Közvetitői eljárás

Vadsuhanc # 2019.03.06. 18:01

az autos azonnal elismerte a hibajat

Pontosan milyen hibáját ismerte al a gépkocsivezető?

szakvizsga2015 # 2019.05.31. 08:42

Cserbenhagyás vétségénél van lehetőség tevékeny megbánás keretében közvetítői eljárásra utalásra?

iusetrash # 2019.07.02. 08:34

Sziasztok,

anno volt egy balesetem ahol Én voltam a hibés, ez közvetítői eljárás során rendeződött hálistennek.

A kérdésem az volna, hogy közvetítői eljárás során rendeződött baleset esetében is kapok büntetőpontot?

Köszönöm.

aprilismajus # 2019.07.02. 12:50

Tisztelt Iusetrash, az ügyészség a közvetítő eljárás után megszüntette az eljárást tevékeny megbánás miatt, a 2000. évi CXXVIII. törvény a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről kimondja - 3. § (1) bekezdés -, hogy olyan szabályszegésre állapítható meg pont, amely miatt a járművezetőt a bíróság elmarasztalta, esetünkben itt erről nincs szó, tehát Ön nem kap büntetőpontot.

madzsi # 2019.11.04. 15:44

Tisztelt Tagok!

Tavaly (2018.11.04-én) sajnálatos módon elütöttem egy gyalogost. A rendőrség 2019.júniusában lezárta az eljárást, mivel 8 napon túl gyógyuló sérülést okoztam, ezért a Kecskeméti Ügyészséghez került az ügy. Sajnos maradandó sérülése maradt a vétlen félnek, így az eljárás lezárásáig bevonták a jogosítványom. Mivel mindketten nyilatkoztunk arról, hogy közös megegyezéssel szeretnénk az ügyet lezárni, ezért a rendőrség így küldte el az ügyészségnek az anyagot.

Kérdésem az volna, hogy mikor várható, hogy az elinduljon a közvetítői eljárás? Ma történt pontosan 1 éve az baleset. Az ügyvédemet folyamatosan kérdezem, hogy mikor várható, hogy az ügyészség tájékoztat valami fejleményről, ő pedig augusztus óta azt mondja, hogy jövőhéten már kapnom kell levelet. 3 hónapja várok, de nem történik semmi.

Teljesen tanácstalan vagyok...

Előre is köszönöm a segítséget!

alfateam # 2019.11.04. 16:38

Kérd meg az ügyvédedet mutassa meg a levelet amiben a közvetítést kérte.

madzsi # 2019.11.04. 17:38

A rendőrségi kihallgatáson vették jegyzőkönyvbe, hogy mindketten közös megegyezést szeretnénk. Ezt a jegyzőkönyvet küldték az ügyészségre.

Traffic # 2019.11.07. 16:37

T. madzsi!

Én elmennék személyesen információért az ügyészségre, nem várnék semmire, senkire.