Feljelentés


ObudaFan # 2005.11.22. 18:17

Ha a szerződést Magyarországon kellett volna teljesíteni (vagyis itt kellett volna a kölcsönösszeget visszafizetni), akkor magyar bíróságnak van joghatósága. Ha a szerződés erről külön nem rendelkezik, akkor a kölcsönadó lakóhelye/székhelye a teljesítés helye.

Mivel EU-s állampolgár az illető, így a hivatalos kézbesítésre vonatkozó EU-s szabályok hatálya alá esik. Éppen ezért a problémát írd le a fizetési meghagyásban, térj ki arra, hogy álláspontod szerint a polg. ügyekben joghatósági EU rendelet szerint a teljesítés helye megalapozza a magyar joghatóságot, írd le, hogy szükség esetén kéred a hirdetményi idézést, és ennek költségeit hajlandó vagy előlegezni, a többi teendődet a bíróság megírja. Az elképzelhető, hogy fiz. megh. útján ezt nem lehet majd elintézni, mert ha nem található az illető, akkor ügygondnok kirendelése és tárgyalás is szükséges lehet.

viktor99 # 2005.11.22. 07:31

Fizetési meghagyást szeretnék inditani ,kölcsönszerződés nemfizetése miatt .

Köszönöm

ObudaFan # 2005.11.21. 20:50

Először azt kellene tudni, hogy milyen ügyben szeretnéd, mert lehet, hogy jelenleg ír bíróságnak van joghatósága, így azt Magyarországon nem tudod kezdeményezni.

viktor99 # 2005.11.20. 12:20

Külföldön dolgozik (irországba )az a személy akit felszeretnék jelenteni ,vagy fizetési meghagyást intézni ellene ,de nem tudom a cimét .Hogyan kell eljárni az ügyben ?
A Mo-i ciméről kijelentkezett!!!