Ajánlott levél bíróságtól

monalisa1 # 2014.04.06. 16:05

Javasolt a levelet átvenni és annak tartalma szerint eljárni.

vinnie # 2014.04.06. 12:54

A fizikai és szellemi állapota is olyan sajnos, hogy hivatalos és egyéb más ügyekkel sem tud foglalkozni, ilyeneket jelenleg is én (fia) intézek helyette. Nem tudom, hogy mi lehet a levélben, de ha valóban olyan, ami miatt hivatalos választ várnak tőle, vagy bíróságra kell mennie, akkor arra heteken belül valószínűleg nem tud válaszolni és félő, hogy jogi képviselőt sem tud megbízni. Ha az ügy olyan, amiről nekem sincs tudomásom, akkor én sem fogom tudni őt képviselni. Ebben a helyzetben kell nekem eldöntenem, hogy átvegyek-e helyette egy olyan levelet, ami nem nekem szól, ha meghatalmazásom nem lenne már korábbról, akkor nem is tudnám átvenni és valószínűleg elindít egy olyan határidőt, amit ő nem fog tudni betartani.

monalisa1 # 2014.04.06. 11:21

Attól hogy a levél címzettje fekvőbeteg a per tárgyalható: meghatalmazást kell adnia a lánya részére, hogy a bíróságon helyette és nevében eljárhasson. (A levél tartalmának ismerete alapján pár sorban érdemben bizonyára tud válaszolni, a többit meg majd szóban a lánya.) Orvos igazolás csatolandó.

porcmistrec # 2014.04.06. 08:31

Ha fekvőbeteg, a bíróságnak kell küldeni igazolást erről. 2 eset van:
ha a bíró időben megkapja, halasztja a tárgyalást, ha nem időben kapja meg, nem tudja halasztani, mert nem lesz rá ideje, mindenkit levélben kiértesíteni. Attól függ mit akartok, olyan időzítéssel küldjétek a jelzést a bírónak.

Dr.Attika # 2014.04.05. 17:19

V. kerületi bíróságtól nem jöhetett levél, mert ilyen nem létezik. Valószínűleg a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól jött a levél. Egyébként az előttem szólónak van igaza. Át kell venni a levelet és annak tartalma szerint intézkedni.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.05. 17:07

Így is, úgy is kézbesítettnek fogják tekinteni, de ha nem veszed át, nem fogod tudni, hogy mi a teendőd.

vinnie # 2014.04.05. 17:04

Tisztelt Fórum! Arról érdeklődnék, hogy édesanyám nevére jött egy ajánlott levél V. ker. Bíróság feladótól, sejtelmem sincs, hogy milyen ügyben. Ő jelenleg kórházban fekszik és minimum néhány hétig még nem fog tudni onnan kijönni. Van meghatalmazásom arra, hogy az ajánlott leveleit átvegyem, de nem tudom hogy ebben van-e olyan kockázat, hogy a bíróság abban az esetben úgy veszi, hogy a benne lévő információk, felszólítások rajtam keresztül a tudomására jutottak és reagálnia kell rá adott határidőn belül, amit valószínűleg állapotából adódóan nem fog tudni megtenni. Mi történhet legrosszabb esetben akkor, ha nem veszem át és akkor, ha átveszem a levelet? Köszönöm!