@gulyasne
„a biztosító perre vitte az ügyet” - Ez azt jelenti, hogy biztos a dolgában. Vagy még mindig blöfföl. Most jön az, hogy te biztos vagy-e abban, hogy pereskedni akarsz. Meg kell hozzá nézni jobban azt a fizetési meghagyást. Az ugyanis, hogy a követelés alapja 'valami tartalomszolgáltatás', arra enged következtetni, hogy éppen csak átolvastad a fizetési meghagyást. Ha abból tényleg nem derül ki, mi ez, még mindig bemehetsz a biztosítóhoz, és kikérheted a szerződést, amire alapozza a biztosító a követelését. Te is lehetsz biztos a dolgodban, de az otthoni fotelból ez nem fog menni. Ha ügyvédet bízol meg vele, ő sem fog a végére járni, hanem csak ír egy himihumi, általános jellegű ellenkérelmet elegáns, egysszám első személyben fogalmazva, aztán kéri a hetvenezrét azzal, hogy ő mindent megtett.
Járj a végére, és ha úgy látod, hogy tényleg aláírtál valamit, amit nem kellett volna, akkor egyezz meg a biztosítóval. Ha viszont, azt látod, hogy a biztosító nem fogja tudni bizonyítani az igazát, hanem csak blöfföl a keresetével is, akkor bízz meg egy ügyvédet, átadva neki azt, amit már beszereztél. Persze, mindenből tarts meg egy példányt magadnak arra az esetre, ha nem csinálna semmit, és az iratokat sem akarná visszaadni.
Biztosító követelése
Gerbera317 igen tartalom szoláltatàs Ilyet én nem kértem , az alkusz , aki intézte, azt mondja, hogy Ő ilyet be sem tud jelölni( évek óta Ő intézi még soha mem volt probléma) nekem csak az nem világos, hogy amikor felmondta a biztosítást nem jelezte neki a rendszer hogy nem járt le a szerződés. Az ász is tartalmazza hogy fel lehet mondani és a tartamszogáltatást kel megfizetni .a biztosító nem csak a tartamszolgáltatást akarja hanem egy év teljes biztosítási díjat
@gulyasne
Kissé furcsállom, hogy nem akadsz fenn azon, hogy mi az, hogy 'tartalomszogáltatás'. Mert ez egy kb. olyan szó, mint a 'fingreszelés': amit mindenki ért, de senki nem tudja a pontos definícióját, tehát senki nem tudja meghatározni magát a fogalmat.
Egyébként, te is nagymestere vagy a mellébeszélésnek, mert a tartalomszolgáltatásból eredő tartozáson rugózol, miközben a követelt éves biztosítási díj fölött simán elsiklasz, holott esélyes, hogy utóbbi a vaskosabb összeg. Nem véletlen, hogy KBS diszkréten csak annyit tanácsolt, hogy fogadj fel ügyvédet, és azt már nem tette hozzá, hogy azért, mert az tud olvasni.
„mi az, hogy 'tartalomszogáltatás'”
Tartam lesz az. A biztosított meghatározott kedvezmény érdekében vállalja, hogy a szerződést egy meghatározott időtartamig nem szünteti meg. Bár ilyenkor a kedvezmény összegét szokták követelni; nem egy plusz éves díjat.
OK, most beégtem, mert én vagyok, aki nem tud olvasni. Mentségemre legyen, hogy telefonon nézve így sikerült elolvasnom. Habár, másodszorra már a kérdező is tartalomszolgáltatásról ír.
Ez új megvilágításba helyezi a követelést, mert a tartamszolgáltatás valóban olyan, amilyennek KBS leírja. Akkor viszont az alkusz nem volt a helyzet magaslatán, amikor megkötötte, illetve amikor felmondta a biztosítást. Így könnyen meglehet, hogy a biztosító nem blöfföl, hanem tényleg biztos a dolgában.
Kovács Béla Sándor bocs az elírásért. Igen tartam szolgáltatás, amit sajnos az alkusz benézett. Felhívtam ma még mégegyszer a biztosítót hogy az alkusznak ezt kellett látni megszüntetéskor? A válasz igen! Az alkusz most elismerte, hogy hibázott ès kifizeti a felmerült költségeket! De az még mindig ott motoszkál a fejemben, hogy a biztosítónak 30 napon belül nem kellett volna megtenni a jogi lèpést, miért csak július végén adta át fmh/ra
Gerbers317 bocs! Sajnos elég zaklatott vagyok a történtek miatt, de mentségemre szóljon, hogy 70 év felett lehet hogy fáradtabb, ès érzékenyebb az ember. Én becsülettel mindig időben fizettem díjat és ha tudom, hogy van ilyen szolgáltatàsom akkor nem mondom fel fordulóval a biztosítást. De azert hadd jegyezzem meg hogy a biztosítónak nem erénye az egyenesség. Még egy szösszenet most derült ki, hogy a myGenerali felületre küldtek egy darab felszólítást,, amit én nem tudok megnyitni. A lányom e-mail cime szerepel a szerződésen, de Ő nem kapott.
Hát akkor te hogy látod a mygenerali felületet ha nem a te email cimed van megadva?
Majordomus sehogy
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02