nk-i szerződésbeli elismert értelmezési különbözőség


kispali2 # 2005.06.28. 15:03

Kérdezni szeretném a Tisztelt Jogtudókat, hogy:
(1)
amennyiben kétoldalú nk-i szerződés egyes kitételeit illetően a Felek közti különbözően való értelmezettséget a T. Külügy írásban elismeri, úgy az bír(hat)-e bármiféle befolyással egy folyamatban lévő peres ügyben az adott kétoldalú nk-i szerződés alkalmazására ?, avagy ... ~'nemkülönösképpen'.
(2)
Amennyiben egy kétoldalú nk-i szerződéshez a Szerződő Felek ~értelmező jkv-t fűznek, úgy annka kihirdetése illdomos-é, és meg szokott-e történni, s esetleg miként?, ... ha egyébként a szerzuődés ~főszövege nem változtattatik? (Illetve kihirdetés-elmeradás esetén azt miként lehet, vagy newm lehet figyelembe venni, annak mi a kb. ~joghatálya?)
(3)
Esetleg mi aza ~dokumentum-tár, (az a ~hites forrás,) ahonnan az ilyesféle értelmező-jkv-k léte, vagy nemléte, s létük esetén szövege biztosan hozzáférhető, megismerhető?
(4)
KÉtoldalú megállapodáűshoz (nk-i szerződéshez) annak megkötését követően fűzött értelmező jkv. lehet-é ~visszaható hatályú? , illetve annak hatálya ~hogyan alakul?, valamint ...
(5)
... az alkalmazható-e az értelmező jkv aláírását megelőzően történt, ám a jkv aláírását követően bírói szakba kerülő jogvitában ?

Válaszokat köszönöm.