"Ezt véglegesen csak kormányzati szinten lehetne, de a kormány, a fogyasztóvédelem, ügyészség stb. tették idáig amit tettek – a nagy semmit."...
Blikk-duma. Na, jó, tudom, ez annál komolyabb. Akkor 168 óra.
"Marad az egyéni út. Ügyvédek nem nagyon vállalnak deviza hiteles ügyet, aki vállal, sajnos olyan díjazásért, amit egy anyagilag lenullázott hiteles nem nagyon tud finanszírozni, főleg abban a tudatban, hogy az ügy kimenetele kétes, mert ha igazad is van, a bírók nem mernek a hiteles javára ítéletet hozni."...
Ja. Talán mert nincs is mindig igazuk. Vagy éppen mert a keresetet olyan ősmarha ügyvéd írta, aki olyan ősbirkákat kopaszt meg (igaza is van), akik elhiszik, hogy a szerződés csak addig kötelezi mindkét felet, amíg az egyik meg nem unja, a többi csak lárifári...
"Ha találnál is ügyvédet, vigyázni kell, mert nem tudhatod, hogy nem-e összejátszik a bankkal. Sajnos ilyenről is hallottam."...
Nem játszik-e össze a bankkal..., de mindegy. Én még nem hallottam ilyenről, érdekes. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy ha sikerült is valakinek egy menőnek vélt alperesi pozícióból buknia a költségeket is, az másnap már az ügyvédje kapcsolati rendszerét kezdte (volna) vizsgálgatni, mert biztos a bank embere.
Már meg ne haragudj, de tegyük már fel, hogy a hiteleződ közölné veled, hogy bajban van, ezért némi veszteséget leszel kénytelen lenyelni, ugyan járulj már hozzá, hogy módosíthassátok a szerződést ,- természetesen a te hátrányodra. Nem mennél bele, mi?
(...)
Rettenetesen öntudatos konzumidiótává vált itt mindenki.