Tulajdoni lap. Ha pedig még nem bejegyzett tulajdonos, akkor a széljegy alapját képező okiratot (adásvételi szerződés) szoktam kérni az ügyfelektől.
üdv.
Két Lotti
Ügyvéd - Társasági szakjogász
Tulajdoni lap. Ha pedig még nem bejegyzett tulajdonos, akkor a széljegy alapját képező okiratot (adásvételi szerződés) szoktam kérni az ügyfelektől.
üdv.
Két Lotti
Szeretnék segítséget kérni, használt házat szeretnénk venni egy nagyobb telken. Szerződéskötéskor milyen ház ill. telekpapíroknak kell ott lenni?
Eve
Koszonom szepen a tajekoztatast.
Ginger
A meghatalmazásra ugyanazon az alakszerűségek vonatkoznak, mint a szerződésre, magyarul ha nem tud Magyarországra jönni az eladó, akkor közokirati formába kell foglalni.
Ez németek esetében azt jelenti, hogy (1) elmegy egy német közjegyzőhöz, előtt aláírja a meghatalamzást és utána ezt az okiratot egy ottani bíróság felülhitelesíti vagy (2) elmegy a németországi magyar konzulátusra és ott írja alá a meghatalmazást.
Célszerű a meghatalmazást az okiratot egyébként szerkesztő ügyvéddel megiratni, egyébként gáz lehet belőle.
üdv.
Két Lotti
A tualjdonos kozeli rokona arulja a hazat, mert a tulaj nincs itthon.
A tulajnak haza kell jonnie mindenkepp a szerzodeskoteshez, vagy meghatalmazhatja az itthoniakat, hogy a neveben eljarjanak?
Ginger
Ginger!
Tulajdonképpen kivel szeretnéd megkötni a szerz?dést, ha nem a tulajdonossal?
Az ? aláírása mindenképpen kelleni fog.
Üdv
Tiszteletem,
Egy kis segitsere lenne szuksegem.
Parommal vennenk egy hazat, de a tulajdonosa allitolag Nemetorszagban van.
Nem tudom mi lesz a dolog vege, itt az elobb egy topicban olvastam, hogy elado nelkul nem lehet szerzodest kotni. Meghatalmazassal sem? Vagy milyen kell legyen az a meghatalmazás?
Minden esetre megprobaljuk utolerni majd a tulajdonost, és ragaszkodni ahhoz, hogy a szerzodeskoteshez jojjon haza.
Meg semmi visszafordithatatlant nem tettunk, nem szeretnenk porul jarni, nagyon ovatosak vagyunk.
De mi van ha tenyleg Nemetorszagban van, tenyleg rendben van a tulajdoni lap? Milyen egy rendes meghatalmazas?
Koszonettel
Ginger

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02