Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.01. 11:28

Az akadémiai helyesírási szabályzatot is idegenszívű férgek csinálják.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.01. 11:26

Egyetértek.

gabornagy22 # 2013.12.01. 11:23

Hát ha Ön a Magyar Népet egy újságnak tartja akkor nincs is miről beszélnünk! Ez alapján érthető hogy miért tart itt az Ország ahol tart! Mert tele van ilyen "Hazafiakkal" ! :((

rourke12 # 2013.12.01. 06:36

A nagy vitában ne keverjétek össze a hitel és a kölcsön fogalmát! A hitel egy rendelkezésre állás lehetőségét jelenti, a kölcsön pedig valami létező konkrét dolog ideiglenes átruházását bizonyos ellenszolgáltatás, biztosíték fejében.
A jövőben ez fontos lehet.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.30. 20:00

Pedig az a Magyar Nép leginkább egy újság lehet. Ahogyan a Magyar Férfi is.

gabornagy22 # 2013.11.30. 19:24

Egyik sem csupán egy Magyar Férfi akinek elege van a mostani helyzetből! és tenni is szándékozik.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.30. 12:47

Újságíró vagy, esetleg hirdetésszervező?

gabornagy22 # 2013.11.30. 12:18

Nem dolgozom senkinek sem, csak is a Magyar Nép érdekeit tartom szem előtt!

Sherlock # 2013.11.29. 21:35

Mindenféleképpen, csak előbb kiderítem, hogy nem pont nekik dolgozol-e.

gabornagy22 # 2013.11.29. 21:03

Természetesen tisztában vagyok vele! :)

gabornagy22@hotmail.com-ra írj! :)

Sherlock # 2013.11.29. 15:38

Én azért írtam így, hogy ne találjanak meg, a keresőjükkel folyamatosan figyelik a világhálót.

gabornagy22 # 2013.11.29. 15:00

Mint ahogyan te is félreírtad az árnyékkormányt így én is a nevét!
hogy honnan az maradjon az én titkom!

200% akkor már értem miért lesz ez akkora feladat! :)

Sherlock # 2013.11.29. 11:35

A rendelet:

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság véleménye

Továbbá eszembe jutott hogy hiába töröm én itt magamat, az ügyvédek 80-90 %-a a Pénzintézetek alkalmazottja ként dolgozik!

Van az 200% is, mert mind abban érdekeltek hogy ez a rendszer fennmaradjon; ezért is tud átkarolni mindent az Árnéykkormány.

Karen Hudes soha nem volt fő jogtanácsos (egyrészt mert nincs is ilyen), csak dolgozott az IBRD-nek. Honnan ismered a barátodat? (csak ha már a nevét sem tudod)

gabornagy22 # 2013.11.29. 11:18

A UCC-ről szóló rendelet itt:

http://eur-lex.europa.eu/…exUriServ.do?…

A New York-i cégjegyzék pedig itt:

http://www.sec.gov/…browse-edgar?…

Érdekes az e hónap belli dokumentum melyben 2 millió dollárt utalt a Magyar Állam regisztrációs díjként New Yorkba!

Továbbá eszembe jutott hogy hiába töröm én itt magamat, az ügyvédek 80-90 %-a a Pénzintézetek alkalmazottja ként dolgozik!

Úgysem fogják beismerni amiről beszélek!

Ezek a dolgok amiről beszélek Világszinten működnek és barátom Karen Hudson aki a Világbank fő Jogtanácsosa volt szintén megerősített ebben

Ycal # 2013.11.28. 22:27

Sziasztok,

Meg is jött a PJE amiről tegnap olvasni lehetett:

http://www.lb.hu/…je-hatarozat

Ahogy a legfőbb ügyész észrevételeiben helyesen rámutatott a viszontkereset önálló kereset, amely előterjesztésének lényegi vonása az, hogy elbírálása a felperesi követeléssel együtt történik meg.

Az alperestől azonban nem várható el olyan viszontkereset előterjesztése, amely a perbeli védekezését lerontaná, illetve az érvénytelenség tényleges megállapítása előtt a jogkövetkezmények levonása iránti viszontkeresete idő előtti lenne [lásd 2/2010. (VI.28.) PK vélemény 7. pont]. Így tehát ha az alperes az érvénytelenség fennállását nem ismeri el, a jogkövetkezmények levonása iránt viszontkeresetet – arra az esetre, ha a bíróság a felperes keresetének helyt adna - nem nyújthat be, mert feltételhez kötött viszontkereset előterjesztésének nincs helye.

Vajon a szerződés érvénytelenségét elég lesz elismerni pl: 1 pont szerint, ami a banknak épp megtetszik a viszont keresethez?

gabornagy22 # 2013.11.28. 20:23

Igen az Usa-ban hatályos belső jogszabály!

Teljes mértékben igazad van!

Viszont Magyarország Cégként van regisztrálva New York Államban ,ezáltal nálunk is, és az Eu is elfogadta ,eredményesebb együttműködésre hivatkozva!

Tehát mivel az Eu-ban érvényes így nálunk is!

A másik fele meg az hogy a Bankok és Pénzintézetek, sőt a Kormányok is ezt használják a Pénzügyi ügyletek lebonyolításához!

De nem fogok én itt kiselőadást tartani!

Járjon mindenki utána mint én!
1 hónap :)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.28. 19:08

Miért, bízunk?

Sherlock # 2013.11.28. 18:45

Én nem is gondoltam, hogy ilyen összeesküvés áldozatai vagyunk; mesélj még erről. De ha ezek mindent uralnak, akkor hogy bízhatnánk az igazságszolgáltatásban?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.28. 17:41

Na, a topik egy újabb csúcspontra jutott.

gabornagy22 # 2013.11.28. 17:39

"Nincs deviza a hitelek mögött, azért biztosított az MNB 2,6 milliárd eurót a bankoknak a végtörlesztéskor - ez durván 2/3 része volt a végtörlesztésnek -, hogy ne dőljön be a forint (és még így is felment 315-re az árfolyam, 293-95-ről)."

Így igaz,de azt nem érted miért történt és miért az MNB igaz?

Azt tudod e Hogy az MNB csak nevében Magyar Nemzeti Bank?

Semmi köze a Magyar Államhoz!
Az európai központi Bank alá tartozik,és csak is az EKB-nek jelent!

Attól függetlenül hogy a Magyar Miniszterelnök helyezi a Nemzeti Bank élére a vezetőt azon kívül semmi jogköre nincsen annak vezetésére!
A Magyar állam nem ellenőrzi az MNB-t ezáltal a Magyar Nép sem!
Mi adódik ebből?
A Magyarok nem ellenőrzik a saját gazdaságukat!

Az MNB által az EKB azért pumpált pénzt a deviza ügyletekbe hogy legyen némi reális fedezet a virtuális mögött!

Nyitottan járjatok az úton!

Egyébként ezek nem feltételezések,ezek nyílt és szabadon hozzáférhető információk!

gabornagy22 # 2013.11.28. 17:18

Akkor nem értettétek meg amit írtam!

Itt nem arról van szó hogy volt e a deviza kölcsönöknél deviza vagy sem hanem arról van szó hogy egyáltalán rendelkeztek e a Bankok a kölcsönzött összegek fedezetével!

Magyarán szólva volt e reálisan is fedezet a folyósított összegek hátterében vagy csak virtuálisan létrehozott pénzről beszélünk,ami kielégíti a pénzhamisítás fogalmát!

És ez független a deviza vagy forint alapú kölcsönökre!

Leírom!

Kis Józsika bemegy pénzt kölcsönkérni a banktól mondjuk 10.000 forintot!
A Bank átutal a számlájára 10.000 forintot eddig tiszta?

a 10.000 forint mögött nincsen reális fedezet, azt csak a számítógépbe ütik be virtuálisan!
Egyedül Kis Józsika kölcsönszerződése a fedezet,és az összeg akkor kerül ténylegesen is a Bank tulajdonába amikor az kiegyenlítésre került! A kamatok azok amik a Bank hasznát képezik,meg az egyéb járulékos költségek!

Ezért lett a Jelenlegi Pénzügyi Világban ennyi hiány! Mert azok az emberek akik nem tudták fizetni a hiteleiket,nem tudták a fedezet nélküli kölcsönöket,reális fedezettel kiegyenlíteni!

A jelenlegi Pénzügyi válsághelyzet egy mesterségesen létrehozott ügylet amit a Bankok a fedezet nélküli Hitelekkel és a Virtuálisan létrehozott ugyancsak fedezet nélküli Pénzekkel hozták létre!

Mindegy hogy mi áll egy szerződésben,megtámadható vagy sem,az a lényeg hogy a folyósítás pillanatában a Pénzintézet rendelkezett e a folyósított összeg reális fedezetével,és ha igen azt be tudja e bizonyítani!

És ez az ami a legfontosabb!

Mert ezt megtették kicsiben és meg tették Állami szinteken is!

Ébresztő!

El kellene végre kezdeni a tényleges alapokat vizsgálni és nem csak a felszínen tapogatózni!

A legszebb az az egészben hogy a Saját rendszerük és szabályaik ellen is vétettek!

Sherlock # 2013.11.28. 15:53

Nincs deviza a hitelek mögött, azért biztosított az MNB 2,6 milliárd eurót a bankoknak a végtörlesztéskor - ez durván 2/3 része volt a végtörlesztésnek -, hogy ne dőljön be a forint (és még így is felment 315-re az árfolyam, 293-95-ről).

Ycal # 2013.11.28. 15:24

Könyv:

Azért te sem panaszkodhatsz :-)

Hogy mi köze van a forráshoz?
Hát csak annyi, hogy forrásdrágulásra hivatkozva emeli a bank pl a kamatokat :-)

Ha valóban csak forint van a dolog mögött, ahogy te kifejted, akkor a fent említett dolog elég aggályos....mert ha a követelés nem áll arányban a szolgáltatással, akkor fel szokott merülni annak esetleges tisztességtelensége.....

A nagy kérdés az az, hogy :

Ha nincs mögötte deviza, akkor tisztességes-e árfolyamnyereséget követelni, kizárólag a szerződésben megfogalmazott kikötés miatt?

Könyv # 2013.11.28. 14:32

Szent ég, micsoda nyakatekert okoskodás!

A szerződésben benne volt, hogy devizaalapú a hitel, a visszafizetendő összeg pedig az árfolyamváltozástól függ.

Akkor mi a bánat közöd van hozzá, hogy a banknak volt-e devizája, vagy nem volt??? Neked forintban adta, és azért törlesztettél kevesebbet, jóval kevesebbet, kezdetben, mert devizaalapú volt a hitel. Amit forintban kaptál meg.

Mikor már többet kell fizetni, akkor jössz azzal, hogy volt-e a banknak devizája, vagy nem volt? Mi a bánat közöd van hozzá? Devizát kaptál kölcsön, vagy forintot? Forintot!!!
Az meg volt a banknak.

Si tacuisses, filosophus mansisses!

gabornagy22 # 2013.11.28. 14:23

Egy baj van a jelenlegi ügyekkel!
A szerződéseket vizsgálják és nem a Pénzintézetek alapjait és működési hibáit!

Ha arra kellően rávilágítasz és bebizonyítod akkor egyértelművé válik hogy minden ügylet amit lebonyolítanak az nem törvényes ezáltal semmis!

Továbbá ha ez bebizonyosodik akkor akik e rendszer működését segítették és fenntartották azok bűnsegédlet és bűnpártolás címszóval elítélendők lesznek!

Mert nem lehet az embereket a végtelenségig kihasználni és kizsákmányolni,pláne csalással és megtévesztéssel!