bkv fenyegetőzés

rémálmotok # 2009.10.30. 16:59

Sziasztok!

Én az ügyvédi irodánál dolgoztam egy jó ideig így asszem tudok segíteni fannilla.

Herzeleide immárom majdnem két éve ugyanazt fújja.

Természetesen vannak dolgok amik nyilvánosságok kaptak. Az elévült ügyeket nem tartom valószínűleg, hogy átadják a bíróságra, de a nem elévült ügyeket sajnos átadják. Mára a nagy botrányok miatt kínosan ügyelnek az elévülési időre. Valószínúleg Herzeleide-nek szerencséje volt /talán elévült ügyei voltak/ vagy nem. Az majd kiderül.

A buszon, villamoson, trolin egy év az elévülési idő.

A metrón, héven, földalattin történt büntetésnél 5 év az elévülési idő.

A bkv.-nak nem kötelessége levelezni az ügyfelekkel, hisza járaton megtörtént a személyes kapcsolatfelvétel.
Az ügyvédi irodának nem kötelessége a leveleit tértisen, ajánlva kiküldeni, de az első levél így is tértisen megy és ez pont mindenhez elég is. De ha másnem az elévülési idő újraindításához minden féleképpen.

fannilla
Van egy helszíni bírság amit ha nem fizetsz ott akkor ki akkor a jegyellenőr átad egy csekket amin már 12.000 forint szerepel. Nem mentesít a büntetés alól ha nem írod alá a jegyzőkönyvet, illetve nem veszed át a csekket. Hisz a jegyellenőr nem fogja megfogni a kezed, hogy aláírd. Ha ezt nem teszed meg a jegyzőkönyv tartalmaz egy iratszámot, amiből felvették az adatodat /diákigazolvány, személyi igazolvány, stb... Akkor majd bizonyítanod kell, hogy az már nem volt a birtokodban a büntetés időpontjában. Ha ezt nem tudod EGYÉRTELMÜEN bebizonyítani akkor elkönyvelik, hogy a büntetés a Tied. Ha nem rendezed akkor átadják a bíróságra. És ha az idáig eljutott rögös úton nem foglalkoztál vele, és nem bizonyítottad be akkor majd bíróság felé kell bebizonyítanod abban az esetben ha a bíróság által kiküldött fizetés meghagyást megfellebezed. /ha Téged büntettek akkor szerintem nem érdemes, mert a további perköltséget is a nyakadba varrják/ Ha megfellebezed akkor kezdődik a pereskedés és akkor sajnos a bíróság felé kell bizonyíts hiszem nekik bizonyítéknak ott a jegyzőkönyv. Ha nem fellebezel akkor jogerőre emelkedik a fizetésmehagyás és fizethetsz. Ha nem fizeted akkor majd a végrehajtó keres meg, csak hát ekkorra az összeg mondjuk a 24.000 ft már a 3-szorosára duzzad.
Sszóval ha a helyszíni bírságot nem fizetted akkor még mindig van lehetőséged 8 napon belül bemutatni a bérletet. Ha ezt sem teszed meg akkor duzzad 12.000 ft.-ra az összeg.
A 12.000 ft.-ot úgy nevezik 30 napon belüli pótdíj.
Ha nem rendezed a büntetés utáni 30 napig akkor ez 24.000 ft.-ra emelkedik.
A 24.000 ft.-ot úgy nevezeik /amúgy ez a 2009-es büntetésnél már 24.500 ft/, hogy 30 napon túi pótdíj összeg.
Így emelkednek az összegek.

Amúgy a pótdíj összegek mind a 30 napon belüli, mind a 30 napon túli, évről-évre emelkedik.

Ha valóban akkor, Te jártál ott akkor én az összeg befizetését tudnám ajánlani, de ez a döntés már a Tied. Nem érdekem az ügyvédi iroda malmára hajtani a vízet, de szerintem próbálj meg megállapodni velük.