foglaló meghatározása


szajbertattila # 2004.09.25. 07:18

fontos, hogy elolvassuk, amit aláírtunk, mert ha most nem adták volna vissza maguktól, akkor az esetek 99%-ban hiábavaló lett volna az erőlködés a bíróságon. Egy aláírt okiratban írtak valódiságát nagyon nehéz megdönteni...

oferi1 # 2004.09.24. 19:49

Ahogy megírtam a fentieket, jött a telefon hogy visszakapjuk a foglalót. Kis csoda, nagy öröm. + Tapasztalat nem elhanyagolható. (Azért Isten szeret. :) )

oferi1 # 2004.09.24. 18:36

Autót szerettem volna vásárolni a Daewoo Gyulainál, és az eladó fel is vázolta a gépkocsi felszereltségét és a hitel lehetőségeket. Kitöltött egy Autó megrendelési előszerződést amiben a kocsira vonatkozó elképzelések voltak ár felszereltség stb. A kocsi üzembehelyezési díját 69.900.- ft-ban határozta meg és megkért, hogy ezt az összeget adjuk át .
Egy átvételi elismervény aláiratott, amin a 69.900.-ft szerepelt. Én abban a tudatban írtam alá az átvételi elismervényt, hogy a gépkocsi üzembehelyezési díját adom át. Sajnos nem olvastam el figyelmesen az átvételit mert mint utólag kiderült rá volt írva hogy foglalóként vették át az összeget.
Meg gondoltam a vásárlást de nem akrják vissza adni amit befizettünk. Úgy érezzük becsaptak, hiszen nem mondták hogy foglaló és nem jár vissza. Ráadásul semmilyen káruk nem származott az ügyletből, hisze alig 16-17 órával késöbb mentünk vissza.
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valamilyen meghatározása a foglalónak, és kell-e figyelmeztetni az üzletfelet, hogy foglalóként nem jár vissza amit be fizet.
Nem tudom hogy ez tisztességes üzleti hozzáálás-e, hogy egy négy gyerekes család
pénzét vissza tartják. Nyílván az üzletvezetőnek van lehetősége jó indulatú gesztust gyakorolni, ám úgy látszik könnyű pénz szerzés reményében el lehet bújni a foglaló jogi érvényesítése mögé.
Tud valaki megoldást, hogyan kaphatnánk vissza a pénzünket? Előre is köszi