. 18:51

A PKKB helyi bíróság, kizárólag első fokon jár el. A megyei bíróságok (most törvényszékek) eljárnak első fokon is - de akkor a másodfok az ítélőtábla, és semmiképpen nem a PKKB.

(PKKB ítélet úgy lehet jogerős, ha nem fellebbeztek ellene, vagy ha másodfokon helyben hagyták.)

Tician # 2013.02.27. 18:31

De ha jogerős, akkor hogyan lehet fellebbezni ellen?Legalább is az van beleírva, hogy 15 napon belül lehet!

A jogerős ellen nem lehet, nem?!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.27. 18:24

I fok valamelyik megyei Bíróságon volt, onnan került a PKKB -ra
Hogyne. Parabellummal.

Tician # 2013.02.27. 18:15

Köszönöm!

Mr.Chapel # 2013.02.27. 17:55

Tician

Elküldtem

II fokú amúgy

I fok valamelyik megyei Bíróságon volt, onnan került a PKKB -ra

Tician # 2013.02.27. 17:39

Illetve ezt megtaláltam , de ez is elsőfokúnak tűnik!Még fellebbezésnek van helye,stb..

Tician # 2013.02.27. 17:22

Elküldenéd nekem a tician2@freemail.hu-ra?

Köszönöm!

Tician # 2013.02.27. 17:21

És ez autóhiteles egyébként?

Mr.Chapel # 2013.02.27. 17:13

Tician

Nekem PDF- ben már le van mentve, de hogy honnan varázsoltam le…
PASSZ:)

Lehet, hogy innen

https://www.facebook.com/…itelsikerek/

De a nagy esküt nem teszem rá, csak „vélelmezem”:)

Tician # 2013.02.27. 16:58

Köszi!

Ez utóbbit hol tudnám megtalálni, mert a bírósági határozatok gyűjteménye nem dobja ki sajnos. Esetleg tudsz adni címet ahol fenn van?

Mr.Chapel # 2013.02.27. 16:52

Tician

Bocsi lehagytam a nullát
Igen 2012 a vége és első fokú

Ellenben volt a PKKB – n is egy

7.G.300.740/2011

ez viszont másodfokú

Tician # 2013.02.27. 16:41

Illetve ezt ismerem, de ez még csak elsőfokú, nemde?Arra nem lehet hivatkozni...