Banki tartozás papírok nélkül??

monalisa1 # 2006.03.16. 12:24

Vagyis az adós helyett az adóstárs.

monalisa1 # 2006.03.16. 12:23

Kedves zitak!

Egy bank nem méltányoskodik.

Mivel a felvett hitelnél történetesen van adóstárs, ha az adós nem törleszt akkor majd fog az adós. Sajnos a bankoknál ez ilyen kőkemény dolog.

Egy banktartozás elől nemigen lehet "eltünni". És minél később a hitel teljes (= kamatokkal és az egyéb járulékos költségekkel terhelt) tartozás lerendezése, a fizetnivaló egyre csak növekszik...

A volt férjed szövegét nem okvetlenül kell bevenned még ma is (...), mert egy bank készséggel ad akár naprakész kimutatást is arról, hogy eddig mennyi lett törlesztve, illetőleg mennyi fog kelleni még.

Továbbra is csak azt tudom javasolni, hogy mielőbb keressétek fel a bankot, ahol a jelen körülményeteikre tekintettel legfeljebb a törlesztés átütemezését lehet kérni/elérni.

zitak # 2006.03.16. 07:39

Kedves Monalisa 1 !
Az általam befizetett 500 ezer már a kamatokat is tartalmazza. A tőketartozás, az eredeti hitelösszeg 300.000 volt. Erről nekem sajnos papírom sincs, amikor elköltöztem (elszöktem, szó szerint, mikor nem volt otthon), erre nem gondoltam.
Ha én már befizettem a "részem", nem engedhet el a bank az adósságból, méltányosságból?
Köszi a segítséget.

monalisa1 # 2006.03.14. 10:21

Ismét be kell menni a bankba és tisztázni a dolgot. Az hogy a tartozás (= tőketartozás) felét be tudtad fizetni, ez nem jelenti azt, hogy a további 500 E Ft-ot és a kamatokat (!) nem kell senkinek sem megfizetni.

Mivel adóstárs vagy, fizetni végül is te is jó vagy a banknak...

Legjobb ha a volt férjeddel közösen mentek a bankba.

Olyan nem létezik, hogy egy bank "papír" nélkül ügyletelne bármit is.

Ha az ex-ed nem mutat hajlandóságot a még fennálló fél milliós tartozás rendezésére, utóbb egy polgári peres eljárással bíróságon keresztül követelheted tőle ezt az összeget + felmerülő költségeid (pl. ügyvéd stb.) megtérítését.

zitak # 2006.03.14. 07:57

Kedves Fórumozók?
Elváltam, immár 3 éve, papíron kimondva, gyakorlatilag 5 éve nem élünk együtt. Volt a férjemmel egy hitelünk, amiről megállapodtunk, a végzésben is benne van, hogy ő fogja fizetni.Én adóstársként szerepeltem. Tavaly megkeresett engem ez a bizonyos bank és közölte, a férjem 3 éve nem fizeti a tartozásunkat. Fizessek én, azonnal, mert már végrehajtásban van az ügy, mert bujákálok, már beszéltek a szüleimmel is és nem reagáltam........1 milla...Kész voltam...Sírás, rívás.... nem alibiből, tényleg albérletben éltünk a két gyerekkel.Végül kölcsönből befizettem 500 ezret, hogy ne tegyenek BÁR listára és lakást tudjak venni. Az ügyintéző becsületszavára. Papírt kértem, nem kaptam, az volt a válasz, ne éljek vissza a jóindulatával...Azóta semmi. A volt férjem azt mondta, nem állnak vele szóba, nem hajlandók semmilyen papírt adni, mennyi a tartozás, mennyi van befizetve. Ez így meghet?? Csak szóban hajlandók bármilyen egyezséget kötni.??!! Kérlek segítsetek, nem akarom, hogy később derüljön ki, még az unokáim is ezt fogják fizetni, vagy megint akkor jelentkezik a bank, ha úgy gondoják, összeszedtem magam, megint fizessek fél millát....