Olvasom itt többek részéről, hogy a BKV rendőrségi feljelentésre ösztönöz embereket, hogy tisztazzák magukat az alól, hogy visszaéltek-e az adataikkal. Egyesek még is pórul is jártak: http://www.jogiforum.hu/forum/20/8859#…
Hát majd ha én akarok, akkor teszek feljelentést, a BKV-nak az a dolga, hogy hitelt érdemlően BIZONYÍTSA, hogy én utaztam. Majd ha ez sikerül neki, akkor elgondolkodom rajta, hogy tegyek-e feljelentést. Csak ezek a gerinctelen, semmirekellő BKV ügyvédek riogatják azzal a tudatlanokat, hogy ez az egyetlen kiút. Arra játszanak, hogy ha pár szerencsétlent (akár ártatlanul is) meghurcolnak a rendőrségen, aztán ennek híre megy, hogy "a BKV-val vigyázni kell, mert xy is jól megjárta", akkor majd hamarabb fizetnek a semmire a beijedt ügyfelek.
Már sokszor leírtam:
Amíg nincs fizetési meghagyás, vagy más egyéb BÍRÓSÁGI értesítés, addig kuka az összes levél, válaszra sem érdemes, mert akkor már elkezdenek vele foglalkozni.
Tényleg itt lenne az ideje már, hogy a kamaránál, vagy más szervnél eljárás induljon a BKV ügyvédei ellen, hogy milyen alapon tájékoztatják félre az ügyfeleket, hallgatnak el fontos tényeket, meg másképp értelmezik a jogszabályokat.
Nem értem ezt az egy év / öt év huzavonát sem. Ez nem vita kérdése, hogy szerintem ennyi, szerinted annyi. Az ombudsman azt mondta, hogy 1 év és kész, aki ezt nem fogadja el, az megsérti a törényt. Nem így kéne működnie? Ki az a BKV, hogy megkérdőjelezheti ezt? Nem hatóság, egy szimpla magáncég. Szerintem meg a BKV legyen ingyenes, adózom én eleget, kevesebbet kell ellopni belőle, akkor majd fussa erre is többek között.