Képmással való visszaélés

Szomorú örökös # 2018.05.18. 18:16

KBS

Nos, akkor egészen konkrétan készített kedves „törölt felhasználónk” egy fotót, amely engem ábrázol, rajta a melóhoz használt telefonszámom - nyilván csak ezt találta meg, mert a másik titkos - és az a szöveg, hogy „meleg barátot keresek”. És hát azzal fenyegetőzött privát FB üzenetben, hogy kiteszi a netre. Ha ezt megteszi, szerintem simán feljelentem, az a minimum. Egyébként nem véletlenül ezt a topikot választottam a sztorihoz.

lajcsó # 2018.05.18. 06:06

"Férfi vagyok, egy nőtől van egy fiúgyermekem."
Ez a természet rendje szerint fordítva szokott történni. Bár lehet, hogy Kanadában már ezt az "apróságot" is sikerült kiküszöbölni.

"sérti a normális embert, ha buzizzák."
Ezzel egyetértek.

ius latratus # 2018.05.18. 05:32

Az az ítélet bicskanyitogató.

Off

Férfi vagyok, egy nőtől van egy fiúgyermekem. Kanadában ez három (!) ok a keresztre feszítésre, Magyarországon még nem. Maradjon is ez így, s igenis, sérti a normális embert, ha buzizzák.
Az az ítélet szemen köpés.

On

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.18. 05:01

Lehet. Abból hogy következik sérelmi díj?

Szomorú örökös # 2018.05.17. 21:17

KBS

Azért itt komolyan sérül az adatvédelmi törvény is...

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.17. 20:45

Legfeljebb sérelmi díjat. De van róla ítélet, hogy nem sért személyiségi jogot, ha valakiről azt híresztelik, hogy buzi.

Szomorú örökös # 2018.05.17. 20:05

ObudaFan

Emiatt azért nem fog börtönbe jutni.

Viszont ami kártérítést ki kell utána csengetnie, azért fog imádkozni, hogy inkább a börtönbe ment volna. :-O

ObudaFan # 2018.05.17. 19:59

Emiatt azért nem fog börtönbe jutni.

Szomorú örökös # 2018.05.17. 19:40

Kedves frissen törölt felhasználónk, DickTracy eléggé meredek dologra készült, amit privátban meg is osztott velem privát beszélgetésben a FB-on. Azzal fenyeget, hogy a nevemmel és a telefonszámommal ellátott fényképet oszt meg az interneten, hogy másokat az én nemi identitásommal teljesen ellenkező dologgal kapcsolatban „tájékoztasson”. Úgy gondolom, hogy ezzel ő egy igen komoly bűncselekmény elkövetőjévé válik. A FB beszélgetést rögzítettem, majd jelentettem a FB felé. Kérdés, hogy mit lehet még tenni, ha ő ezt meg is lépi? Egyrészt nagyon gyorsan feljelentést fogok ellene tenni, amennyiben ez bekövetkezik, az már egyszer biztos. Gondolom az a célja, hogy kárt okozzon ezzel nekem, csak egy a baj, hogy ezzel leginkább magának fog, mert hogy az általa a képen szereplő nemi identitást ő fogja átélni bent a dutyiban, márpedig nem fog tudni elbújni, szerintem tuti elkapják érte.

Valakinek még ötlete esetleg?

ObudaFan # 2013.11.18. 09:23

Milyen képet miért és hol akarsz nyilvánosságra hozni?
Egyébként ha felismerhetetlenné teszed, az onnantól véleményem szerint nem képmás, de ettől még nem biztos, hogy jogszerű, amit teszel.

T.B. # 2013.11.15. 17:58

Visszaélek-e valakinek a képmásával, ha a fényképen szereplő személy a fénykép nyilvánosságra hozásához nem járult hozzá és hozzájárulás alóli mentesülés nincs, de felismerhetetlenné teszem?
És mit jelent felismerhetetlenné tenni, elegendő-e ha pl. kitakarom az arcát?

(Van már egy hasonló téma, de egyrészt 2010-es, másrészt rossz kategóriában - adózás, illeték és pénzügyek - található, ezért hoztam létre újat.)