ügyvéd a megbízást hibásan és nem teljesíti

Kovács_Béla_Sándor # 2015.09.29. 16:26

Egyetértek.

Immaculata # 2015.09.29. 15:13

Legfeljebb azt írhatta a jegyző, hogy nem kap használatbavételi engedélyt lakóingatlanként.

Egyébként meg ott lakik, ahol akar. Nem fogják elhajtani a tulajdonából.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.09.29. 14:05

Azt is látod, hogy azt mondja, ebben nem lakhat. Akkor meg hiába szerez tulajdonjogot.

Immaculata # 2015.09.29. 12:14

:) Hát, aki egy ingatlanba beleölt 1,6m Ft-ot, és nincs hol laknia, nem hinném, hogy ugyanazt állítaná, mint Te.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.09.29. 11:24

Ja, bocs. Az a másik nagyeszű.
De ettől még áll: nem akar tulajdonjogot az ingatlanon.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.09.29. 11:23

tulajdoni részt kérni az ingatlanból
??? Övé az egész, megvette. Éppenséggel vissza szeretné csinálni.

benöke1 # 2015.09.29. 07:07

Köszönöm szépen

Immaculata # 2015.09.29. 06:09

Benőke1

Fiktív szerződést kötöttetek.

Szét kellene boncolni az egész ügyedet. Nem biztos, hogy a jegyzőnek joga volt téged határozattal kitiltania. Talán érdemes lehetett volna bírósághoz fordulni a jegyző döntése miatt.

Most, hogy törölt a földhivatal, meg lehetne állapíttatni az ügyvédnő felelősségét.

Az az összeg, amit beleöltél, és a munkák jellege lehetőséget ad számodra tulajdoni igénnyel élni. Vagyis tulajdoni részt kérni az ingatlanból a mostani tulajdonostól.

Innen nem tudunk segíteni.

benöke1 # 2015.09.29. 05:27

T.Immaculata..Lakoingatlanként adták oda..kispénzt,amit kaptam beleöltem a téliesitésbe..bejelentettek...jegyző jogerősen kitiltott..földhivatal az időközben életbe lépett zsebszerződés elleni törvény értelmében törölte a holtigtartó haszonélvezetem.mikor aláirtuk a szerződést benne volt,hogy előtte 460ezer forintért megvettem..de semmiféle pénzt nem adtam.ezt hivja az ügyvédnő virtuális pénznek...tehát nincs hol laknom.söt beleöltem 1,6 m. forintot.

benöke1 # 2015.09.29. 05:27

T.Immaculata..Lakoingatlanként adták oda..kispénzt,amit kaptam beleöltem a téliesitésbe..bejelentettek...jegyző jogerősen kitiltott..földhivatal az időközben életbe lépett zsebszerződés elleni törvény értelmében törölte a holtigtartó haszonélvezetem.mikor aláirtuk a szerződést benne volt,hogy előtte 460ezer forintért megvettem..de semmiféle pénzt nem adtam.ezt hivja az ügyvédnő virtuális pénznek...tehát nincs hol laknom.söt beleöltem 1,6 m. forintot.

Könyv # 2015.09.28. 07:48

Valóban. Attól függ,melyik kamara. Akkor nekem szerencsém volt.

Szerintem is BTK.

Numda # 2015.09.27. 10:58

Könyv

Úgy értem, hogy ez szerintem BTK is. Mert a kamara hajlamos kinyalni a facesből az ügyvédeket, eddigi tapasztalataim szerint.

Könyv # 2015.09.27. 08:24

Egy másik ügyvéd meg úgy visszafizette a díjat nekem,mint a pinty, mert tartott attól, hogy a kamarához fordulok.

Harmadik ügyvéd, pedig fiatal, kezdő volt, bagatell összegért, becsületesen végigvitte velem a pert, ami teljesen abszurd volt, csak az első két ügyvéd ragozta halálra.

Könyv # 2015.09.27. 08:21

Numda!

Miből gondolod, hogy nem tűnik kamarai etikai vétségnek?

Ennél kevesebbért is elmarasztaltak egy ügyvédet panaszom nyomán 20 ezer forintra.

Immaculata # 2015.09.26. 18:46

benöke1

Tulajdonosként ismerned kell az ingatlan művelési ágát. Ha nem is tudsz állandóra bejelentkezni, most már szabadon rendelkezhetsz azzal. Nem érhetett veszteség.

juju # 2015.09.26. 17:57

Hogyan kell felmondani az ügyvédnek?
gondolom egy standard szöveget kell megírni?

benöke1 # 2015.09.22. 17:33

Bocsánat a szerződés is?

benöke1 # 2015.09.22. 17:31

T.Hozzá Értők...haszonélvezeti szerződést kötöttek,melyben zártkertre szólt..ügyvédnő nem közölte,hogy ott életvitelszerűen nem lakhatom,jegyző ezt jogerős határozatban meg is tiltotta.Szerződésben még az is benne van..hogy a haszonélvezetet 460 ezer forintért vettem,és ott helyben elszámoltunk.Ezt virtuális pénznek nevezi.Kérdésem támadható e az ügyvédnő ?köszönöm

Numda # 2015.09.19. 10:42

És akkor mi van, ha az ügyvéd a neki átadott illetéket, (ami a kereset benyújtásához kell), saját célra használja fel, és emiatt a per nyolc hónapos késéssel indul, ami e késedelem miatt, azzal okozati összefüggésben nyerhetetlenné válik.
Az illeték már csak fenyegetés hatására lett az eredeti célra felhasználva.
A késedelem alatt az ügyvéd végig azt hazudta, hogy a kereset be lett adva, csak a bíróság nem tűz tárgyalást.
Akkor bukott le, mikor bementünk és végre megkérdeztük, hol a perünk. Ekkor tudtuk meg az irodán, hogy semmiféle per nincs is folyamatban.
Én nem vagyok jogász, de ez nem ügyvédi kamarai etikai vétségnek tűnik.

noilar # 2015.09.13. 20:14

Végre valaki hozzászól érdemben is.

Akkor ügyvédnek felmondani, felmondással új ügyvédet megbízni. Kamarai bejelentés is mehet párhuzamosan.

Ugye ha a mulasztó ügyvéd már bizonyította, hogy nem jár el akkor az ügyfél nem köteles várni hogy mikor méltóztatik.

Tényleg úgy tiszta, ha eddig nem tette akkor most már lapát, a felvett pénzt meg fizesse vissza (hiszen nem csinálta meg), kárt, sérelemdíjat lehet kérni 5 éven belül.

noilar

Immaculata # 2015.09.13. 07:47

Addig másik úton megcsináltatni a papírokat és lezárni az ingatlan sorsát.

Ha van egy megbízásod egy ügyvéd felé, akkor addig nem adhatsz másiknak megbízást, amíg az elsőt fel nem mondod. Tisztességesen kell ezt az ügyet lezárni, nem keresztbe, mert ezen az úton nem tarthatsz igényt kártérítésre.

juju # 2015.09.13. 07:20

Köszönöm noilar. ez a válasz már használható, nem mint az előző.

Egyjogász # 2015.09.10. 02:44

Úgy látom, ezt is sikerült több topicban megkérdezni...

noilar # 2015.09.09. 21:51

Megvárni hogy a kamara mint dönt.

Addig másik úton megcsináltatni a papírokat és lezárni az ingatlan sorsát.

Kamara döntésével lehet menni perelni (érdemes megvárni).

noilar

juju # 2015.09.06. 15:51

Egyjogász!
Nagyon költői a válasz, de akkor mit lehet csinálni.
Ügyvédi Kamarához már fordultam.