számolni szeretnék


monalisa1 # 2006.03.15. 10:30

A végrehajtóval soha nincs késő valamiféle megegyezésre jutni, mármint a tartozást elismerve részletfizetést kérni.

(Egyébként bárhonnan bármiféle hivatalos leveled érkezik mindig vedd át: nem lehet stuccpolitikát folytatni... Ha nem veszel át egy hivatalos levelet, annak másodízben történő eredménytelen kikézbesítése után úgy tekintendő, mintha átvetted volna. Az át nem vétel miatt lehet hogy egy fellebbezési lehetőségtől önként zárod ki magad!)

Ha a végrehajtót nem éred el még a héten (!), akkor az inkasszó cégnél feltétlen és személyesen jelentkezz az első bekezdésben leírtak okán.

A végrehajtási költséget is veled fizettetik meg - nem kevés -, tehát mielőbb lépsz a végösszeg annál "szerényebb" lesz rád nézve.

eszti84 # 2006.03.14. 22:19

őőő, hát igen. mint azt lentebb említettem, jött már egy levelem a végrehajtótól is, csak nem vettem át. azóta semmit nem kaptam még. ez körülbelül 2-3 hete volt. nos, a munkábaállásom csütörtökön esedékes, és rögtön aznapra be is kérték minden papíromat, hogy azonnal elintézzenek nekem minden hivatalos papírt. mivel holnap ünnep, intézkedni nem tudok, majd csak csütörtök délután. mennyi idő amég a hivatalos munkahelyem megléte a "fülükbe jut"? csak azért kérdezem, hogy álljak-e neki felvenni a kapcsolatot bárkivel, vagy már késő?

monalisa1 # 2006.03.14. 10:05

Az inkasszó céghez kell fordulnod, és a részletfizetés Ft/hó képességedet velük kell egyeztetni.

Mielőbb, mert a végrehajtó "zargatása" nagyon kellemetlen tud lenni...

És ha már a foglalási szakba jut egy ügy, akkor ő aztán foglal bármit - amít csak talál a lakásban/albérletben.

Legvélső esetben a végrehajtó akkor is bemegy egy lakásba - természetesen megfelelő hatósági tanúk jelenlétében - ha nincs otthon senki. (Igaz ekkor már több százezres/milliós tartozásról van szó.)

eszti84 # 2006.03.14. 06:39

köszömöm szépen a gyors válaszokat! annyit szeretnék megkérdezni, hogy a részletfizetési kérelmemmel kihez kell fordulnom? mert ezesetben sajnos már nem a mobiltársaság küld nekem leveleket, hanem egy inkasszó cég, de kaptam már levelet a helyi végrehajtótól is (amit nem vettem át). tehát kihez forduljak? vagy elég ha bemegyek a mobiltársaság területi képviseletére? kicsit problémás lenne nekem a 33%, mert albérletben lakom egyedül, fizetek mindent, és magamat is el kell látnom... erre elég lenne a minimálbér ha összehúzom a nadrágszíjat, de ennek a kétharmada már nem :(

ObudaFan # 2006.03.13. 16:08

Ilyen tartozás esetén 33%-ot vonnak, de a végrehajtás egyéb módjai (pl. foglalás) nincsenek korlátozva.

monalisa1 # 2006.03.13. 14:49

Legjobb tudomásom szerint általánosságban a bér 33%-ig lehetséges a levonás, kivételes esetben pl. gy.tartásdíjnál 50%-ig.

A mobilcéggel azt a 25 ezer kontra 95 ezer követelést feltétlen tisztáznod kellene. Mielőbb, már a kamatok végett is.

Ha te hajlandóságot mutatsz a tartozás rendezésére, kérj részletfizetésre lehetőséget: csekkeket kapsz és minden hónapban első utat a fizetésed felvétele után a postahivatalhoz vezessen.

Így a munkáltatódnak nem lesz tudomása arról, hogy tartozásod van...

eszti84 # 2006.03.13. 11:09

kedves mindenki!
körülbelül fél éve tartozásom van az egyik mobiltársaság felé. kezdetben 25 ezer ft-ról kaptam számlát, ami a múlt hónapra valamilyen oknál fogva 95 ezerré változott. de nem is ez a lényeg...
ma voltam a leendő munkahelyemen, ahol közölték, hogy felvesznek. a fizetésem minimálbér, plusz az ilyen-olyan pótlékok. ennek én végtelenül örülök, csak ugye számolnom kell a mobiltársaság behajtásával is.
a kérdésem az lenne, hogy ebből a kis pénzből fognak-e elvenni tőlem, illetve, hogy ha igen, akkor meddig mehetnek? jogosnak tartom természetesen a követelést, és nyilván a levonás miatt sem fogok háborogni, csak szeretnék kicsit tisztábban látni, hogy ez nekem forintban mit fog jelenteni.
köszönöm szépen előre is a hozzászólásokat!
üdv. eszti