Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)

Mr.Chapel # 2013.03.21. 11:46

Idézet a cikkből

A kúria hibát követett el abban, hogy nem rendelt ki szakértőt ebben a témakörben. A bíróságok lehetőségeibe beletartozik, hogy a bíró által nem értelmezhető, szakmai tudását meghaladó kérdésekben szakértőt rendeljen ki,
Ki lenne hivatott egy ilyen perben szakértőként megjelenni? Talán a Bankszövetség által kioktatott szakértők? Vagy a devizahitelesek által delegált szakértők? Természetesen egyik sem. Továbbá nem alkalmas szakértőnek a PSZÁF által delegált szakértő.

Megmondom Én ki lenne pártatlan szakértő!!:)
Juszuf az ARAB pénzváltó

Bíró:Juszuf, a maga vállalkozása miképpen termel bevételt ( ami ugyebár valakinek kiadás)

Juszuf:Bejön hozzám Jürgen és levált 100 Eurót 285 Ft árfolyamon, aztán félóra múlva bejön Józsi és megveszi tőlem azt a 100 Eurót 295 Ft- on. Ezen Én és az üzlettársam Musztafa akivel nyomjuk ezt a bizniszt keretünk 100x 10 Ft ergó egy rugót!

Bíró: K„öszönöm Juszuf, akkor ez valahol valakinek költség és valahol valakinek bevétel!

ENNYI!!

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

Franciska69 # 2013.03.21. 12:23

Mr.Chapel, bocsánat, nem olvastam vissza.

Mostanában egy jó ügyvédre vadászom a bank ellen. :-/

Mr.Chapel # 2013.03.21. 16:49

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.03.21. 08:45
Nem, titeket ismerve kifejezetten praktikus. Az értetlen laikus fél, aki összevissza zagyvál a nagy löttyös igazsága biztos tudatában, nagyon fárasztó és bosszantó tud lenni a bíró számára is.
Hány ilyet láttam már!

Bizony Béla, néha ku…va unalmas és néha nehezen követhető lehet a Bírónak, mondjuk amikor Józsi bácsi 5 elemivel előadja, hogy Lajos szomszédja rendszeresen átvizel a kertjébe és emiatt kirohadt az alma fája

Ellenben egy JOGHOZ értő Bíró ismeri az alábbiakat

1/2009. (VI.24.) PK vélemény
a Polgári perrendtartás tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályainak alkalmazásával kapcsolatos egyes kérdésekről

1) A Pp. 3. §-ának (3) bekezdésében előírt tájékoztatási kötelezettség célja annak biztosítása, hogy a fél a bizonyítási indítványait a jóhiszemű és célszerű pervitel követelményeinek megfelelően előterjeszthesse.

1. A tájékoztatást a bíróságnak a fél részére az eljárás olyan szakaszában kell megadnia, amikor a bizonyítandó tények már ismertek és megállapítható, hogy a fél nincs kellőképpen tisztában bizonyítási kötelezettsége tartalmával. A tájékoztatásnak folyamatosan igazodnia kell a felek per során változó nyilatkozataihoz, követnie kell az esetleges keresetváltoztatásokat, kereset kiterjesztéseket.
  2. A bíróságnak a keresetváltoztatás, viszontkereset, beszámítási kifogás előterjesztésének lehetőségéről csak akkor kell tájékoztatást adnia, ha a jogi képviselő nélkül eljáró fél tett olyan jogilag jelentős tényre vonatkozó nyilatkozatot, amely igényként csak ily módon érvényesíthető. A tájékoztatás csak a perbe vitt jog eljárásjogi érvényesítésének módjára vonatkozhat.
  3. A bizonyítékokat a bíróságnak az érdemi határozatában kell értékelnie, annak azonban nincs akadálya, hogy amennyiben az adott tényre vonatkozóan foganatosított bizonyítást nem tartja elégségesnek - e tény közlése nélkül - a felet további bizonyítási indítvány előterjesztésére hívja fel.

Ha horizontálisan értelmezzük a fenti PK-t ki lehet bogarászni a sorok közül, hogy a Bíró AKTÍV résztvevője egy tárgyalásnak, és ha kell elősegíti, hogy a felek minden nyilatkozata elhangozhasson, sőt a CÉL az, hogy minél tényfeltáróbb legyen, ami alapján majd dönthet.

Ha Józsi Bácsi beszél, az Ő egyszerű szavait és történetét is ÉRTELMEZNIE kell Bírónak!!!
Ne feledkezzünk meg arról, hogy Józsi Bácsi Alkotmányos joga, hogy előadja a „sérelmét”

Hogy ezt milyen formában, habitusban, értelmi szinten teszi az TÖK mindegy!!!

"Az, amiben igazán hiszel, mindig megtörténik; és épp a benne való hit az, ami valóra váltja." (Frank Lloyd Wright)

Tician # 2013.03.21. 17:04

Hát én ez utóbbinak még fuvallatát sem tapasztaltam...

Lehet egy bíróságnál panasszal élni, vagy ilyesmi?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.21. 17:09

Ha horizontálisan értelmezzük a fenti PK-t
Ja, különösen a parabellumát. Persze még akkor is előfordulhat, hogy rájövünk, hogy semmiség.

Mr.Chapel # 2013.03.21. 17:19

Tician
Hát én ez utóbbinak még fuvallatát sem tapasztaltam...
Lehet egy bíróságnál panasszal élni, vagy ilyesmi?

Folyamatban van még az elsőfok??

Nyilatkozatot ez esetben – ami szerinted nem került feltárásra- még tehetsz!!

Ha lezárult már, akkor fellebbezés és MÁSODFOK!!!

Ha ott is ugyanazt a kört futjátok le egy frankó Bíróval, akkor PERÚJÍTÁS!!!

Alábbikra való hivatkozással!!

Tényhiba (tényállási hiba)

tényállás feltáratlansága esetén: eljárás megismétlése

kasszatórius : megalapozatlanság: lényeges tények figyelmen kívül hagyása

Tician # 2013.03.21. 17:56

Még elsőfokon van, de már 3szor halasztott a bíró, és a legutóbbi tárgyaláson megint azt mondta, hogy a következőre nem is kell menni, csak nyújtsuk be, hogy mit akarunk...az eddigi 3 alkalommal sem volt tárgyalás igazából, mindig csak kimondta, hogy halasztás...ennyi..szánalmas, hiányzik a szerződésből a kamat meghatározása is, meg a mértéke is, egyértelmű, hogy semmis, kamatként csak a CHF LIBOR van feltüntetve, ami ugye 0-3% között volt az elmúlt években, ezek meg beszedtek tőlem 20% kamatot...csak a szerződésbe ezt elfelejetették beleírni, nyilván azért, mert a 20%-os kamatot aláé sem írtam volna, átvertek..a bíróság meg halaszt...vicc!!

Mr.Chapel # 2013.03.21. 18:26

Ja, különösen a parabellumát. Persze még akkor is előfordulhat, hogy rájövünk, hogy semmiség.

Béla amúgy Te egy csúcs fazon vagy!!KOMOLYAN!

Lehet hogy ott lent Fehérváron csak ilyen zúg ügyvédként funkcionálsz és elviszel olykor-olykor egy-két tyúkpert, mert komolyabbakat nem vállalsz...

Van Önkritikád és ez ERÉNY!!!
Bárki bármit mond...

Tician # 2013.03.22. 09:32

Pitee ügyben van valakinek infója?A honlapon nincs új információ a felülvizsgálati kérelemmel kapcsolatosan. Van már esetleg valami időpont kitűzve?

wers # 2013.03.22. 09:38

ott lent Fehérváron
Ez szívembe mart. Ennyire nem kéne lesajnálni azt a kb. százezer embert, aki itt "lent" kényszerül élni, és nem ott "fennt"
Ne persze innen lentről nem lehet úgy átlátni bizonyos dolgokat. Még fel kell nőni a magaslatokhoz.

Mr.Chapel # 2013.03.22. 10:09

wers # 2013.03.22. 10:38
„ott lent Fehérváron ”
Ez szívembe mart. Ennyire nem kéne lesajnálni azt a kb. százezer embert, aki itt "lent" kényszerül élni, és nem ott "fennt"
Ne persze innen lentről nem lehet úgy átlátni bizonyos dolgokat. Még fel kell nőni a magaslatokhoz.

WERS
Sajnálom ha a lényegre látás Neked sem az erősséged..:(

„ott lent Fehérváron ”” megjegyzésem, nem arra vonatkozott, hogy Fehérvár egy "lesajnált" település általam, hanem arra vonatkozott, hogy KBS Fehérváron „üzi a tevékenységét”, ott praktizál, ergó a környéken vannak ügyei.
Kötve hinném, hogy Szegedi ügyei lennének…akad ott is szépszámmal jogász!!

Ha tudni akarod az igazságot -és nem csak vélelmezésekre meg emóciókon nyugvó kicsavart mondatokra alapozol - számtalan régi kedves ismerősöm lakik Fehérváron és környékén!! ( Ha Agárdot, Gárdonyt is szűkebb környéknek vesszük)

Másért meg hozzátartozóm él a Balaton környékén, azaz számtalanszor megyek át Fehérváron és Tök ari város!!

Remélem így már TISZTA A KÉP..:

wers # 2013.03.22. 10:20

én lent szón akadtam meg, beleírtad

Sherlock # 2013.03.22. 10:20

Nem értem miért kell ezen kiakadni, az már vidék, ahol nincs BKV, tehát oda "le" kell menni.

wers # 2013.03.22. 10:27

hála a magasságosnak, hogy nincs BKV. De ha elkészül egyszer a négyes metro, még magasabbra emelkedhetnek a fővárosiak.

Már megint milyen butaságot írtam, mintha a metrohoz le kellene menni, nem fel.

Mr.Chapel # 2013.03.22. 11:10

wers # 2013.03.22. 11:27
hála a magasságosnak, hogy nincs BKV. De ha elkészül egyszer a négyes metro, még magasabbra emelkedhetnek a fővárosiak.
még magasabbra emelkedhetnek…

WERS

Tudod mi emelkedhet max a 4 metró miatt???

A KÖLTSÉGEK, amikről ne beszéljünk hogy miért, mert mindenki tudja, megy a nagy MUTYI a DBR-nél

• A Talajvízszint a Metrófúrás miatt….És emiatt sok Társasházban vizesedik a pince a leendő metrómegállók környékén… Csak mélyen hallgatnak róla!!!!Közben több ezer társasház földszinti lakóinak a falai rohadnak!!

Lesz még ebből is balhé…..

wers # 2013.03.22. 11:18

tragikomédia, a legfájóbb, hogy akárhogy is vesszük a mi pénzünket is pazarolják
Rossz tervezések, de nem csak a négyes metro, ott van pl. az M6. Homokbuckába alagutakat, aztán ráhordták a földet. Majd mi megmutatjuk a világnak, könnyű a horvátoknak, meg az osztrákoknak, ők sziklába és magas hegyebe fúrták, próbálnák meg csak löszös dombocskába.

Allora Gondola # 2013.03.22. 12:14

http://old.alterbmv.hu/…ndokoltq-ara

Én leginkább BKV-DEVIZÁBAN tartanám a pénzemet.
20 év távlatában hatalmas lenne a "hozam", a mai "viszem" helyett.
CHF??? Ugyan már.
Ehhez a "devizához" képest lyukas garas.

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

wers # 2013.03.22. 12:22

ezzel csak annyi a gomdom, hogy ez az "indokolt ár" kalkulált ár.
Ez olyan, mint az értékbecslés, ki lehet hozni egy ingatlan értékét mondjuk 8 millára, de megalapozott lehet mondjuk csak 6 millió, de ha az ingatlanpiac most nem adna érte többet, mint 4 milla, akkor az lehet az értékelés végeredménye.

wers # 2013.03.22. 12:26

de egyébként érdekes a cikk, köszi

BKV-ról nem nyilatkozom, én csak annyira emlékszem, hogy húsz éve sem érte meg tömegközlekedni vidékre, ha már ketten utaztunk, és most sem.

Ycal # 2013.03.22. 13:15

Wers:

"Ennyire nem kéne lesajnálni azt a kb. százezer embert"

Ha ti (wers, Sherlock, KBS) lesajnálhattok több milliót (idegesítő, felelőtlen, dilettáns, agyatlan deviza alapú hiteles), akkor mi fáj neked tulajdonképp?

Az, hogy Chapel ennek csak a tizedét? :-)

Allora Gondola # 2013.03.22. 13:20

Hasonlóképpen látom a dolgot.
De ha nagyon spórolni akarok, előveszem a régi helyváltoztatási, "tovaterjedési eszközök" legmegbízhatóbb formáját.

Először helyzetbe, majd "hírbe hozom magam"...
Azután eleresztem a gyeplőt. Mindannyiunk részére rendelkezésre áll a legelterjedtebb és legolcsóbb "tova-terjedési mód", a jó öreg PLETYKA!!!

Két huncut ember van a világon. Egyik, aki a másét elveszi, a másik, aki a magáét hagyja.(székely mondás)

wers # 2013.03.22. 13:29

Ycal, én nem sajnáltam le senkit, főként a devizahiteleseket nem, mivel én a bandába tartozom. Az, jogilag mennyire támadható a szerződés, arról én sem itt, sem máshol soha nem vitatkoztam. Nincs hozzá alapom.

Ycal # 2013.03.22. 13:33

wers:

BKV-ról nem nyilatkozom, én csak annyira emlékszem, hogy húsz éve sem érte meg tömegközlekedni vidékre, ha már ketten utaztunk, és most sem.

Sajnos már ez sem biztos, hogy mindig igaz :-)

Eddig én is autó párti voltam, de épp most utaztam vidékre, a régen általam is szidott MÁV-val :-)

160 KM kisgyerekkel meglepően kulturált IC-n, pótjeggyel tokkal-vonóval oda-vissza 5300 HUF

Én is ahhoz szoktam, hogy drága a MÁV, persze ez még 200 HUF-os benzin korszakomból maradt :-)

Bár még nem az igazi, de jól látható a színvonal emelkedés :-)

wers # 2013.03.22. 13:38

Az én kocsimmal, ha a párom vezeti akkor kb. 4500 Ft, ha én (bár akkor lassúbb) kevesebb. És 160 km kocsival háztól házig max. 2 óra.

(én nem tudom, a kiinduló adatokból nekem miért jön ki más erednény az osztás-szorzás után)

Allora Gondola # 2013.03.22. 13:42

Mi a feltétele annak, hogy beülhessünk néhány polgári peres bírósági tárgyalásra?