Meddig mehetnek el?

ObudaFan # 2006.02.04. 10:47

Akkor, ha már végrehajtsi szakban van az ügy, indíts megszüntetési pert. Ha nem, akkor mondj ellent a fizetési meghagyásnak.

Oliver76 # 2006.02.04. 10:12

Értem,köszönöm a segítséget!Nos,az egyik szolgáltatónál már több mint 1 éve nem kaptam (szó szerint) semmit,ami megszakíthatta volna az elévülési időt.Persze,azért mert nem tudok róla,ettől ők mondhatják,hogy küldtek nekem sima levelet,az meg az én bajom,ha valamiért nem kaptam meg.
Na,a lényeg a lényeg,köszönöm,hogy segítettetek!Mindenkinek további minden jót!

ObudaFan # 2006.02.03. 17:06

Az 1 év elévülési idő megszakad pl. akkor, ha írásban felszólítanak teljesítésre, vagy ha eljárás indul. Az elévülésre neked kell hivatkozni, hivatalból nem veszik figyelembe.

Oliver76 # 2006.02.03. 16:59

Először is köszönöm a válaszokat!
Elévülési idő?1 év?Hm.Ezt nem is tudtam.Ez az idő az egyik mobiltársaság részéről már lejárt kb. 2 hónapja.Mondjuk tőlük már nagyon rég kaptam bármiféle felszólítást,vagy egyéb levelet.De,mikor kaptam is,azt sem a mobiltársaságtól,hanem egy inkasszó cégtől.
Ezt az 1 évet hogy kell érteni?Mit jelent az,ha lejárt az 1 év, és a behajtás sikertelennek minősült?

ObudaFan # 2006.02.03. 15:24

A végrehajtó az APEH-től az adós minden bankszámlájának a számát megkapja, és vele szemben banktitok sem érvényesül. Egyébként a mobilcégek - az 1 éves elévülési idő miatt - igyekszenek érvényesíteni a követelést, így ha egyezséget nem sikerül kötni, és nem tűnik el a követelés a cégek jogi és könyvelési osztályainak labirintusában, akkor igyekszenek gyorsan behajtani.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.02.03. 08:18

Nem akarom kikerülni a fizetési kötelezettségemet,csak időre van szükségem a talpraállásra
Ezt meg mihamarabb hozd a szolgáltatók tudomására, és próbálj egyezséget kérni.

the big cat # 2006.02.03. 05:19

Ha perre és végrehajtásra kerül a sor, az összes vagyonodra és jövedelmedre "rácsaphatnak", de attól, hogy van egy fénymásolatuk a bankkártyádról, még nem foglalhatják, vagy szedhetnek be róla semmit, hacsak erre nem adtál meghatalmazást nekik. Ha adtál is iylet, a banknak tett nyiltakozattal vond azt vissza.

Oliver76 # 2006.02.02. 23:38

Sziasztok!
Megpróbálok röviden fogalmazni.Sajnos (nem részletezem miért) két mobiltársaságnak is tartozom 100-150 ezer forinttal szolgáltatónként.Az első szolgáltatónál a személyes irataimon kívül,egy közüzemi számlát,és egy bankkártyát mutattam be,melyek elegendőnek bizonyultak.A másik szolgáltatónál kérdezéses alapon mentek a dolgok,ott semmiféle plusz dokumentum nem volt szükséges.
A kérdésem főleg az első szolgáltatóra vonatkozik.Mivel ők lefénymásolták a bankkártyámat,gondolom a szerződésben foglaltak alapján azt le is tilthatják,vagy a rajta lévő/átfolyó összeget "megpiszkálhatják".
Nos a kérdésem lényege az lenne,hogy ha én nyitok egy másik banknál egy teljesen új folyószámlát,arra "rácsaphatnak-e"?Úgy értem itt a behajtás név és egyéb adatok alapján megy?
Azért lényeges ez számomra,mert munkahelyet váltottam,és itt megkövetelik a folyószámlát.Nem akarom kikerülni a fizetési kötelezettségemet,csak időre van szükségem a talpraállásra.Szóval engem most az csak még nagyobb bajba keverne,ha az amúgy sem túl nagy fizetésemből még ők is elvennének.
Köszönöm előre is a hozzászólásokat!