Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Ycal # 2013.01.22. 17:22

wers:

Lehet, én vagyok rosszul összerakva. Ha leveszek a polcról valamit, kifizetem a pénztárnál. Nem próbálom bizonygatni, hogy a TESCO azt nekem akarta ajándékozni. Bár lehet van olyan bíró, akit meg tudnék erről győzni (vagy nem).

Isteni a példád... :-)

Ha leveszek a polcról valamit, kifizetem a pénztárnál. Nem próbálom bizonygatni, hogy a TESCO azt nekem akarta ajándékozni.

Bemegyek a Tescoba , mert Fehércsokit szeretnél enni leveszed a polcról elolvasod a fehércsoki leírását( mogyorót tartalmazhat). Hazaviszed és kiderül, hogy ez bizony nutella , akkor te vagy a hibás, mert ugye a tájékoztató megfelelő volt. Neked pedig számítanod kellett volna rá, ha megfeleően előrelátó vagy, hogy 100% mogyoró is lehet....

Ugye te sem mennél vissza reklamálni, hogy nem ezt szeretted volna?

Amennyiben mégis visszamennél reklamálni, akkor teljesen megnyugodnál, mikor azt a felvilágosítást kapod, hogy az élelmiszer biztonsági előírásoknak mindenben megfelel az általad vásárolt árucikk és az előírások kifejezetten megengedik , hogy mogyorót tartalmazzon a fehércsoki......

glória88 # 2013.01.22. 17:13

Wers:"A bankot képviseled mint ,állását féltő banki jogász? Majd unokáid számon kérik tőled ,mit tettél a jövőjükért,vagy júdáspénzért eladtad utódaid életlehetőségének jogait?
SOKAN VAGYTOK BEHÓDOLÓK?

Totom # 2013.01.22. 16:39

Illetve tudok jobbat kedves wers.

Menj el banki jogásznak, állítólag jól fizetnek, a lojalitásod, a hited a támadhatatlan szerződésekben adott, tuti felvesznek!
Nekünk meg jól jön ha a másik oldalon te leszel és képviseled a bankot.

Totom # 2013.01.22. 16:24

Wers:

Értem, hogy sokan meggondolatlanul mentek bele hitelfelvételbe, és nem csak a devizahitelek buknak be, nagyon sokan Ft hitelt nem tudnak visszafizetni.
Amikor megkapták a hitelt vállalták a feltételeket, közjegyző előtt.

Eddig bírtam, nem tovább. Mondanék én csúnyát, de nem visz rá a lélek...
A francnak jártál be az órákra, a mérhetetlen cinizmusod csiszolhatod a bulvársajtó olvasgatása közben, pont annyi haszna van, mint a megnyilvánulásaidnak, ehhez fölösleges a jogi diploma.
Szerintem hagyj fel az ügyvédkedéssel, ha valami nem megy, azt nem kell erőltetni.
Nyugodtan fizesd vissza szépen a hiteledet, sőt mi több, fizess még többet, mert megérdemled!

Többek között az ilyen viselkedés miatt sem érzek a mai napig motivációt az egyetem befejezésére, mert a végén azt hihetik rólam, hogy én is ilyen vagyok...

Egyébként a jelzálogjog törlése a semmisséget kimondó J O G E R Ő S ítéletet követően nem automatikus, azonban a banknak semmilyen hivatkozási alapja nincsen amivel ezt megakadályozhatja, hiszen nincs jogalapja a jelzálogjog fenntartására. Ez egyébként a jogerős ítéletet kiharcoló szakember jogász véleményével összecseng.

glória88 # 2013.01.22. 15:28

Mr.Chapel! Sajnálattal közöljük önnel,hogy az Ön által
üzemeltetett nyergesvontatót független EURÓPAI UNIÓS szakértővel megvizsgáltattuk. Megállapítás nyert,hogy ÖN olyan műszaki átalakításokat végzett a gépjármű nyereségesebb fogyasztása érdekében,amellyel megakadályozta felmerülő műszaki probléma esetén a vészfék bekapcsolását Így ezzel mindent megtett,annak érdekében ,hogy a kártérítést Ön viselje.Továbbá felhívjuk szíves figyelmét,hogy kerékvetőket mellőzze a továbbiakban,amennyiben nyergesvontatóval kíván MAGYARORSZÁG útjain közlekedni.

glória88 # 2013.01.22. 15:09

Wers ! Bele kell nyugodnod,ha 3Ft-ot hibáztak kollektíven a bankok ,akkor 3Ft-ért bukták a mutatványukat.Így jártak ! Szerintem az a szánalmas aki a bankokat sajnálja.

Mr.Chapel # 2013.01.22. 14:53

Glória!

Ez bizony így van....egy esetben tudom magam kimenteni, ha bebizonyítja egy igazságügyi szakértő, hogy a teherautót műszaki hibás volt!!

Ebben az esetben a vizsgáztató, a kocsit karbantartó cégen kell leverni a vagyoni és nem vagyoni kárt!!!

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

glória88 # 2013.01.22. 14:42

Mr.Chapel! Amennyiben az általad vezetett nyerges vontató a te hibából lecsúszik az útról és elsodor egy lakóházat ,amelyben egy családfő életét veszti.Bizony felelős Te vagy érte .Az anyagi kárt is meg kell fizetned azontúl , kiskorú árva gyermekeinek tanitatását,valamint ,azt az értéket amellyel a károsult vagyona gyarapodott volna,ha a károkozás nem következik be.

wers # 2013.01.22. 14:31

Értem, hogy sokan meggondolatlanul mentek bele hitelfelvételbe, és nem csak a devizahitelek buknak be, nagyon sokan Ft hitelt nem tudnak visszafizetni.
Amikor megkapták a hitelt vállalták a feltételeket, közjegyző előtt.

glória88 # 2013.01.22. 14:22

Wers ez nem egy TESCÓ.Nem egy könyvet vettek itt tragédiák történtek.Családok mentek tönkre életek,tragédiák.Akiknek már Szavuk sincs ,mert jogvesztettek lettek,feladták.Senki nem áll ki mellettük.Hát azt hiszed hogy nem látják ezeket a határainkon túl élők? Bizony látják és ki is használják,mert tudják ,hogy itt az embereknek fogalmuk sincs milyen jogaik vannak.

wers # 2013.01.22. 14:08

A legjobb példája : a te hozzá állásod a dolgok hoz
Lehet, én vagyok rosszul összerakva. Ha leveszek a polcról valamit, kifizetem a pénztárnál. Nem próbálom bizonygatni, hogy a TESCO azt nekem akarta ajándékozni. Bár lehet van olyan bíró, akit meg tudnék erről győzni (vagy nem).

glória88 # 2013.01.22. 13:53

Wers nagyon jól látod ez valóban nem hitel volt ,ez bankok egy olyan pénzügyi tranzakciója volt amit még soha,sehol a világon realizálni nem tudtak csak itt,mert tisztába vannak azzal hogy a történelem során a magyar mindig behódolt töröknek, tatárnak .....A legjobb példája : a te hozzá állásod a dolgok hoz.

Mr.Chapel # 2013.01.22. 13:41

Ycal

Szerintem is így LOGIKUS..
Egy semmis szerződés nem vált ki joghatást…

A jelzálog bejegyzés egy „kapcsolt áru” a kölcsönügylethez, ergó ha bukik, rántja magával a többit is ( opciós sz, kedvezményezeti jog., stb,)

Ez olyan, mint amikor egy nyerges vontató lecsúszik az útról, akkor a pótkocsi folytatja majd tovább az utat.:)…
...kicsit vicces, nonszensz lenne..)

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

Ycal # 2013.01.22. 12:17

Legjobb tudomásom szerint, ha a szerződésről kimondják, hogy semmis, akkor a jelzálogszerződési is osztja az eredeti szerződés jogi sorsát.....

de majd megcáfolnak, ha nem így van......

A földhivatal is törölni fogja a bejegyzést, ha a bíróség kimondja a szerződés semmisségét, de előtte nem.....

wers # 2013.01.22. 11:25

persze, a földhivatalok máris automatikusan törlik az összes devizahiteles jelzálog bejegyzéseit, a bankok meg már fogalmazzák az ajándékozói szerződéseket, mert ugye az nem hitel volt, hanem ajándék, és visszautalják az összes kamatot és kezelési költséget.

Egyébként ne álmodj, ha ébren vagy :)

glória88 # 2013.01.22. 11:03

Semmis szerződés esetén minden jelzálog bejegyzés is semmis ???

Ycal # 2013.01.22. 06:53

Chapel:

Ne a törlesztéskori, hanem a folyósításkori számlakivonat a lényeges.....

Totom # 2013.01.22. 00:01

Ycal

Nincs mit nagyon tisztázni, te is nagyon jól tudod. Semmis szerződés olyan, mintha a felek meg sem kötötték volna.

Ha a bank az eredeti állapot helyreállításakor tőlem devizát szeretne látni, akkor nyilván van róla dokumentumja, amiben nekem devizát ad.

Miután ilyen dokumentum sosem létezett, ezért én maradnék az eredeti álláspontomnál, hogy HUF-ot kaptam, és miután a semmis szerződés írja le, hogy a bank ezt devizában tartotta nyilván, ez innentől pont nem érdekel. Ahogyan korábban írtam, felőlem búzában is nyilván tarthatja, az nem az én dolgom.

Mellesleg vicces, de pont az a számlakivonatom nincs meg amiben az utalást kaptam, biztos valamilyen logika mentén máshova raktam és nem a többi kivonat közé. Majd megkeresem ha szükség lesz rá, vagy jó pénzért kikérek egyet.

tamsy # 2013.01.21. 20:52

Ycal:

"Nem írtad félreérthetően....ismerem ezt a fajta szerződést:-)
Ezért mondtam, hogy attól, hogy a deviza alapúságot úgy próbálta jelezni a bank, hogy egy x van a CHF mellett , ettől nem lesz semmis a szerződés....
Elsőfokon egy ilyen szerződésről azt mondták ki, hogy ez egy forint szerződés......"
Ilyen határozatot meg lehet valahol tekinteni esetleg...
Ha kimondják, hogy forint szerződés,akkor mire lehet számítani??

Mr.Chapel # 2013.01.21. 20:38

Még jó hogy feldobta valaki ezt a számlakivonatos témát, mert most néztem csak meg igazán tüzetesen

Két felé van bontva

Van A SZÁMLAKIVONAT

Ahol a Hiteltörlesztés rablikában a Deviza összeg oszlopban CHF havi törlesztő összege szerepel majd a következő árfolyam oszlopban az esedékesség napjára beírt aznapi HUF/CHF árfolyam
A harmadik oszlopban pedig a Bankközi ( GIRO) jóváírás oszlopban a jóváírt összeg HUF

Majd következik, a…

Melléklet :Részletező kimutatás
Számlatípus:Devizahitel moratórium
PénznemCHF

Itt csak CHF-ek vannak havi lebontásban az esedékességi nap dátumával. ( Jóváírás/terhelés) az első évinél a Hitelösszeg is CHF-ben van megadva!!

Minek a melléklet, amikor a főkivonaton ott van a CHF mint hiteltörlesztés

De legfőképpen mit takar a Devizahitel moratórium kifejezés….

Vannak itt könyvelők is, vagy valaki, aki tudja….

Ycal # 2013.01.21. 15:21

Totom:

Akkor csak érdemes letisztázni , hogy mit is kell visszaállítani.

Mint mérnök biztos tudod,hogy azt szokták mondani:

"A feszültség alatt lévő vezeték , ugyanúgy néz ki, mint amely nincs feszültség alatt, csak más a fogása....."

Totom # 2013.01.21. 15:08

Én is forintot kaptam, a szerződés tárgya is ez. Továbbra is tartom, hogy deviza semmiképp sem lehet az eredeti állapot a bank szemszögéből.

Ycal # 2013.01.21. 14:02

"miért is van ennek jelentősége az eredeti állapot helyreállítása okán?"

Jó lenne azért tisztázni, hogy mi is volt az eredeti állapot, mielőtt visszaállítjuk nem gondoljátok?

Eredeti állapot helyreállításnál:

Wers állítása szerint szerint devizát kapott, így ő gondolom, azt is szeretné visszafizetni...

Én úgy gondolom, hogy ténylegesen forintot kaptam, így én ezt szeretném visszafizetni.....

wers # 2013.01.21. 11:49

Szerintem is mindegy.

Totom # 2013.01.21. 11:46

Nálam a jogcím, egy CHF összeg szerepel, és egy árfolyam a leírásban. Gyanítom másnál is.

Majd megnézem én is mi szerepel az enyémen, de őszintén szólva miért is van ennek jelentősége az eredeti állapot helyreállítása okán? Még mindig nem értem...