Még egy kérdés és befejeztem :)
Remélem erre kapok választ.
A határozat szeélyes átvételénél mit kell aláirni a rendőrségen hogy szabályossan kézbesitve legyen a határozat?
Ugy tudom jegyzőkönyvet vagy tévedek?
Velem a hölgy egy üres tértivevényt iratott alá amin se a cimem se semmi más nem volt csak egy üres papir.
Ez igy szabályos?
Vagy emiatt küldte ki nekem ujra a határozatot?
Ez már nem egy kérdés .... na mindegy :)
Tértivevényes levél ?
T. K_B_S !
Kérem, segítsen 01.02-án egy félbe maradt kérdésben!!!
Jól el beszélgetek magammal :D
Közbe utánna olvasgattam , ha jól értelmezem akkor ha ismeretlen cimmel vagy cimzet ismeretlen megy vissza a határozat akkor az nem emelkedik jogerőre, de ha ugy megy vissza hogy cimzett nem kereste akkor igen.
Akkor gondolom azért küldte ki megint mert mikor vissza ment neki a postárol a papir hogy cim ismeretlen egyböl küldte erre a cimemre és ezekszerint nem jegyezték be hogy személyessen átvettem.
Ez lehetséges? vagy nem jól értelmezem a dolgokat ?
Remélem lessz itt nálam okosabb(csak olyan van itt :)) aki tud nekem erre válaszolni
Ja megnézték a géppben és azt látták hogy 3-án átvettek egy határozatot 15- meg ismeretlen cimmel visza ment egy . Azt nem is emlitették hogy 7-én is átvettek eggyet. Pedig ugyan olyan szelvényt irattak alá velem mint amit a tértivevényes boritékra raknak.
Na akkor leirom hogy alakult a dolog.
A párom megkapta a határozatott 3 -án ekkor én felhivtam a rendőrséget hogy ahova küldték nekem a határozatot ott nem tudom átvenni, bediktáltam a cimet ahol vagyok. 5 napra rá felhivtam őket hogy postázták e a levelet ,ekkor közölték velem hogy arrol volt szó személyessen megyek be érte, szó sem volt ijenröl mindegy bementem érte alá irtam a papirt hogy átvettem.
Erre ma 1 hónap elteltével kiküldték a határozatot . Felhivtam őket hogy ilyenkor mi van az ügyintézőm szabin van .Mindegy elmondtam mi a bajom , közölték velem hogy az álandó lakcimemröl 15-én visza ment nekik hogy ismeretlen cim ezzel nincs is baj de én 7-én személyessen átvettem a levelet be is fizettem a büntetést ,erre jön ez az uj határozat.
Nem tudták megmondani akkor most mért küldték megin ki.
Létezik az hogy a személyes átvételt nem jegyezte fel?
Vagy csak azért küldték ki most a cimre is , hogy ha nem fizetem be itt tudnak keresni? Nem értem :D
Van fejetlenség :D
B U É K mindenkinek!
Tisztelt K B S!
Örülök, hogy "újra itt van a fórumon ". Van egy félbehagyott tanácsa,mert később írtam hozzá kiegészítést. (dec.23.) egy kérdéssel lejjebb található!
Nagyon fontos lenne, kérem tiszteletel segítségét, tanácsát!
Jó napot!
Lenne egy problémám ami segítségre szorul. A vaterán eladtam egy erősítőt egy fiatalembernek akinek végülis nem tetszett az áru és kérte hogy vegyem vissza. Mondtam semmi gond , küldje vissza és visszautalom a pénzt. Sajnos a csomag darabokban jött meg, de ezt csak otthon vettük észre amikor kibontottuk, kiderült a rossz csomagolás miatt. A fiatalember követeli a pénzét , perrel fenyeget, és követeli a pénzét, mondván ő tanuk előtt tette a csomagba a postán az erősítőt , mi meg nem bontottuk fel a postán ezért nem tudjuk bizonyítani hogy nem mi törtük össze. Ki fog nyerni ez ügyben, van-e esély, hogy az igazunkat bebizonyítsuk? Köszönettel
Tisztelt Kbs!
Még annyit: volt-e valami értelme ennek a feljelentésnek, mertén a fiamat nem tudom magamhoz venni, azt meg egyáltalán nem viselném el, ha államigobndozásba vennék. Szereti az új tesóját, új családját. Zürök vannak, az biztos, de ezt semmiképp nem akarnám.
Köszönöm: Atti
Tisztelt Kbs!
Köszönöm a válaszát, de kiegészíteném (12.20-án )
pontosan arról van szó, hogy feljelentette a GYhiv. a volt nejemet az én kérésemre. ( erről az értesítést megkaptam)
Közben tudtom nélkül indítottak védelembevételi eljárást a Gyámhat. -on . Ezt a levelet már akkor vettem fel(2. értesítést követő napon), amikor a kitűzött időpont lejárt.- kötelező lett volna megjelennem.
Ennek ellenére megtartottták a tárgyalást. Hogy jelenjek meg, ha egyszer nem is tudok róla?
Amikor felvettem, már rég megvolt a tárgyalás. Ilyenkor nem maga a tértivevény dátuma ment ki? Hiszen nem kaptam kézhez.Ezt látják.
Hivatalosan nem tudtam volna magam kimenteni, egyszerűen csak nem voltam otthon (máshol dolgozom , szabadnapjaimat is máshol töltöttem.
Az zavar, hogy most minden jelentésben az van hogy felelőtlen a magatartásom, nem működök együtt, az idézlésre sem jelentem meg.
Kérdésem az lenne,hogy jogos -e ez, hogy látják, hogy nem jutott el hozzám az idézés ( kötelező lett volna megjelennem) mégis engem hordanak le mindenféle felelőtlen, együttműködésre nem hajlandó......-nak.
Megjegyzem, volt már ilyen helyzetem, de akkor egy másik ügyintéző- mivel látta hogy a tértivevény nem ment vissza- küldött egy másik idézést, új határnappal, és még csak meg sem kérdezte hol voltam.
Ennyit mobndott: elkerültük egymást.
Melyik a jogszerú eljárás?
Köszönöm a segítséget!!!
Értem. De azóta sem a térti szelvény, sem a csomag nem jött vissza, ha nem vették volna át. És ez már 2 hónapja lett feladva : (
szerintem a küldemény ugyanakkor érkezne vissza nem kereste jelzéssel, mint a térti maga. Egyébként ez nagyjából 2, max 3 héten belül szokott megtörténni. Nagyjából úgy működik, hogy kiviszi a címre a postás, ha nem talál ott senkit aki átveheti, akkor bedobja az értesítőt, és asszem 1 hétig, vagy 5 napig át lehet venni a postán, utána jön a 2. kísérlet, amikor a postás kiviszi, és ha ez is sikertelen akkor további egy hét postai átvételi lehetőség következik, majd ezt követően kerül vissa küldésre pl. "nem kereste jelzéssel". minnél hamarabb átveszik a küldeményt ez az idő annál rövidebb lesz.
A leveleknél - a küldemények nagy száma miatt - nem a neveket és címeket rögzítik , hanem éppen, hogy a RL számokat az azonosításhoz.
Szeritem a szelvény nélkül nincs, de attól még a tértivevény visszajön akkor is ha az illető átvette a csomagot, és akkor is ha nem, csak utóbbi esetben a csomaggal együtt.
Értem, és ezt nem regisztrálják névvel? Csak a számsorral?
A tértivevényesről nem kaptam még visszaigazolást, de ha nem vették volna át, akkor a küldeményt már visszaküldték volna úgy hogy nem keresték.
Akkor semmi esély a szelvény nélkül?
szerintem a posta az alapján a hosszú számsor alapján keresi a küldeményeket, amit RL számnak neveznek és rajta van az ajánlott szelvényen. Anélkül nem mész semmire. De ha tértivevénnyel adtad fel, akkor az visszajön hozzád.
Szép napot!
Lenne egy kérdésem Tértivevénnyel kapcsolatban.
Szeptember 30-án feladtam egy Tértivevényes levelet, de amit kaptam kis szelvény ( ajánlottnál is használunk ) elveszett.
A kérdésem az, hogy ha bemegyek a postára, visszatudják-e nézni, és kiállítani egy igazolást, miszerint én azt feladtam?
Tisztelettel:
Turán
ott a pont...elnézést kérek, hogy nem figyeltem :)
A kézbesítési vélelem nem állhat be a tértivevény - vagy az egész küldemény - visszaérkezése előtt. Itt pedig a kérdező kézhez vette az akkor még a postán tartott levelet, aláírta a tértivevényt.
Szerintem az általam elmondott kategóriákban is létezik a kézbesítési vélelem, de mind1...
Tény viszont, hogy ha Atti80 konkrétabb tanácsot szeretne, akkor jó lesz leírni a konkrét problémát...
Akár valaminek az elvégzésére, akár fellebbezésre szólt a határidő, azt mindig a kézhezvétel időpontjától számítják. Itt tehát sem egyik, sem másik nem jöhet szóba. Valamilyen eljárási cselekményre idézték - vagy arról értesítették - és most lemaradt róla. Ha kötelező volt a részvétele, akkor nélküle úgysem tarthatták meg - de a késedelmet ki kell menteni. Ha nem volt kötelező a részvétele, de részt vehetett volna, akkor az igazolásra esetleg megismétlik a cselekményt.
De azt se tudjuk, közelebbről milyen ügy ez, per vagy mi.
egyszerűen írni kell egy igazolási kérelmet, arról, hogy nem volt itthon, és a tudomást szerzést követően átvette a hivatalos levelet. Amennyiben a levélben elő volt írva valaminek megtétele, pótolni kellett valamit, vagy pl. fellebbezési határidő volt, akkor az igazolással együtt ennek pótlását is meg kell tenni, illetve fellebbezés esetén megtehető.
Üdv mindenkinek!
Tanácsot kérnék, felelős vagyok-e azért, ha egy hivatalos, tértivevényes levelet csak a 2. értesítést követő nap vettem fel ( nem tartózkodtam addíg otthon) . A felvétel után, lejárt a határnap amikor meg kellett volna jelennem. A tértivevény nem ment ki visszaérkezésén szereplő átvétel dátuma nem ment ki az alól, hogy nem volt tudomásom róla.
Emiatt hátrányos helyzetbe kerültem, de nem én vagyok a hibás szerintem.
Köszönöm
A lábát. :-)
„Egyébként reggelente borotválkozok – ha ez mond neked valamit, de „ez“ maradjon kettőnk közt… – itt ez már régen tudják”
:)
Ne attol függ kedves e valaki hogy borotválkozik vagy sem ;)
Azért leirom hátha valakit érdekel :
Na megkérdeztem egy postán dolgozót személyt 20 éve ott van.
Ha vidéken feladsz egy levelet tértivevény (Dokumentált küldemény) Akkor azt még aznap este elviszik pestre. Pesten szétválogatják éjjel és hajnalba eljutattják a megadott településre és aznap megkapod! A Tértivevényes levelet sokan nem tudják (én sem) a lehető legrövidebb időn belül kézbesiteni kell a postának, felesleges elsőbségivel feladni ugy sem ér oda gyorsabban. A dokumentált küldemény mindég elsőbséget élvez... ;)
Szívesen. Egyébként reggelente borotválkozok - ha ez mond neked valamit, de "ez" maradjon kettőnk közt... - itt ez már régen tudják.
Magánvélemény: ha valaki illetéktelen bele is olvasott a leveledbe akkor is 3 nap a világ...
Köszönöm kedves Monalisa!!
Ön nagyon segitőkész nagyon hálás vagyok érte.:)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02