Tértivevényes levél ?

kovacsz # 2010.09.07. 19:31

Simor-nál már nem biztos. :-(

prometheusz # 2010.09.07. 20:45

Azt is tanitják, hogy hogy születik meg a gyerek.
Pedig akkor is megszületik, ha nem tudjuk, hogy születk, sőt akkor is ha azt se tudjuk mi kell hozzá...

Egzoticside # 2010.10.15. 09:01

Fórumozók!

Beáll a kézbesítési vélelem, ha NEM HIVATALOS,BÍRÓSÁGI okiratot tértivevénnyel elküldök, de visszajön, hogy "nem vette át"!?
Köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.10.15. 09:37

igen

Egzoticside # 2010.10.15. 09:43

Kedves végrehajtó1!

Ezt mire alapozod? Esetleg jogszabályhelyet tudnál mondani!?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.15. 10:40

Egyáltalán nincs kézbesítési vélelem a tértivevénnyel postázott, nem hivatalos iratokra. Ami "nem vette áttal" vagy "nem kerestével" jön vissza, az nem tekinthető kézbesítettnek.

Ne tértivevénnyel küldd, hanem csak ajánlottan!

Berényi Miki # 2010.10.18. 07:25

A bírósági gyakorlat szerint kézbesítettnek tekinthető, ha a kézbesítés a címzett hibája miatt hiúsul meg vagy ő maga meghiúsítja.

BH2010.41.
BH2006.12.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.18. 07:45

Akkor próbálj erre a bírósági gyakorlatra felszámolási eljárást alapozni. (Máshol meg nem nagyon van jelentősége.)

Félreértés ne essék: magam ezt a gyakorlatot tartanám helyesnek, de épp az ellenkezőjét tapasztalom.

Mariga # 2010.11.04. 18:46

Mit tehetek, ha a posta meg sem kísérelte a tértivevényes levél kézbesítését (bírósági idézés első tárgyalásra és én vagyok a felperes), majd visszaküldte a feladónak "nem kereste" megjelöléssel.
A bíróság erre hivatkozva megszüntette a pert, mert természetesen nem voltam jelen az első tárgyaláson. Fellebbezési lehetőségem van, de hogyan bizonyítom, hogy nem is próbálták meg eljuttatni hozzám a küldeményt?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.04. 20:27

Az nehéz lesz.
Egyébként a keresetbe mindig bele kell írni, hogy "ha valamely tárgyalási napon megjelenni nem tudnánk, szíveskedjenek a tárgyalást a távollétünkben is folytatni".

kismukk # 2010.11.07. 17:05

Mariga
Írhatsz felvilágosítást kérő levelet a postahivatal vezetőjének. Azt kell megkérdezni, mikor volt az ELSŐ kézbesítési kísérlet, a kézbesítő mit tapasztalt és arra mit tett. Aztán, mikor volt a MÁSODIK kézbesítési kísérlet, kézbesítő mit tapasztalt és mit tett.

Nálunk ez segített.
A címzett postafiókra kérte a kézbesítést és 8 napos volt a határidőnk. De címzett szándékosan nem vette át KÉT HÉTIG, hogy bennünket késedelembe ejtsen. Postahiv.vezetője kérelmünkre szépen leírta, hogy a címzett mikor tekintette meg a levelünket és megtagadta az átvételét, majd csak két hét múlva vitte el. Igy sikerült bizonyítanunk, hogy vétlenek vagyunk.

ragyasdezso # 2010.11.11. 21:15

kbs
Az FMH-nál működik. A közjegyző végzésben állapítja meg, hogy 2x nem kereste és jogerős.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.11. 22:53

Miről beszélsz? Én a bizonyításra mondtam, hogy nehéz lesz.

bolondmelós # 2010.11.12. 18:34

Ez érdekes vita, belekérdeznék.

Polgári pernél, vagy akár munkajoginál előbb küldik ki az idézést az alperesnek, mint a felperesnek?
Mert ez megvilágít pár dolgot az ügyemben.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.13. 08:53

Szerintem egyszerre küldik - bár konkrét előírás nincs rá.

guba # 2010.11.13. 09:34

OFF

Ezek szerint túlélted a tegnap estét?

ON

bolondmelós # 2010.11.13. 12:53

Értem kbs, köszi....
kismukk eseténél tehát akkor nem az eljáró hatóság küldött tértivevényes levelet, hanem a felperes az alperesnek?

OFF: jogász és ügyvéd buli volt?????
ON:

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.13. 14:40

OFF
Csak beszélgettünk... De már jobban vagyok.
ON

chsaba # 2010.12.05. 15:24

Lenne egy kérdésem. volt egy kis dolgom a rendőrséggel és a határozatott nem az általam megadot levelezési cimre , hanem az álandó lakcimemre küldte ahol időközben egy hivatalos szerv üzemel ugyan azon a cimen.
Érdekelne hogy a postás átadhatja nekik az én levelemet vagy köteles meggyőződni arrol hogy én ott tartózkodom vagy van ott ilyen nevű személy?
Időközben én felhivtam a rendőrséget hogy nem tudom átvenni a levelet azon a cimen , a hölgy mondta küld egy másik határozatott a mostani cimemre.
Érdekelne ilynekor mi lessz a másik határozattal, nem szeretném ha vadidegenek olvasgatnák az én hivatalos irataimat.
Kiváncsi lennék ilyenkor a postás köteles e a portán kersni engem vagy simán átadhatja egy otani dolgozónak az én levelemet ,aki ott dolgozik és a levelezést intézi?
Olvastam valahol hogy át adhatja olyanak aki szállást ad nekem meg ilyenek, meg akivel egy cimen vagyok.
De ugye én nem lakom ott .
Tudom bonyolultan irtam le de egyszerübben nem tudtam.
Segitséget előre is köszönöm!!

chsaba # 2010.12.06. 09:59

Megköszönném ha valaki tudna segiteni... :)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.12.06. 11:06

Ugye, csak hülyéskedsz?

chsaba # 2010.12.06. 11:18

Nem nem hülyéskedem ! Tudom hogy bonyolult . Mikor ott laktam akkor is volt ott az intézmény és egyéb lehetőség hijján oda jelentettem be az álandó lakcimem ,persze legálissan engedélyel. Idő közben az intézmény zárt intézménnyé alakult át. Én már nem tartózkodom ott 10 éve , azóta több helyen is laktam de az álandó lakcimem ott van. Igy remélem érthetőbb a dolog.

monalisa1 # 2010.12.06. 11:27

A mi postásunk az ajánlott levelet simán bedobja a levélszekrénybe, a tértivevényeset meg aláíratja azzal akit éppen talál a házban, vagyis nemigen fárasztja magát itthon van-e a küldemény címzettje. Szerencsére jó a lakóközösség, eddig még problémája senkinek nem szármozott a dologból.

Változtasd meg a levelezési címedet pl. postafiókra igaz havonta némi pénzbe kerül.

Amúgy sok munkahelyen/intézménynél ki van jelölve egy személy aki a napi postát átveszi - mindet, azt hogy egyik-másik levél tartalmán netán "elcsemegézik"-e, nos 3 nap a világ...

kovacsz # 2010.12.06. 12:04

Mondjuk gyermekotthon?

chsaba # 2010.12.06. 12:30

olyasmi.
De a postás oda adhatja ha nem is tartózkodom azon a cimen?
Mert ugye ebböl nekem bajom is lehetne ha nem én vesze m át.
Nem kell neki leelenőrizni ott tartózkodom e?
Nekem nagyon nem mindegy ki olvassa és ugye a következmények sem..