azt hiszem csöbe húztak

Aballister # 2005.02.17. 09:59

Üdv!

A kötbér abban az esetben jár a jogosultnak, ha a szolgáltatást a kötelezett neki felróhaó okból nem teljesítette. Namármost ti telefonáltatok, kerestétek őket - ők elzárkóztak, ez nekem azt súgja, hogy ti nem tanusítottatok felróhaó magatartást.

Ezen az alapon szerintem nincs kötbérigény.

Ab.
:->

v-wave # 2005.02.05. 23:52

Kedves Merci!
Az alapjan, amit leirtal, szerintem a kovetkezo a helyzet:

Ha tenyleg atvertek (megtevesztettek), akkor a szerzodes ervenytelenseg miatt megtamadhato, amit minel elobb kell kozolni irasban a masik fellel. (Egy ilyen level tulajdonkeppen azt tartalmazza, hogy mivel megtevesztettek, ezert ervenytelennek tekintitek a szerzodest.)
Ha ez a level eredmenytelen lenne (azt valaszolnak, hogy szerintuk ervenyes), akkor keslekedes nelkul a birosaghoz kell fordulni. (A megtamadasra nyitva allo hatarido egyebkent a megtevesztes felismeresetol szamitott 1 ev, de nem erdemes keslekedni vele.)

Ha az 1 eves hataridobol kicsusznatok, es a masik fel a kotbert kovetelne toletek, akkor kifogaskent barmikor hivatkozhattok arra, hogy megtevesztes miatt ervenytelen volt a szerzodes, igy az annak reszet kepezo kotber is.

A legelso lepes mindenesetre az kene legyen, hogy irasban (tertivevenyes levellel) jelzitek a masik felnek, hogy gaz van a szerzodessel, es az ervenytelen megtevesztes miatt.
Udv:
v-wave

xlzbo # 2005.02.05. 22:48

Üdv Mindenkinek!

Elöre is bocsi a rövid ö,ü betüért, valamiért nem tudok hosszút írni a neten.
A problémám a következö lenne, amit csak dióhéjban írnék le, természetesen e-mailben elküldöm az egész sztorit, annak akit érdekel bövebben. A tömör lényeg, hogy a Tesómmal aláírtunk egy szerzödést, amelyben vállaltuk, hogy megjelenünk egy felvételen. A szerzödés nem tartalmaz sem idöpontot, sem helyszínt, se semmi konkrétat.Közben úgy tünik átvertek minket, vagyis valószínü nem az lesz a felvétel témája, amit nekünk mondtak. Miután elkezdtünk utánaérdeklödni az érintetteknél, leráztak, továbbá a szerzödésböl is "elfelejtettek" egy példányt nekünk is adni.Az egyetlen idegesítö pont az irományban a kötbér. De vajon milyen esetben verhetik ránk, ha azóta mégcsak vissza sem hívtak? Egyáltalán érvényes-e a szerzödés? Mit tehetünk velük szemben, hogyan védhetjük saját érdekeinket, most hogy rájöttünk, hogy valószínüleg komolytalan ügynökökröl van szó? Tudom, hogy írtó naivak voltunk(címeres ökrök), de nem feltételeztük a csöbe húzás apró szikráját sem.

A válaszokat elöre is köszönöm!

Merci