Sziasztok! Van egy albérleti problémám amiben egy pár jó tanács nagyon hasznos lenne. 3 hónapja vettem ki egy lakást, 2 havi kaució kifizetéssel. Február végén viszont felmondtam, jelenleg költözés előtt állok. A tulajdonos viszont kezdem úgy érezni hogy madárnak néz, kérlek benneteket az alábbi tények figyelembe vételével adjatok tanácsot milyen jogaim vannak hogy megvédjem az érdekeim:
- az albérlet nincs bejelentve, ha jól tudom így neki mint tulajnak adóznia sem kell, bérleti szerződés készült
- 2 havi kauciót kifizettem, szóban megállapodtunk hogy ez lelakható ill. rezsiből letudható amennyiben kárt nem okoztunk
- a közös költséget ami természetesen a 3 hónap alatt emelkedett nekem kell megtérítenem, az erről szóló jogszabályt nem ismerem
- a gázkonvektort és a konnektorokat meghibásodás után (ez kb. beköltözés után már pár héttel megtörtént) én javíttattam meg, saját költségre
- de! kezdődik az ujjal mutogatás, hogy miattam kezdett el a 3 hónap bérelt alatt a falak penészedése, a függönyök koszosak lettek (ezeket szerintem valami patyolat mosodába akarja vinni) melyeket az egyik havi befizetett kaucióm terhére szeretne rendezni
- éjszakánként bejelentés nélkül betoppan mert a lakást már hírdeti
Egyszóval kezd már az őrületbe kergetni, és úgy érzem teljesen madárnak néz és mielőtt kiköltöznék velem akarja tataroztatni a házát. 3 hónap alatt bizonyára én ezt a helyet lelaktam...
Megtámadható-e részemről bármely pont (akár hogy nem jelentett be, akár a javítási és közös költségek), vagy van-e valakinek egyéb ötlete hogyan tudom magam megvédeni és leszállítani a nyakamról ezt a vérszívót? Köszönöm.