válással kapcs vagyonmegosztás

ildikó31 # 2005.02.03. 07:00

Kedves mammuska!

Mint írtam, minden per bírófüggő. Attól függ, hogy milyen a bíró hozzáállása.
Nos az, hogy az autó vásárlásának napján anyukád számlájáról vettétek le a pénzt, az még nem bizonyítja azt, hogy az autó vételárának a kiegyenlítésére költöttétek. ezt szerintem a férjed képviselője meg fogja lovagolni!
Természetesen akkor is el kell mondani a bíróságon, hogy ez így volt, mindent be kell vetni annak érdekében, hogy bizonyítsd, hogy ez a te különvagyonod!
mindkét félnek azt kell bizonyítani, amit állít!

ildiko31

mammuska # 2005.02.02. 21:18

Még azt szeretném kérdezni, hogy ha a férjem követeli az ingatlanbővítés felét, neki nem kell bizonyítani, hogy miből szállt be az építkezésbe? Most követeli az autó értékének a felét, ami az én nevemen van, a vételárát az édesanyám számlájáról azon a napon vettük le, abból fizettük ki ?
Köszönöm !

mammuska # 2005.01.27. 21:51

Köszönöm, megnyugtatott!

ildikó31 # 2005.01.26. 08:02

Kedves mammuska!

1. Házasság alatt az én általam örökölt ingatlanhoz:
teljes egészében a te különvagyonod, a férjed nem tarthat rá igényt.

2. Hozzáépítettünk egy 60 nm-es részt:
ha tudod hitelt érdemlően igazolni, hogy a ráfordított pénzt a szüleid adták, akkor ebből a részből is kizárható a férjed. Ugyszintén a szüleid számára épített ház esetében. Bár azért meg kell, hogy mondjam a bíróságnak hitelt érdemlő bizonyítékok kellenek. Az ítélkezés elég bírófüggő is!

3. a férjed 2,7 milliós végkielégítése, 4 millió forint biztosítás:
szerintem ez közös vagyon, fele-fele arányban osztani kell.

Mint írtam eléggé bírófüggő az ítélkezés, de szerintem ezeket az igényeket érvényesíteni lehetne a bíróságon.

ildiko31

mammuska # 2005.01.22. 22:33

Elnézést kérek, most vettem észre, hogy rossz helyre tettem fel a kérdést! Írjam át?

mammuska # 2005.01.22. 14:00

Én azt szeretném megkérdezni, hogy mivel válunk a férjemtől 10 évi házasság után, milyen elbírálás alá tartoznak az alábbi ingatlan ügyek. Házasság alatt az én általam örökölt ingatlanhoz hozzáépítettünk egy 60 nm-es rész, sajnos az építési engedély a toldalékra közös néven kértük, és kaptu. Az építéshez szükséges pénzt szüleimtől kaptam, ezt banki kivonattal bizonyítani tudom.
Szintén a házasság alatt építettünk egy házat a szüleim részére, de az én nevemre, ennek a költségeit is a szüleimtől kaptam, ezeket is tudom banki kivonattal bizonyítani.A férjem elvitt a saját számláján 2.7 mill Ft-ot amit végkielégítésként kapott, 4 mill. Ft-ot, amit a régi munkahelye /amit felszámoltak/ részére biztosításként gyüjtött, és a biztosító azt kifizette.
Különben ő egy fillért sem hozott a házasságba, és nem tudja bizonyítani, hogy miből szállt volna be az építkezésekbe. Mindent a szüleimtől kaptam.