Szolgáltatási szerződés


siza # 2006.03.28. 16:08

Szia Mindenkinek!
Kérdésem hasonló villáré-hoz.
Van egy multi szolgáltató, akinek a fogyasztók
havonta rész-számlát fizetnek. Évvégén van egy
végszámla ami után a fogyasztók vagy visszakap-
nak vagy ráfizetnek. Ez így megy éveken át.
Akkor nem értem,h milyen jogon követelnek valakin 2006-ban 2003-as tartozást? Már rég 2003-ban az esedékes tartozás után két kikapcsolási felszólítást követően kikellett volna
zárni a fogyasztásból...! (napjainkban ha jol tudom
60 nap) Még jó,h nem követelnek kamatot!

Köszi

villár # 2005.04.20. 13:41

Sziasztok!
Az áramszolgáltató a saját hibájából keletkezett -téves számlázás miatt - díj hátralékot mennyi időre visszamenőleg követelhet tőlem, mint fogyasztótól? Mely jogszabály kötelez engen - három évre visszamenőleg - a téves tarifával számolt áramdíj utólagos megfizetésére?

Kösszi a válaszokat. Villár

Rob1 # 2005.02.21. 05:49

De. Talált.

Sasfioka # 2005.02.20. 01:11

Csak nem Dunaújváros az elkövető város? :D

SF

Rob1 # 2005.02.18. 07:22

Sziasztok!
Városunkban egy szolgáltató cég majdnem két évig közvetlenül a lakosságnak számlázta az elvégzett szennyvíztisztítás szolgáltatás díját többek között önkormányzati rendeletre hivatkozva. A szennyvíz elvezetését egy másik szolgáltató végzi. A tisztító cég szolgáltatási szerződést is kívánt kötni a lakosokkal, akik egy része aláírta a szerződést, mások nem és sokan nem is fizették a kibocsátott számlákat. A nemfizetők egy csoportjának az ügyét a szolgáltató bíróság elé vitte, ahol az az ítélet született, hogy ezen csoporttól a szolgáltató követelése nem jogszerű. Az ítélet azonban nem rendelkezik arról, hogy mi a helyzet azokkal, akik fizették a számlákat és aláírták a szerződést. Feléjük jogszerű volt-e a számlázás és ha nem, akkor visszakapják-e a befizetett összeget. Jelenleg ez a szolgáltató már nem küld számlákat, viszont egy másik szolgáltató, aki a szennyvíz elvezetését is végzi, fogja ezentúl a szennyvíz tisztításának díját is számlázni a lakosság felé.

Véleményetek szerint köthet-e külön a szennyvíz tisztítására is szerződést az a cég, aki a szennyvíz elvezetését végzi (közüzemi szolgáltatási szerződés keretében)? A cég
üzletszabályzatában a szennyvíztisztítás mint szolgáltatás tudtommal nem szerepel.
Érvényes-e a régi szolgáltatóval aláírt határozatlan idejű szennyvíztisztítási szerződés, ha azt a cég nem mondja fel írásban? (Én nem mondhatom fel, mivel a szennyvízkibocsátás folyamatosan fennáll) A bírósági ítélet tudomásom szerint nem rendelkezik külön a szerződésekről. Ugyanarra a szolgáltatásra (jelen esetben a szennyvíztisztításra) köthetek-e egyáltalán két különböző céggel érvényes szerződést? Ha igen, akkor kinek a számláit kell elfogadnom? Mindkettőét?
Egyáltalán a szennyvízkibocsátással létrejön a szennyvíztisztítási szolgáltatás igénybevétele és akár szerződés nélkül is jogos a számlázás?
Természetesen az elvégzett szolgáltatás utáni díjfizetés alól nem akarok kibújni, de csakis annak és olyan módon akarom megfizetni, aki azt a hatályos jogszabályoknak megfelelően jogosult azt beszedni.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de elég bonyolult ez az ügy...
Üdv.: Rob