a volt barátnőm nem akar kifizetni


monalisa1 # 2006.03.18. 14:20

Az más dolog, hogy amikor serénykedtél az építkezésen akkor még abban a hiszemben voltál, hogy "magadnak" is kevered a betont, hordod a téglát stb.

Ha nem következik be az a tragikus baleset, az unokák nem vesztik el az édesnyjukat, ergó Te valószínűleg a barátnőddal vagy ma is...

tehát akár semmi követelésed sem lenne fele szemben...

monalisa1 # 2006.03.18. 14:15

Jogfenntartással...

monalisa1 # 2006.03.18. 14:14

Ha a bíróság a követelésed kontrollja végett elrendeli igazságügyi építész szakértő mérnök szakvéleményének elkészítését, ő nagy valószínűséggel meg fogja tudni határozni, hogy a közel tíz év alatt Te milyen és mennyi munkát is végeztél az építkezésen: esetleges szakipari- és/vagy segédmunkák összessége és azok Ft/óradíj költsége. (Ehhez vannak megfelelő táblázatok.) Nagyjából a rendelkezésre bocsátott építési anyag beszerzéskori értéke is meghatározható, bár ennek pontosítására sokat segít ha a számlák a vásárlásokról esetleg meglennének...

A 3 millió forint követelést akként adjad meg majd a keresetben, hogy ezen összeg egyenlőre fenntartással, mert lehet hogy a szakértő a végkövetkeztetésben magasabb értéket hoz ki, de ha az általad kért összeg csak 3 millió, a bíróságnak nincs joga a követelésen "túlitélni".

A felmerülő perköltségen kívül, esetleges pernyertesség esetén a bíróság az ügyvédi költségedet is az alperessel fizettei meg, valamint a szakértő úgyszintén nem kevés - vélelmezhetően több tízezer forintos - díjazását is neki kell állnia majd.

timoti # 2006.03.18. 13:43

Barátnőmmel 1990-ben ismerkedtem meg, majd a kapcsolatunk szorosabbá vált. Nem költöztünk közös háztartásba, én a mai napig a feleségemmel lakom együtt. Bár terveztük, hogy összeházasodunk, de a lányom autóbalesetben elhunyt, így az árván maradt unokák nevelésére tekintettel a házasságom nem bontottam fel. A barátnőmmel a kapcsolat 2005. januárjáig mindezek ellenére folyamatosan fennállt, ekkor azonban a barátnőm megszakította a kapcsolatot. Ezt követően márciusban személyesen, majd áprilisban jogi képviselőm útján szólítottam fel a barátnőm, hogy fizessen nekem 3.000 000 forintot, amely összeg a barátnőm által 1994-ben vásárolt telken 1995 és 2004 között zajló építkezésen személyesen végzett munkám, továbbá a rendelkezésére bocsátott építési anyag együttes ellenértéke. Követelésemet jogalap nélküli gazdagodásra alapítottam, amit a barátnőm vitat. Az ügy a bíróságon fog kikötni. Szerintetek hogyan fog dönteni a bíróság?